Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бездріжджове тісто для пиріжків

Бездріжджове тісто для пиріжків

18-09-2015, 18:55
503
Бездріжджове тісто для пиріжків
Пиріжки – один з найбільш популярних варіантів випічки. Вони бувають з різними начинками, солодкими та ні, різного розміру, смажені і печені, так і тісто може бути дуже різним.
Тісто на кефірі
Один з найпростіших варіантів – бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі. Кефір можна використовувати як жирний, так і знежирений. Головна умова – він повинен бути свіжим, інакше тісто буде не таким м'яким і пухнастим. Особлива структура тесту виходить від того, що сода вступає в реакцію зі слабкою кислотою в кефірі і реакція йде повільніше, ніж якщо сода гаситься оцтом або соком лимона. Тому в даному рецепті соду не гасимо.
Інгредієнти:

  • кефір середній (15%) жирності – 07 л;

  • яйце – 2-3 шт.;

  • сіль – 2 щіпки;

  • цукор – 1/2 склянки (необов'язковий компонент);

  • сода харчова – 1 /3 ч. ложки;

  • не має запаху масло рослинне – 50 мл;

  • борошно біле пшеничне – 12 кг.


  • Приготування
    Спершу займаємося підготовкою – дістанемо з холодильника всі продукти: вони повинні бути кімнатної температури. Борошно просіваємо ретельно, бажано двічі, щоб і видалити сміття, і повітрям її наситити. Коли продукти зігрілися, замішуємо тісто. Яйця потрібно як слід збити, щоб піна була густою. Якщо начинка пиріжків передбачається солодка (фрукти або ягоди, варення, повидло тощо), додаємо в тісто цукор. Якщо ж в якості начинки передбачається картопля, капуста, сир, яйця з зеленню, м'ясо або гриби, то цукор в тісті не потрібен. Можна покласти 1 ст. ложку цукру для відтінки смаку, але не більше. У збиті яйця вливаємо кефір і рослинне масло. Розмішуємо до тих пір, поки слідів масла на поверхні не залишиться. Додаємо соду і починаємо вмішувати борошно. Тісто нам потрібно досить м'яке, так що намагайтеся не покласти занадто багато борошна. Можна буде потроху додавати її, подпыляя при розкачування тіста. Як тільки воно починає відставати від стінок миски – борошна достатньо. Просто добре промесите. Залиште його відпочити хвилин на 20 і можна ліпити пиріжки. Таке бездріжджове тісто краще підійде для смажених пиріжків, ніж для духових.
    Листкове тісто
    Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці краще всього приготувати за іншим рецептом – листкові пиріжки виходять смачніші. Так і замісити таке тісто теж досить нескладно. Пропонуємо різні варіанти.
    Інгредієнти:

  • «Фермерське» масло – 125 г (1/2 пачки);

  • холодна фільтрована вода – 1 чашка;

  • біла борошно пшеничне в/с – 35 чашки;

  • сіль – 1 велика щіпка;

  • сода харчова – 1/2 ч. ложки;

  • лимон – 1/2 шт.


  • Приготування
    Ретельно просіваємо борошно з сіллю і содою, всипаємо в миску. У воду віджимаємо сік половинки лимона або вливаємо 1 ст. ложку 6% оцту. Підливаючи воду, замішуємо тісто. Вимішуємо його ретельно. Розкачуємо тісто як можна тонше – бажано, щоб пласт був майже прозорим. На поверхню тіста наносимо розтоплене масло – приблизно 2/3. Складаємо його навпіл, на верхню частину наносимо масло, що залишилося, звертаємо досить щільним рулетом наш корж. Одержаний рулет загорнути у харчову плівку і прибираємо в морозильну камеру – чверті години повинно вистачити. Далі рулет сплющує і розкачуємо, щоб приготувати пиріжки. Як бачите, рецепт листкового бездріжджового тіста для пиріжків не вимагає ні особливих навичок, ні серйозних витрат.
    Швидке тісто
    Для тих, хто поспішає, пропонуємо другий варіант – ще більш просте і швидке бездріжджове тісто для пиріжків.
    Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • кип'ячена охолоджена вода – 120 мл;

  • сіль – 1 щіпка;
  • Бездріжджове тісто для пиріжків

  • пшеничне в/с борошно якісна – 25 склянки;

  • «Селянське» масло – 2/3 пачки.


  • Приготування
    Воду змішуємо з віджатим соком лимона (лимон беремо невеликий) і сіллю, добре розмішуємо. Охолоджене масло рубаємо в дрібну стружку або трьом на тертці і перетираємо з просіяним борошном. Змішуємо все дуже швидко, намагаючись, щоб масло не нагрілося. Можна використовувати охолоджену воду – просто попередньо потримайте її в морозилці небагато. Тісто витримуємо в холодильнику приблизно протягом години, а щоб воно не заветріться, обернем його плівкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для смажених пиріжків
    Тісто для смажених пиріжків
    Рецептів смажених пиріжків неймовірно велика кількість. Їх перевага в тому, що наповнення можна використовувати абсолютно будь-який: солодке, овочеве
    Тісто на сметані для пиріжків
    Тісто на сметані для пиріжків
    Приготування пиріжків - справа досить клопітка. Однак, знаючи деякі хитрощі, процес може займати менше часу. Одним з найбільш вдалих рецептів, є
    Смачне тісто для пиріжків
    Смачне тісто для пиріжків
    Яким би способом ви не хотіли приготувати пиріжки, найголовніше - приготувати смачне тісто. Ми підготували для вас добірку найкращих рецептів тіста
    Тісто на кефірі для пиріжків
    Тісто на кефірі для пиріжків
    Тісто для пиріжків - велика проблема для деяких домогосподарок. Тому ми вирішили полегшити завдання приготування смачного ласощі і розповісти про те,
    Сирне тісто для пиріжків
    Сирне тісто для пиріжків
    Сирне тісто відмінно підходить для випічки, особливо для пиріжків. Приготувати його можна кількома способами, адже пиріжки з нього роблять і смажені
    Смажені пиріжки з м'ясом
    Смажені пиріжки з м'ясом
    Одне з блюд родом з дитинства - пиріжки з м'ясом, які зараз мало хто наважиться купувати в магазині, тому ми охоче ділимося його рецептами, щоб ви