Рахат-лукум в домашніх умовах
![Рахат-лукум в домашніх умовах Рахат-лукум в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-10/rahat-lukum-v-domashnh-umovah_451.jpeg)
Ми сьогодні розповімо, як зробити рахат-лукум в домашніх умовах і запропонуємо кілька варіантів приготування цього чудового ласощі.
Рахат-лукум у домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рахат-лукуму необхідна ємність з товстим дном. Це може бути казан або відповідний сотейник. Насипаємо в нього кукурудзяний крохмаль, цукровий пісок, корицю, швидкорозчинний желатин і ванілін і перемішуємо. Додаємо до сухої основі холодну воду і знову перемішуємо.
Визначаємо ємність з отриманою сумішшю на середній вогонь і, неперервно і інтенсивно розмішуючи, підігріваємо до кипіння. Витримуємо на вогні до загусання і отримання консистенції, як тісто. Додаємо на цьому етапі лимонну кислоту, прикручуємо вогонь до мінімального, і знову заважаємо, щоб лимонка повністю розчинилася. Як правило, час перебування на вогні коливається від п'ятнадцяти до двадцяти хвилин.
Вистилаємо форму харчовою плівкою, перекладаємо в неї приготовану масу і утрамбовуємо її добряче. Залишаємо ласощі при кімнатній температурі приблизно на сім-десять годин.
Потім перевертаємо форму на обробну дошку, знімаємо плівку і нарізаємо готовий рахат-лукум на кубики розміром приблизно два-три сантиметри. Притрушиваем їх спочатку крохмалем, а потім цукровою пудрою.
Яблучний рахат-лукум з горіхами - рецепт
Інгредієнти:
![Рахат-лукум в домашніх умовах Рахат-лукум в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-10/rahat-lukum-v-domashnh-umovah_862.jpeg)
Приготування
Яблука миємо, очищаємо від шкірки, позбавляє від серцевини і нарізаємо на дрібні кубики. У сотейник з товстим дном наливаємо трохи води, всипаємо цукор, перемішуємо і визначаємо на вогонь. Після розчинення солодких кристалів закладаємо яблучка і припускаємо до м'якості. Потім додаємо подрібнені за допомогою ножа горіхи, і вливаємо тонким струмком, розведений у малої порції води, крохмаль. Безперервно заважаємо масу до загусання і прозорості і викладаємо на застелений плівкою форму. Даємо масі охолонути і застигнути, нарізаємо на квадратики і присипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Солодкі роли](/uploads/posts/2015-10/solodk-roli_581.jpeg)
Солодкі роли
Рецепти, представлені в цій статті, не схожі на однойменні страви японської кухні. Однак цей факт точно не відіб'ється на захваті, що відчують ваші
![Як зробити зефір в домашніх умовах?](/uploads/posts/2015-09/yak-zrobiti-zefr-v-domashnh-umovah_711.jpeg)
Як зробити зефір в домашніх умовах?
Найкращі солодощі - приготовані власноруч. Серед інших домашніх ласощів одне з провідних місць займає зефір. Пропонуємо кілька простих рецептів цього
![Зефір з яблук в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-09/zefr-z-yabluk-v-domashnh-umovah_571.jpeg)
Зефір з яблук в домашніх умовах
Зефір - улюблені ласощі багатьох дорослих і особливо дітей. І для всіх краще, якщо він буде приготований тільки з натуральних інгредієнтів. Тому
![Арахісова халва](/uploads/posts/2015-07/arahsova-halva_201.jpeg)
Арахісова халва
Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно
![Пахлава турецька: рецепт](/uploads/posts/2015-01/pahlava-turecka-recept_881.jpeg)
Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний
![Рахат лукум: рецепт](/uploads/posts/2015-01/rahat-lukum-recept_701.jpeg)
Рахат лукум: рецепт
Рахат-лукум у перекладі з турецької означає «шматочки задоволення». І дійсно - це ласощі, улюблене всіма з дитинства, буквально тане в роті. А що,