Сирний торт без випічки
З нагоди свята або до обіду вихідного дня можна приготувати сирний торт без випічки. Рецепт цей буде особливо цікавий тим, хто не любить надмірно солодких готових тортів, не любить возитися з тестом, але, тим не менш, не залишається байдужим до різноманітних вишуканих десертів.
Інгредієнти:
сухе печиво, крекери дрібні з нейтральним смаком – 2 пачки;
молоко – 150 мл;
йогурт несолодкий або рідка сметана – 300 мл;
вода – 100 мл;
желатин – 5-10 м;
сир – 500 г;
мармелад фруктово – 300 г;
какао-порошок– 2 ст. ложки;
пудра цукрова – 2 ст. ложки + ще 2 ст. ложки;
шоколад темний готовий – середня плитка;
рубані горіхи – 1 склянка;
фруктовий лікер, наприклад, апельсиновий – 2 ст. ложки;
ром золотистий або темний або коньяк, шоколадний лікер – 2 ст. ложки;
ваніль або кориця.
Приготування
Розведемо желатин у воді кімнатної температури і, коли він добре набубнявіє, процідимо через ситечко, змішаємо з йогуртом або сметаною. Додамо 1 ст. ложку цукрової пудри і перемішаємо.
На блюдо першим шаром викладаємо в один шар крекери, попередньо занурюючи кожен молоко – це буде основа торта.
Змішуємо сир з половиною желатиново-йогуртового розчину, другу частину залишаємо для крему.
Ділимо навпіл отриману сирну суміш, тобто, розкладаємо в різні ємності.
В одну з частин сирної маси додаємо суміш цукрової пудри з какао-порошком, а також ром або шоколадний лікер, половину рубаних горіхів, ваніль або корицю і перемішуємо – це для нижнього шару.
Викладаємо на підкладку з крекерів шоколадно-сирно-горіхову суміш. Ріжемо мармелад дрібними кубиками (приблизний розмір 05 х 05 х 05 см) і наступним шаром викладаємо зверху сирно-шоколадного. Рясно поливаємо кремом і зверху знову викладаємо шар крекерів, занурюючи кожен в молоко. Злегка присипаємо горіхами і тертим шоколадом, розподіляючи рівномірно. Рясно заливаємо кремом.
В решту білої сирної маси додаємо 1 ст. ложку цукрової пудри і фруктовий лікер. Перемішуємо і викладаємо наступним шаром шар. Останній шар робимо з суміші ламаних в крихту крекерів, горіхів і подрібненого мармеладу. Обливаємо торт залишками крему і присипаємо тертим шоколадом. Ставимо страву з тортом в холодильник години на 3.
Подаємо з чаєм, кавою, ройбушем, какао, каркаде.
Приблизно так само можна приготувати сирно-фруктовий торт без випічки, наприклад, банановий.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
трохи недостиглі банани – 2-3 шт.;
йогурт несолодкий густий або сметана – 200 г;
чорниця свіжа або заморожена – 300 г;
цукрова пудра – 2 ст. ложки;
банановий лікер – 2 ст. ложки;
вода – 100 мл;
желатин – 10 г;
ваніль або кориця.
Приготування
Замочуємо у воді желатин, коли набубнявіє, проціджуємо і змішуємо зі сметаною або йогуртом з додаванням 2 ст. ложок цукрової пудри – це буде крем.
Деяку частину крему з'єднуємо з сиром, додаємо банановий лікер, ваніль або корицю і перемішуємо. Суміш не повинна бути занадто рідкою.
Банан ріжемо кружальцями і викладаємо на страву підкладку з цих скибочок. Зверху викладаємо товстий шар сирної маси, обливаємо кремом і викладаємо другий шар бананових кружечків упереміж з ягодами чорниці. Знову обливаємо кремом і викладаємо другий шар сирної маси. Обливаємо кремом, викладаємо шар чорниці. Можна ще раз облити кремом. Ставимо торт в холодильник години на 3 хай добре застигне. Це найпростіший варіант, а взагалі, уважно прочитайте перший рецепт (див. вище), можна об'єднати-комбінувати. Фантазуйте сміливіше, конструювання тортів – справа креативне.
Двоколірний сирно - желейний торт без випічки – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розведемо желатин у воді кімнатної температури і, коли він добре набубнявіє, процідимо через ситечко, змішаємо з йогуртом або сметаною. Додамо 1 ст. ложку цукрової пудри і перемішаємо.
На блюдо першим шаром викладаємо в один шар крекери, попередньо занурюючи кожен молоко – це буде основа торта.
Змішуємо сир з половиною желатиново-йогуртового розчину, другу частину залишаємо для крему.
Ділимо навпіл отриману сирну суміш, тобто, розкладаємо в різні ємності.
В одну з частин сирної маси додаємо суміш цукрової пудри з какао-порошком, а також ром або шоколадний лікер, половину рубаних горіхів, ваніль або корицю і перемішуємо – це для нижнього шару.
Викладаємо на підкладку з крекерів шоколадно-сирно-горіхову суміш. Ріжемо мармелад дрібними кубиками (приблизний розмір 05 х 05 х 05 см) і наступним шаром викладаємо зверху сирно-шоколадного. Рясно поливаємо кремом і зверху знову викладаємо шар крекерів, занурюючи кожен в молоко. Злегка присипаємо горіхами і тертим шоколадом, розподіляючи рівномірно. Рясно заливаємо кремом.
В решту білої сирної маси додаємо 1 ст. ложку цукрової пудри і фруктовий лікер. Перемішуємо і викладаємо наступним шаром шар. Останній шар робимо з суміші ламаних в крихту крекерів, горіхів і подрібненого мармеладу. Обливаємо торт залишками крему і присипаємо тертим шоколадом. Ставимо страву з тортом в холодильник години на 3.
Подаємо з чаєм, кавою, ройбушем, какао, каркаде.
Приблизно так само можна приготувати сирно-фруктовий торт без випічки, наприклад, банановий.
Сирно-бананово - чорничний торт без випічки
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо у воді желатин, коли набубнявіє, проціджуємо і змішуємо зі сметаною або йогуртом з додаванням 2 ст. ложок цукрової пудри – це буде крем.
Деяку частину крему з'єднуємо з сиром, додаємо банановий лікер, ваніль або корицю і перемішуємо. Суміш не повинна бути занадто рідкою.
Банан ріжемо кружальцями і викладаємо на страву підкладку з цих скибочок. Зверху викладаємо товстий шар сирної маси, обливаємо кремом і викладаємо другий шар бананових кружечків упереміж з ягодами чорниці. Знову обливаємо кремом і викладаємо другий шар сирної маси. Обливаємо кремом, викладаємо шар чорниці. Можна ще раз облити кремом. Ставимо торт в холодильник години на 3 хай добре застигне. Це найпростіший варіант, а взагалі, уважно прочитайте перший рецепт (див. вище), можна об'єднати-комбінувати. Фантазуйте сміливіше, конструювання тортів – справа креативне.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Ніжність»
Торт «Ніжність» повністю відповідає своїй назві - легкий, повітряний бісквіт з ніжним кремом припаде до смаку кожному ласуни. Існує багато варіантів
«Графські руїни» – рецепт
«Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
Торт «День і ніч»
Всі ми любимо іноді побалувати себе і близьких смачною випічкою до чаю. Торт «День і ніч» якраз підійде для такого випадку. Бісквітні коржі зі
Торт «Сметанник» – рецепт
«Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
Сирно-йогуртовий крем
З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо
Банановий торт без випічки
Якщо ваші стосунки з духовкою ще не встигли скластися, або ви перебуваєте в пошуках швидкого десерту без клопоту, то зверніть увагу на рецепт