З нагоди свята або до обіду вихідного дня можна приготувати сирний торт без випічки. Рецепт цей буде особливо цікавий тим, хто не любить надмірно солодких готових тортів, не любить возитися з тестом, але, тим не менш, не залишається байдужим до різноманітних вишуканих десертів.
Двоколірний сирно - желейний торт без випічки – рецепт
Інгредієнти: сухе печиво, крекери дрібні з нейтральним смаком – 2 пачки; молоко – 150 мл; йогурт несолодкий або рідка сметана – 300 мл; вода – 100 мл; желатин – 5-10 м; сир – 500 г; мармелад фруктово – 300 г; какао-порошок– 2 ст. ложки; пудра цукрова – 2 ст. ложки + ще 2 ст. ложки; шоколад темний готовий – середня плитка; рубані горіхи – 1 склянка; фруктовий лікер, наприклад, апельсиновий – 2 ст. ложки; ром золотистий або темний або коньяк, шоколадний лікер – 2 ст. ложки; ваніль або кориця. Приготування Розведемо желатин у воді кімнатної температури і, коли він добре набубнявіє, процідимо через ситечко, змішаємо з йогуртом або сметаною. Додамо 1 ст. ложку цукрової пудри і перемішаємо.
На блюдо першим шаром викладаємо в один шар крекери, попередньо занурюючи кожен молоко – це буде основа торта.
Змішуємо сир з половиною желатиново-йогуртового розчину, другу частину залишаємо для крему.
Ділимо навпіл отриману сирну суміш, тобто, розкладаємо в різні ємності.
В одну з частин сирної маси додаємо суміш цукрової пудри з какао-порошком, а також ром або шоколадний лікер, половину рубаних горіхів, ваніль або корицю і перемішуємо – це для нижнього шару.
Викладаємо на підкладку з крекерів шоколадно-сирно-горіхову суміш. Ріжемо мармелад дрібними кубиками (приблизний розмір 05 х 05 х 05 см) і наступним шаром викладаємо зверху сирно-шоколадного. Рясно поливаємо кремом і зверху знову викладаємо шар крекерів, занурюючи кожен в молоко. Злегка присипаємо горіхами і тертим шоколадом, розподіляючи рівномірно. Рясно заливаємо кремом.
В решту білої сирної маси додаємо 1 ст. ложку цукрової пудри і фруктовий лікер. Перемішуємо і викладаємо наступним шаром шар. Останній шар робимо з суміші ламаних в крихту крекерів, горіхів і подрібненого мармеладу. Обливаємо торт залишками крему і присипаємо тертим шоколадом. Ставимо страву з тортом в холодильник години на 3.
Подаємо з чаєм, кавою, ройбушем, какао, каркаде.
Приблизно так само можна приготувати сирно-фруктовий торт без випічки, наприклад, банановий.
Сирно-бананово - чорничний торт без випічки
Інгредієнти: сир – 500 г; трохи недостиглі банани – 2-3 шт.; йогурт несолодкий густий або сметана – 200 г; чорниця свіжа або заморожена – 300 г; цукрова пудра – 2 ст. ложки; банановий лікер – 2 ст. ложки; вода – 100 мл; желатин – 10 г; ваніль або кориця. Приготування Замочуємо у воді желатин, коли набубнявіє, проціджуємо і змішуємо зі сметаною або йогуртом з додаванням 2 ст. ложок цукрової пудри – це буде крем.
Деяку частину крему з'єднуємо з сиром, додаємо банановий лікер, ваніль або корицю і перемішуємо. Суміш не
повинна бути занадто рідкою.
Банан ріжемо кружальцями і викладаємо на страву підкладку з цих скибочок. Зверху викладаємо товстий шар сирної маси, обливаємо кремом і викладаємо другий шар бананових кружечків упереміж з ягодами чорниці. Знову обливаємо кремом і викладаємо другий шар сирної маси. Обливаємо кремом, викладаємо шар чорниці. Можна ще раз облити кремом. Ставимо торт в холодильник години на 3 хай добре застигне. Це найпростіший варіант, а взагалі, уважно прочитайте перший рецепт (див. вище), можна об'єднати-комбінувати. Фантазуйте сміливіше, конструювання тортів – справа креативне.