Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » "Хрустики" на горілці - рецепт

"Хрустики" на горілці - рецепт

17-01-2015, 16:22
25 672
"Хрустики" на горілці - рецепт
"Хрустики" або "хмиз" - рецепт знайомий багатьом з нас з самого дитинства. Блюдо отримало нинішню популярність завдяки своїй простоті і дешевизні: із стандартного набору у вигляді борошна, яєць і цукру можна було зробити цілу гору ласощі, а якщо в будинку знайшлася горілка, печиво ставало більш золотистим і хрустким після обжарювання - звідси і назва.

"Хрустики" на горілці


Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • горілка - 25 мл;

  • сіль - щіпка;

  • рослинне масло - для смаження;

  • цукрова пудра - для подачі.


  • Приготування
    У мисці збиваємо куряче яйце з дрібкою солі. Додаємо до яйця трохи горілки і починаємо підсипати попередньо просіяне борошно. Всипаємо борошно не всю, залишаючи буквально столову ложку для розкочування. Готове тісто повинно бути не крутим, а злегка липковатим. Як тільки вона збереться разом, обертаємо ком харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на годину. За цей час клейковина в тісті розпуститься і воно перестане липнути до рук.
    Подпиляем залишилася борошном робочу поверхню і розкачуємо на ній тісто в тонкий пласт. Нарізаємо пласт тіста на стрічки шириною 3-35 см, кожну з таких стрічок ділимо на шматочки рівної довжини і прорізаємо в центрі невелике вертикальне отвір. Пропускаємо один з кінців стрічки крізь отримане отвір. Тепер розігріваємо у фритюрі рослинне масло й обсмажуємо ласощі до золотистого кольору. Смачні "хрустики" на горілці традиційно подають, посипавши цукровою пудрою, але ви можете вступити оригінальніше і приготувати для десерту улюблений солодкий соус або крем.

    Як приготувати "хрустики" на горілці?


    Додавання соди основу для "хрустиків" зробить страву повітряним всередині і дуже хрустким зовні.
    Інгредієнти:

  • борошно - 1/2 ст.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • кефір - 2/3 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • горілка - 50 мл;

  • рослинне масло - для смаження.
  • "Хрустики" на горілці - рецепт


    Приготування
    Борошно просіваємо з содою. В окремій ємності збиваємо яйця з цукром дочиста і додаємо горілку. До яєчної суміші вливаємо кефір і знову все ретельно збиваємо до однорідності. Тепер приступаємо до з'єднання сухих і рідких інгредієнтів. Замішуємо густе тісто і накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто настоятися близько півгодини при кімнатній температурі, а потім розкачуємо на посипаній борошном поверхні до товщини в півсантиметра. Нарізаємо "хрустики" як душа забажає і обсмажуємо в рослинна олії до золотистого кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вергуни на кефірі - рецепт
    Вергуни на кефірі - рецепт
    Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
    Хмиз на кефірі
    Хмиз на кефірі
    Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
    Рецепт хрусткого хмизу
    Рецепт хрусткого хмизу
    Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами
    Печиво на маргарині
    Печиво на маргарині
    Звичайно ж, краще всього готувати домашнє печиво з використанням вершкового масла, але якщо його не знайшлося в холодильнику, підійде і маргарин. Ми
    Печиво з варенням
    Печиво з варенням
    Печиво з варенням - просте і смачне ласощі з дитинства. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної солодощі до чашки чаю в колі сім'ї. Готові,
    Медові шулики з маком
    Медові шулики з маком
    Медові шулики - це традиційна українська селянська випічка, яку зазвичай готують на Маковія. І зараз ми вам детально розповімо, як їх спекти з