Тертий пиріг рецепт
Тертий пиріг – класичний рецепт випічки, знайомий всім з дитинства. Ми постараємося повторити класичні рецепти і продемонструвати нові варіації на тему, щоб ви в будь-який момент могли за мінімальний час приготувати ласощі, яке припаде до смаку усій родині.
Інгредієнти:
Для тіста:
майонез - 200 г;
борошно - 45 ст.;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 100 г;
розпушувач -1 ч. ложка;
цукор - 1 ст.
Для начинки:
зелені яблука - 8 шт.;
цукор - 1 ст.;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
яйця - 1 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
сіль - 1/2 ч. ложки;
горіхи пекан - 180 р.
Приготування
Просіваємо борошно з розпушувачем. Яйця збиваємо з цукром і майонезом. Розтираємо борошно з холодним маслом в крихту, потім додаємо яєчну суміш і вимішуємо щільне і масляниста тісто. Обертаємо ком тесту плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Тим часом яблука натираємо на тертці, збризкуємо лимонним соком і засипаємо цукром. Залишаємо все на 10 хвилин, а потім віджимаємо зайвий сік. Змішуємо яблука з яйцями, борошном, додаємо корицю, ваніль і трохи солі.
2/3 відпочив тесту розподіляємо по формі для випікання, зверху викладаємо яблучну начинку і посипаємо пиріг крихтою з горіхів і залишився тесту. Випікаємо пиріг в розігрітій до 190°С духовці 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 4 1/2 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 4 шт.;
цукор - 2 ст.;
вершкове масло - 100 г;
вишневе повидло.
Приготування
Борошно просіваємо і ретельно змішуємо з содою. Яйця збиваємо з цукром і додаємо розтоплене вершкове масло. Змішуємо сухі інгредієнти з яєчною сумішшю і замішуємо густе тісто. Ділимо тісто навпіл: одну половину розподіляємо по формі для випікання, а другу кладемо в морозильну камеру на 20 хвилин. Покриваємо основу з тіста вишневим (або будь-яким іншим) повидлом, зверху натираємо залишився шматок тіста і розміщуємо пиріг в розігріту до 190°С духовку на 30-35 хвилин. Після закінчення часу, рецепт тертого пирога з вишнями втілиться в життя і на вашому столі буде красуватися рум'яне ласощі.
Тертий пиріг з сиром, приготований за цим рецептом, більше нагадує чізкейк з джемом, тому любителі знаменитого американського десерту, напевно оцінять його.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 415 г;
цукор - 75 г;
лимонна цедра - 1 ст. ложка;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 210 г;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки.
Для начинки:
сир - 320 г;
цукор - 45 г;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
яйця - 2 шт.;
фруктовий або ягідний джем - 240 р.
Приготування
Змішати просіяне борошно з розпушувачем і цукром, потім додаємо лимонну цедру і перетираємо сухі інгредієнти з вершковим маслом. Додаємо в тісто ванільний екстракт і залишаємо його на 30 хвилин у холодильнику.
Для начинки розтираємо сир з цукром і ванільним екстрактом, додаємо збиті яйця. Якщо ви захочете повторити рецепт тертого пирога без яєць, то сирна начинка, найімовірніше, не буде тримати своєї форми, тому залиште лише джем.
Ділимо тісто навпіл. Одну половину розкачуємо і викладаємо на дно змащеної форми. Поверх розподіляємо шар начинки, а на неї кладемо фруктовий джем. Покриваємо пиріг крихтою з тертого тіста і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин.
Після випікання ставимо пиріг остигати хвилин 15-20 а потім нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рецепт тертого пирога з яблуками і майонезом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Просіваємо борошно з розпушувачем. Яйця збиваємо з цукром і майонезом. Розтираємо борошно з холодним маслом в крихту, потім додаємо яєчну суміш і вимішуємо щільне і масляниста тісто. Обертаємо ком тесту плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Тим часом яблука натираємо на тертці, збризкуємо лимонним соком і засипаємо цукром. Залишаємо все на 10 хвилин, а потім віджимаємо зайвий сік. Змішуємо яблука з яйцями, борошном, додаємо корицю, ваніль і трохи солі.
2/3 відпочив тесту розподіляємо по формі для випікання, зверху викладаємо яблучну начинку і посипаємо пиріг крихтою з горіхів і залишився тесту. Випікаємо пиріг в розігрітій до 190°С духовці 30-35 хвилин.
Рецепт тертого пісочного пирога з вишневим джемом
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і ретельно змішуємо з содою. Яйця збиваємо з цукром і додаємо розтоплене вершкове масло. Змішуємо сухі інгредієнти з яєчною сумішшю і замішуємо густе тісто. Ділимо тісто навпіл: одну половину розподіляємо по формі для випікання, а другу кладемо в морозильну камеру на 20 хвилин. Покриваємо основу з тіста вишневим (або будь-яким іншим) повидлом, зверху натираємо залишився шматок тіста і розміщуємо пиріг в розігріту до 190°С духовку на 30-35 хвилин. Після закінчення часу, рецепт тертого пирога з вишнями втілиться в життя і на вашому столі буде красуватися рум'яне ласощі.
Як приготувати тертий пиріг c лимоном і сиром: рецепт
Тертий пиріг з сиром, приготований за цим рецептом, більше нагадує чізкейк з джемом, тому любителі знаменитого американського десерту, напевно оцінять його.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Змішати просіяне борошно з розпушувачем і цукром, потім додаємо лимонну цедру і перетираємо сухі інгредієнти з вершковим маслом. Додаємо в тісто ванільний екстракт і залишаємо його на 30 хвилин у холодильнику.
Для начинки розтираємо сир з цукром і ванільним екстрактом, додаємо збиті яйця. Якщо ви захочете повторити рецепт тертого пирога без яєць, то сирна начинка, найімовірніше, не буде тримати своєї форми, тому залиште лише джем.
Ділимо тісто навпіл. Одну половину розкачуємо і викладаємо на дно змащеної форми. Поверх розподіляємо шар начинки, а на неї кладемо фруктовий джем. Покриваємо пиріг крихтою з тертого тіста і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин.
Після випікання ставимо пиріг остигати хвилин 15-20 а потім нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тертий пиріг з сиром
Немає нічого краще домашньої випічки до чаю. До будь-якого випадку - будь то сімейний вечерю або зустріч з друзями - відмінно підійде тертий пиріг.
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг - ласощі з дитинства. Саме тому його так люблять дорослі. Якщо ви хочете порадувати себе смачним десертом до чаю, то краще рецепту не
Пісочний пиріг з повидлом
Пісочний пиріг з повидлом - чудова випічка до чаю в колі сім'ї. Приготувати її не складе особливих труднощів, і в цьому вам допоможуть наші цікаві
Сметанний пиріг рецепт
Сметана - корисний молочний продукт, який додають в багато видів випічки. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному сметанному пиріг, який можна
Пиріг на ряжанці
Випічку можна робити на основі молока, кефіру, сметани, кисляку і ряжанки. Ось про чудових і соковитих пирогах на ряжанці ми докладно розповімо в