Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солодкі десерти

Солодкі десерти

5-07-2015, 22:22
1 651
Солодкі десерти
Практично всі люди іноді їдять солодке, і це нормально. Особливо В першій половині дня. Солодке необхідно для нормальної роботи мозку, в якійсь мірі, необхідно спортсменам і зайнятим фізичною працею, а також дітям. Пропоновані торговими продуктовими підприємствами готові солодощі можуть виявитися не корисними завдяки різним добавкам, а возитися самостійно з приготуванням складних смакоти не всі вміють і хочуть.
Але вихід є: готувати холодні солодкі десерти без випічки – це швидко, смачно і, загалом, елементарно доступно.

Солодкий холодний десерт– рецепт на швидку руку


Інгредієнти:

  • цукор-пісок (краще у вигляді пудри) – 1 ст. ложка з гіркою;

  • какао-порошок якісний – 3 ст. ложки;

  • ром (краще темний) – 1 ст. ложка;

  • кориця мелена – 1-3 щіпки або ваніль (тільки не разом);

  • сметана натуральна густа або вершки.


  • Приготування
    Змішуємо какао-порошок з цукром так, щоб не було грудочок. Додаємо корицю або ванілін, ром і сметану. Все ретельно перемішуємо, даємо час цукру розчинитися в сметані (близько 30-40 хвилин). Подаємо в креманках або широких низьких келихах. Їмо ложечкою. Чудовий десерт до компоту, чаю, кави, мате.
    Можна додати в цю суміш кілька сирих перепелиних яєць і збити міксером. Сальмонели не бійтеся, її в перепелиних яйцях бути не може.
    Якщо хочете загустити отриману масу (див. вище), включіть до складу розчин желатину у воді, молоці, або свіжому фруктовому соку (співвідношення 1:10). Сумішшю заповніть креманки і помістіть в холодильник до впевненого застигання. Дуже гармонійний десерт виходить, справжня «енергетична бомба» з правильним балансом білків, жирів і вуглеводів та інших речовин, що містяться у вихідних продуктах.
    Можна згустити цей десерт не желатином, а додаванням наповнювача, приготуємо її з товченої несолодкого готового печива (крекери). Подрібнити печиво в крихту будь-яким зручним способом і додамо її у вихідну суміш. Можна сформувати кульки і обваляти їх у крихті або в суміші крихти з какао-порошком. Це один з варіантів «холодного» тістечка, типу всіма улюбленої в дитинстві «Картоплі». До речі, всі варіанти десертів (див. вище) чудові для прилучення дітей до приготування їжі: складних дій немає, приготування займає мінімум часу, результат вражає.
    Щоб зробити такі десерти ще смачніше і корисніше, можна додавати в них мелені ядра горіхів (волоських, фундука, мигдалю) або арахісу.
    Насолоджуйтесь, дотримуючись певну поміркованість.

    Ще один солодкий холодний десерт - рецепт


    Інгредієнти:

  • несолодке печиво сухе (крекери);

  • молоко або негусто вершки або несолодкий питний йогурт;

  • фруктовий мармелад ;

  • сир;

  • какао-порошок;

  • цукор (можна у вигляді пудри)

  • кориця або ванілін (але не разом);

  • ром або бренді або шоколадний лікер.


  • Приготування
    Печиво замочуємо в плошці з молоком (або вершками, йогуртом або їх сумішшю) і, коли трохи розбухне, викладаємо на
    Солодкі десерти
    блюді підкладку в 1 шар. Мармелад подрібнюємо (якщо це потрібно), змішуємо з сирно-шоколадною масою. Готуємо його так: спочатку з'єднуємо какао з цукром, потім додаємо молоко або вершки, а потім – протертий сир, ром і корицю. Викладаємо з цього другий шар, потім можна ще раз викласти шар розмоченого печива і полити залишками шоколадної маси. Не завадить ввести до складу шоколадно-сирно-вершковою маси розчин желатину або агар-агару. Остуджуємо імпровізований «холодний десерт» в холодильнику, краще протягом хоча б годин 2-х, щоб все як слід промокло.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирно-шоколадний крем
    Сирно-шоколадний крем
    Сирно-шоколадний крем відмінно підійде для будь-якої випічки, а може бути і самостійним десертом. Гарний такий крем тим, що їсти його можна не тільки
    Тістечко «Картопля» з сухарів
    Тістечко «Картопля» з сухарів
    Тістечко «Картопля» - улюблені ласощі з дитинства цілого покоління. Зараз, коли вибір десертів неймовірно великий, тістечко «Картопля» незаслужено
    Шоколадні галети
    Шоколадні галети
    Ми звикли вважати галети дієтичним печивом, однак це зовсім так. Але в будь-якому випадку, таке печиво буде набагато смачніше і корисніше
    Тістечко з печива
    Тістечко з печива
    Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
    Пиріг з сирними кульками
    Пиріг з сирними кульками
    Не знаєте, який цікавий і смачний десерт приготувати для святкового чаювання? Тоді пропонуємо рецепт створення дивовижного пирога з сирними кульками.
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо