Сьогодні ми запропонуємо вам прості рецепти медового торта в домашніх умовах, за яким при наявності мультиварки або просто сковороди можна приготувати це приголомшливе блюдо.
Як приготувати медовий бісквітний торт в мультиварці?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 210 г; яйця – 3 шт.; мед – 100 г; цукровий пісок – 100 г; розпушувач – 12 м; подрібнені горіхи – 50 г; Для крему:
сметана жирністю 20% – 500 г; цукрова пудра – 75 г; загусник вершків – 10 г; ванільний цукор – 15 р. Приготування Яйця кімнатної температури збиваємо міксером з цукром до посветления і збільшення в об'ємі. Продовжуючи збивати, потроху вливаємо рідкий або розтоплений мед. Потім всипаємо змішану з розпушувачем просіяне пшеничне борошно і заводимо однорідне тісто. Тут же перекладаємо його в промаслений ємність мультиварки і виставляємо режим «Випічка» на п'ятдесят хвилин при ста п'ятдесяти градусів. Під час процесу приготування кришку мультиварки не відкриваємо щоб уникнути осідання бісквіта.
Перекладаємо готовий бісквіт на решітку і остуджуємо. Ділимо його на чотири коржа. Найбільш підрум'янений, який був знизу при випіканні, подрібнюємо в крихту. Три інші рясно промазуємо кремом. Для його приготування збиваємо сметану з цукровою пудрою, загусником вершків і ванільним цукром. Не забуваємо також, обмазати кремом боки тортика. Потім обсипаємо блюдо з усіх боків приготовленої раніше крихтою, а зверху подрібненими горіхами. Визначаємо готовий торт на п'ять годин у холодильник для просочення.
Медовий торт на сковороді
Інгредієнти: Для тіста: пшеничне борошно – 450-500 г; яйця – 4 шт.; мед – 5 ст. ложок; цукровий пісок – 120 г; сода – 12 г; вершкове масло або маргарин – 60 г; молоко – 60 мл; рідке варення або цукровий сироп; Для крему:
яєчний жовток – 1 шт.; цукровий пісок – 150 г; молоко – 600 мл; картопляний крохмаль або борошно – 50 р; ванільний цукор – 15 г; вершкове масло – 50 р. Приготування У процесі приготування тіста для медового торта нам знадобиться водяна баня. Для цього в каструлю більшого діаметра наливаємо воду і ставимо на вогонь. У мисці або каструльці, яка з легкістю поміститься в першу ємність, збиваємо яйця з цукровим піском. Потім додаємо мед і вершкове масло і ставимо в каструлю з закипілої водою. Перемішуємо суміш до повного розчинення цукру і меду, додаємо соду і витримуємо, помішуючи, до появи піни. Знімаємо посуд з масою з вогню і охолоджуємо.
Тепер потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо тісто. Воно має бути м'яким і еластичним. Ділимо його на шість або вісім частин і розкачуємо кожну з них. За допомогою тарілки або кришки в якості шаблону надаємо коржам круглу форму. Їх діаметр повинен співпадати з діаметром сковороди або бути трохи менше.
Випікаємо коржі на нагрітої сухій сковороді з обох сторін, попередньо зробивши в декількох місцях проколи вилкою.
З обрізків теж розкачуємо і випікаємо довільний корж, який після охолодження, натираємо на тертці або
подрібнюємо в крихту блендером.
400 мл молока ставимо на вогонь і підігріваємо до кипіння. В останньому молоці розчиняємо картопляний крохмаль або борошно, а яйця збиваємо з цукровим піском і ванільним цукром. Потроху вводимо всі в кипляче молоко, неперервно помішуючи, і варимо до загустіння. В кінці додаємо вершкове масло і перемішуємо поки воно повністю розійдеться.
Готові коржі просочуємо рідким варенням або цукровим сиропом і промазуємо кремом. Верх і боки торта обсипаємо раніше приготовленої крихтою.
Даємо тортику трохи просочитися і подаємо до столу.