Вернуться назад Распечатать

Цукровий сироп

Цукровий сироп
Готовий цукровий сироп можна придбати в багатьох спеціалізованих кондитерських магазинах, але навіщо потрібні зайві витрати, якщо його запросто можна приготувати в домашніх умовах.
Для приготування ідеального цукрового сиропу бажано мати під рукою кулінарний термометр, але можна обійтися і без нього, якщо взяти на озброєння рекомендації з цього матеріалу.

Цукровий сироп – рецепт


Почнемо з варіння базового сиропу, який зазвичай використовується для приготування коктейлів та інших напоїв. В якості основного, ми вирішили вибрати рецепт м'ятного сиропу , але ви можете замінити листочки м'яти будь прянощами або виключити смакові добавки зовсім.
Інгредієнти:

  • вода - 240 мл;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • листя м'яти - 1 ст.


  • Приготування
    Рецепт елементарно просто запам'ятати хоча б тому, що пропорції інгредієнтів в ньому рівні, а сама технологія приготування цукрового сиропу обмежується парою кроків.
    З'єднайте всі інгредієнти в сотейнику. Поставте посуд на мінімальний вогонь і дайте кристалами цукру повністю розчинитися. Після, процідіть сироп і перелийте в герметичний контейнер. Зберігайте в прохолоді аж до одного місяця.

    Цукровий сироп для просочення бісквіта


    Для просочення бісквітних коржів можна використовувати простий цукровий сироп, на зразок того, який ми описали в рецепті вище, а можна збагатити сироп смаком і зварити його з цитрусовим соком і фініками.
    Інгредієнти:

  • фініки - 490 г;

  • вода - 980 мл;

  • апельсиновий сік - 480 мл;

  • сік 1 лимона.


  • Приготування
    Залийте фініки водою і поставте на середній вогонь приблизно на півгодини. По закінченні часу процідіть воду, а самі розм'яклі фініки відіжміть через марлю. Отриманий фініковий відвар змішайте з апельсиновим соком, поверніть на вогонь і уваривайте до тих пір, поки кількість рідини у посуді не зменшиться вдвічі. Видавіть до сиропу лимонний сік і використовуйте за призначенням.

    Цукровий сироп ягідний в домашніх умовах


    Взявши за основу рецепт цього вишневого сиропу, ви зможете готувати сиропи з будь-яких ягід і використовувати їх для приготування улюблених коктейлів, десертів і просочення випічки.
    Інгредієнти:

  • вишні (без кісточок) - 2 ст.;

  • цукровий пісок - 230 г;

  • вода - 440 мл


  • Приготування
    З'єднайте всі інгредієнти в одному посуді і поставте на середній вогонь. Проваріть суміш на середньому вогні близько 10 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і залиште все ще на 10 хвилин. Збийте сироп блендером близько 30 секунд, а потім пропустіть рідина через сито з марлею.

    Густий цукровий сироп


    Інгредієнти:

  • лимонний сік - 45 мл;

  • цукровий пісок - 390 г;

  • вода - 200 мл


  • Приготування
    З'єднайте цукор з водою і доведіть сироп до кипіння. Влийте лимонний сік і знову дочекайтеся закипання суміші. Збавивши вогонь, варіть сироп від 40 до 60 хвилин, час від часу прибираючи кристали цукру зі стінок посуду з допомогою змоченої у воді кисті. Як тільки сироп досягне 115 градусів і придбає глибокий золотистий відтінок, зніміть посуд з вогню.

    Цукровий сироп для прикраси солодких мучних виробів


    Цукровий сироп для булочок – це звичайна глазур, з допомогою якої можна декорувати улюблену випічку
    Цукровий сироп
    неймовірно швидко і просто. Як і в звичайний сироп, в глазур можна класти різноманітні смакові добавки та барвники, але ми зупинимося на базовому варіанті.
    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 115 г;

  • молоко - 45 мл


  • Приготування
    Пропустіть цукрову пудру через сито і почніть поступово, по столовій ложці за раз, вливати до неї молоко. Постійно перемішуйте глазур, щоб не утворювалося грудочок. За бажанням, додайте барвник. Декоруйте охолоджені булочки та інші борошняні вироби.