Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбуз, запечена в духовці шматочками

Гарбуз, запечена в духовці шматочками

5-07-2015, 22:14
2 001
Гарбуз, запечена в духовці шматочками
Приголомшливо ароматна гарбуз вважається осіннім овочем, хоча і доступна практично цілорічно завдяки розвиненому фермерському господарству. Шматочки золотобокого плоду можуть йти на приготування більш звичних страв, начебто каш і супів, а можуть запікатися самостійно, в компанії спецій перетворюючись в ароматний гарнір або окрему страву.

Рецепт гарбуза шматочками в духовці


Прекрасне доповнення до каш та десертів – запечена шматочками гарбуз з цукром і прянощами. Покладіть ложку такого ласощі поверх морозива або пюрируйте, додавши в пироги і запіканки.
Інгредієнти:

  • невелика гарбуз;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • мед - 15 мл;

  • коричневий цукор - 20 г;

  • мелена кориця - 3 г;

  • мелений імбир - 3 г;

  • мелений мускатний горіх - 3 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 170°С. Гарбуз вимиваємо, а після обсушки розрізаємо навпіл, попутно очищаючи від насіння. Кладемо гарбуз в духовку на півгодини, за витягу звідти вона повинна бути м'якою. Дайте плоду охолонути, очистіть і наріжте кубиками. Кожен з кубиків з'єднайте з оливковою олією, цукром, сиропом і спеціями, після чого ретельно перемішайте і розкладіть шматочки по покритому пергаментом деку. Ще 25 хвилин в духовці і страва готова.

    Запікання гарбуза в духовці шматочками


    Цю варіацію запікання гарбуза можна назвати повноцінним другим блюдом. У компанії сиру і сиру гарбузове скибочки стають ще смачніше і ситніше.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 600 г;

  • листя чебрецю - 5 шт.;

  • сир або рікотта - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершки - 125 мл;

  • зелень петрушки;

  • гілочка чебрецю;

  • тертий пармезан - 60 г;

  • цедра 1/4 лимона;

  • свіжа хлібна крихта.


  • Приготування
    Розігрійте духовку до 190°С і очищений гарбуз наріжте невеликими кубиками. Полийте шматочки маслом, приправити сіллю і чебрецем, а потім поставте в духовку на 20 хвилин.
    У форму для запікання викладіть 2/3 сиру або рікотти, а зверху розкладіть шматочки гарбуза. Збийте яйце з вершками і залийте сумішшю вміст форми, зверху – залишки сиру, зелень і цедра. Поставте запіканки в духовку на півгодини, а за 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром.

    Як смачно приготувати гарбуз шматочками?


    Правильний соус здатний зробити смачніше все, що завгодно і навіть якщо ви не любитель запеченої гарбуза, приділіть увагу цим рецептом.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 15 кг;

  • кориця - 6 г;

  • оливкова олія - 100 мл;

  • листя коріандру - 50 г;

  • часниковий зубчик - 2 шт.;

  • гарбузове насіння - 20 г;

  • грецький йогурт - 250 г;

  • гострий соус.


  • Приготування
    Гарбуз очистіть від насіння і наріжте кубиками. Шкірку краще залишити. Полийте нарізаний плід маслом і приправити меленою корицею, після чого додайте гарбуз на деку і відправте на 20-25 хвилин у духовку з температурою 200°С. Тим часом займіться соусом: змішайте йогурт з дрібно нарізаним коріандром, зубчиками часнику, гострим соусом і дрібкою морської солі. Отриманим соусом полийте гарбуз перед подачею. І не забудьте про запашні гарбузове насіння, вони додадуть страві потрібну текстуру.

    Гарбуз шматочками в духовці з сиром


    Інгредієнти:

  • кругла гарбуз (маленький);

  • оливкова олія - 15 мл;
  • Гарбуз, запечена в духовці шматочками

  • сир - 300 г;

  • мед - 40 мл;

  • щіпка мускату.


  • Приготування
    Розігрів духовку до 200°С, витягаємо з гарбуза насіння і розрізаємо її на четвертинки. Гарбузове шматочки, розкладаємо на аркуші пергаменту, а в порожнину, що залишилася від насіння, закладаємо щедру порцію сиру. Поливаємо все оливковою олією, посипаємо мускатом і ставимо в духовку на півгодини. Перед подачею поливаємо медом і посипаємо горішками, при бажанні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з гарбуза з яблуками
    Запіканка з гарбуза з яблуками
    Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.
    Соус з гарбуза
    Соус з гарбуза
    Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
    Як приготувати гарбуз у духовці?
    Як приготувати гарбуз у духовці?
    З приходом осені настала пора збору ароматних плодів гарбуза, які чудово підходять для приготування самих різних блюд. Сьогодні ми хочемо поговорити
    Гарбуз в мікрохвильовці
    Гарбуз в мікрохвильовці
    Гарбуз - дуже популярне ласощі, особливо в зиязикай час. У ній багато вітамінів, вона швидко запікається, так і приготувати з неї можна безліч страв.
    Запечений гарбуз з медом
    Запечений гарбуз з медом
    Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і