Готовий цукровий сироп можна придбати в багатьох спеціалізованих кондитерських магазинах, але навіщо потрібні зайві витрати, якщо його запросто можна приготувати в домашніх умовах.
Для приготування ідеального цукрового сиропу бажано мати під рукою кулінарний термометр, але можна обійтися і без нього, якщо взяти на озброєння рекомендації з цього матеріалу.
Цукровий сироп – рецепт
Почнемо з варіння базового сиропу, який зазвичай використовується для приготування коктейлів та інших напоїв. В якості основного, ми вирішили вибрати рецепт м'ятного сиропу , але ви можете замінити листочки м'яти будь прянощами або виключити смакові добавки зовсім.
Інгредієнти: вода - 240 мл; цукровий пісок - 145 г; листя м'яти - 1 ст. Приготування Рецепт елементарно просто запам'ятати хоча б тому, що пропорції інгредієнтів в ньому рівні, а сама технологія приготування цукрового сиропу обмежується парою кроків.
З'єднайте всі інгредієнти в сотейнику. Поставте посуд на мінімальний вогонь і дайте кристалами цукру повністю розчинитися. Після, процідіть сироп і перелийте в герметичний контейнер. Зберігайте в прохолоді аж до одного місяця.
Цукровий сироп для просочення бісквіта
Для просочення бісквітних коржів можна використовувати простий цукровий сироп, на зразок того, який ми описали в рецепті вище, а можна збагатити сироп смаком і зварити його з цитрусовим соком і фініками.
Інгредієнти: фініки - 490 г; вода - 980 мл; апельсиновий сік - 480 мл; сік 1 лимона. Приготування Залийте фініки водою і поставте на середній вогонь приблизно на півгодини. По закінченні часу процідіть воду, а самі розм'яклі фініки відіжміть через марлю. Отриманий фініковий відвар змішайте з апельсиновим соком, поверніть на вогонь і уваривайте до тих пір, поки кількість рідини у посуді не зменшиться вдвічі. Видавіть до сиропу лимонний сік і використовуйте за призначенням.
Цукровий сироп ягідний в домашніх умовах
Взявши за основу рецепт цього вишневого сиропу, ви зможете готувати сиропи з будь-яких ягід і використовувати їх для приготування улюблених коктейлів, десертів і просочення випічки.
Інгредієнти: вишні (без кісточок) - 2 ст.; цукровий пісок - 230 г; вода - 440 мл Приготування З'єднайте всі інгредієнти в одному посуді і поставте на середній вогонь. Проваріть суміш на середньому вогні близько 10 хвилин, після чого зніміть посуд з вогню і залиште все ще на 10 хвилин. Збийте сироп блендером близько 30 секунд, а потім пропустіть рідина через сито з марлею.
Густий цукровий сироп
Інгредієнти: лимонний сік - 45 мл; цукровий пісок - 390 г; вода - 200 мл Приготування З'єднайте цукор з водою і доведіть сироп до кипіння. Влийте лимонний сік і знову дочекайтеся закипання суміші. Збавивши вогонь, варіть сироп від 40 до 60 хвилин, час від часу прибираючи кристали цукру зі стінок посуду з допомогою змоченої у воді кисті. Як тільки сироп досягне 115 градусів і придбає глибокий золотистий відтінок, зніміть посуд з вогню.
Цукровий сироп для прикраси солодких мучних виробів
Цукровий сироп для булочок – це звичайна глазур, з допомогою якої можна декорувати улюблену випічку
неймовірно швидко і просто. Як і в звичайний сироп, в глазур можна класти різноманітні смакові добавки та барвники, але ми зупинимося на базовому варіанті.
Інгредієнти: цукрова пудра - 115 г; молоко - 45 мл Приготування Пропустіть цукрову пудру через сито і почніть поступово, по столовій ложці за раз, вливати до неї молоко. Постійно перемішуйте глазур, щоб не утворювалося грудочок. За бажанням, додайте барвник. Декоруйте охолоджені булочки та інші борошняні вироби.