Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Медовий торт в домашніх умовах - рецепт

Медовий торт в домашніх умовах - рецепт

16-08-2015, 21:11
3 313
Медовий торт в домашніх умовах - рецепт
Сьогодні ми запропонуємо вам прості рецепти медового торта в домашніх умовах, за яким при наявності мультиварки або просто сковороди можна приготувати це приголомшливе блюдо.

Як приготувати медовий бісквітний торт в мультиварці?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 210 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • мед – 100 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • розпушувач – 12 м;

  • подрібнені горіхи – 50 г;


  • Для крему:

  • сметана жирністю 20% – 500 г;

  • цукрова пудра – 75 г;

  • загусник вершків – 10 г;

  • ванільний цукор – 15 р.


  • Приготування
    Яйця кімнатної температури збиваємо міксером з цукром до посветления і збільшення в об'ємі. Продовжуючи збивати, потроху вливаємо рідкий або розтоплений мед. Потім всипаємо змішану з розпушувачем просіяне пшеничне борошно і заводимо однорідне тісто. Тут же перекладаємо його в промаслений ємність мультиварки і виставляємо режим «Випічка» на п'ятдесят хвилин при ста п'ятдесяти градусів. Під час процесу приготування кришку мультиварки не відкриваємо щоб уникнути осідання бісквіта.
    Перекладаємо готовий бісквіт на решітку і остуджуємо. Ділимо його на чотири коржа. Найбільш підрум'янений, який був знизу при випіканні, подрібнюємо в крихту. Три інші рясно промазуємо кремом. Для його приготування збиваємо сметану з цукровою пудрою, загусником вершків і ванільним цукром. Не забуваємо також, обмазати кремом боки тортика. Потім обсипаємо блюдо з усіх боків приготовленої раніше крихтою, а зверху подрібненими горіхами. Визначаємо готовий торт на п'ять годин у холодильник для просочення.

    Медовий торт на сковороді


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшеничне борошно – 450-500 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • мед – 5 ст. ложок;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • сода – 12 г;

  • вершкове масло або маргарин – 60 г;

  • молоко – 60 мл;

  • рідке варення або цукровий сироп;


  • Для крему:

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • молоко – 600 мл;

  • картопляний крохмаль або борошно – 50 р;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • вершкове масло – 50 р.


  • Приготування
    У процесі приготування тіста для медового торта нам знадобиться водяна баня. Для цього в каструлю більшого діаметра наливаємо воду і ставимо на вогонь. У мисці або каструльці, яка з легкістю поміститься в першу ємність, збиваємо яйця з цукровим піском. Потім додаємо мед і вершкове масло і ставимо в каструлю з закипілої водою. Перемішуємо суміш до повного розчинення цукру і меду, додаємо соду і витримуємо, помішуючи, до появи піни. Знімаємо посуд з масою з вогню і охолоджуємо.
    Тепер потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо тісто. Воно має бути м'яким і еластичним. Ділимо його на шість або вісім частин і розкачуємо кожну з них. За допомогою тарілки або кришки в якості шаблону надаємо коржам круглу форму. Їх діаметр повинен співпадати з діаметром сковороди або бути трохи менше.
    Випікаємо коржі на нагрітої сухій сковороді з обох сторін, попередньо зробивши в декількох місцях проколи вилкою.
    З обрізків теж розкачуємо і випікаємо довільний корж, який після охолодження, натираємо на тертці або
    Медовий торт в домашніх умовах - рецепт
    подрібнюємо в крихту блендером.
    400 мл молока ставимо на вогонь і підігріваємо до кипіння. В останньому молоці розчиняємо картопляний крохмаль або борошно, а яйця збиваємо з цукровим піском і ванільним цукром. Потроху вводимо всі в кипляче молоко, неперервно помішуючи, і варимо до загустіння. В кінці додаємо вершкове масло і перемішуємо поки воно повністю розійдеться.
    Готові коржі просочуємо рідким варенням або цукровим сиропом і промазуємо кремом. Верх і боки торта обсипаємо раніше приготовленої крихтою.
    Даємо тортику трохи просочитися і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати медовий торт?
    Як приготувати медовий торт?
    У цій статті розповімо, як своїми руками створити чудовий десерт - медовий торт. Пропонуємо рецепти з різними видами крему. Обидва варіанти ласощі
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Медовий торт - класичний рецепт
    Медовий торт - класичний рецепт
    Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
    Медовий торт на сковороді
    Медовий торт на сковороді
    Якщо у вас немає можливості приготувати смачний торт у звичній духовці, радимо скористатися більш неординарним способом - сковородою і плитою. Саме
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з