Булочки з яблуками
![Булочки з яблуками Булочки з яблуками](/uploads/posts/2015-11/bulochki-z-yablukami_741.jpeg)
Булочки з листкового тіста з яблуками і корицею
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом приготуємо яблучну начинку для булочок. Вимиваємо фрукти гарненько, витираємо їх насухо, позбавляє від шкурок і внутрішньої серцевини з насінням. Потім подрібнюємо плоди невеликими кубиками і закладаємо в попередньо розігрітий сотейник або сковороду з рослинним маслом. Припускаємо їх під кришкою, помішуючи, додавши за смаком цукровий пісок, корицю, сік лимона і за бажанням вимитий родзинки. Коли яблучка стануть м'якими, знімаємо ємність з вогню, даємо трохи охолонути, додаємо крохмаль і ретельно перемішуємо.
Готове листкове тісто попередньо розморозимо при кімнатній температурі і розкотимо його трохи за допомогою качалки, присипавши поверхню борошном. Далі розрізаємо пласт на фігури бажаної форми і розміру. Це можуть бути як прямокутники та квадрати, так і кола, вирізані за формою тарілочки або кришки. Все залежить від того які булочки ви бажаєте отримати.
Накладаємо на кожну «фігуру» приготовлену раніше начинку і формуємо булочку, підвернувши і запечатавши за допомогою виделки або пальцями краю. На виробах робимо зверху кілька проколів або розрізів для виходу пари і розміщуємо на вистелений пергаментним папером деко.
Промазуємо булочки зверху змішаним з невеликою порцією водички жовтком і відправляємо в попередньо прогрітий до 220 градусів духовку до бажаного підрум'янення. У середньому на це знадобиться двадцять-тридцять хвилин.
Начинкою для таких булочок можуть бути також свіжі яблука. Для цього пропускаємо етап їх термічної обробки.
Булочки з яблуками з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
У теплому молоці розчиняємо цукровий пісок і розпускаємо дріжджі, додаємо зовсім небагато борошна, перемішуємо і залишаємо в теплі на двадцять п'ять хвилин.
За цей час активізуються дріжджі і почнуть свою роботу. Тепер додаємо ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, сіль, всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і заводимо тісто. По консистенції воно повинно вийти м'яким, але добре замішаним і відлипати від рук. Поміщаємо його в глибоку миску, прикриваємо рушником і даємо добре піднятися. Для цього ставимо посуд в тепле місце приблизно на годину.
По готовності тіста поділяємо його на рівні порції і формуємо булочки. На кожну сформовану руками корж накладаємо попередньо очищені та подрібнені яблучка, трохи цукру, крохмалю і за бажанням кориці і защипуємо краю. Розміщуємо вироби на промаслений лист і залишаємо для вистоювання на двадцять хвилин. Потім змащуємо верх булочок змішаним з водою жовтком і визначаємо в попередньо прогрітий до 190 градусів духовку приблизно на двадцять хвилин або до підрум'янення.
Булочки «Трояндочки» з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і обсушені яблука акуратно позбавляємо від серцевини і шаткуємо часточками товщиною приблизно
![Булочки з яблуками Булочки з яблуками](/uploads/posts/2015-11/bulochki-z-yablukami_792.jpeg)
Листкове тісто розморожуємо, розкачуємо до товщини близько півтора сантиметрів і розрізаємо на довгі смуги шириною три-чотири сантиметри. На кожній з них розміщуємо внапуск яблучні дольки таким чином, щоб вони виступали округлою частиною над поверхнею тіста. Дбайливо формуємо рулет, згортаючи смужку, і підгинаємо нижній край тіста, формуючи трояндочку. Розміщуємо їх на попередньо промаслений лист і визначаємо в розігріту до 225 градусів духовку на тридцять-сорок хвилин. По готовності даємо булочкам охолонути, і присмачую їх цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Булочки з дріжджового тіста в духовці](/uploads/posts/2015-11/bulochki-z-drzhdzhovogo-tsta-v-duhovc_631.jpeg)
Булочки з дріжджового тіста в духовці
Іноді так хочеться побалувати рідних ароматною домашньою випічкою. Не потрібно відмовляти собі в цьому задоволенні! До того ж, скориставшись
![Рогалики з яблуками](/uploads/posts/2015-11/rogaliki-z-yablukami_901.jpeg)
Рогалики з яблуками
Навіть самі смачні сирники або оладки на сніданок можуть набриднути. Тому пропонуємо почати день з чудових ароматних рогаликів. Начинки для них можна
![Солодкі булочки](/uploads/posts/2015-11/solodk-bulochki_861.jpeg)
Солодкі булочки
Домашня випічка, в будь-якому будинку, завжди поза конкуренцією. Її люблять абсолютно всі дітки і багато дорослі не проти поласувати ароматною,
![Пиріжки з листкового тіста з яблуками](/uploads/posts/2015-09/pirzhki-z-listkovogo-tsta-z-yablukami_911.jpeg)
Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Щоб побалувати себе і рідню домашньою випічкою не потрібно бути віртуозним кулінаром. В будь-якому магазині представлений великий асортимент різного
![Слойки з яблуками з листкового тіста](/uploads/posts/2015-09/sloyki-z-yablukami-z-listkovogo-tsta_531.jpeg)
Слойки з яблуками з листкового тіста
Домашні слойки завжди виручають, якщо несподівано прийшли гості або просто захотілося приготувати швидко щось новеньке на сніданок. Існує безліч