Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полуничний сорбет

Полуничний сорбет

18-01-2015, 21:31
1 572
Полуничний сорбет
В якості десерту для святкового столу, або у вихідні дні, або для романтичної вечері можна приготувати полуничний сорбет (це така маса, зразок пюре, заморожена до твердого стану або полутекучего).
Розповімо, як приготувати полуничні сорбети. Полуницю можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Якщо готуємо для дітей, звичайно ж, виключаємо алкоголь.

Рецепт полуничного сорбету


Інгредієнти:

  • полуниця (свіжа або морожена) - близько 300-400 г;

  • вермут рожевий або мускат білий або світлий солодкий (можна м'ятний та/або лимонний лікер) - 25 мл;

  • цукор-пісок (або пудра) або мед (за вашим вибором і смаку);

  • яйце куряче (білок) - 1 шт.


  • Приготування
    Полуницю подрібнюємо в блендері. Додаємо цукор і вино і обережно перемішуємо зі злегка збитим окремо білком (робимо це віночком або міксером на малих обертах). Виливаємо отриману суміш в ємність, накриваємо і ставимо в морозильне відділення холодильника на 3-5 годин. За цей час періодично (4-5 разів) виймаємо ємність з сорбетом і, злегка збивши його віночком, знову поміщаємо в морозилку. Подаємо сорбет у вигляді кульок, як морозиво, або напіврідкому вигляді в креманках. Можна до сорбету подати коктейль з вермутом , який використовувався в приготуванні, або світле мускатне десертне вино.

    Бананово-полуничний сорбет з паприкою і текілою в мексиканському стилі


    Інгредієнти:

  • банани злегка недостиглі (м'якоть) - 200 г;

  • полуниця - 200 г;

  • вершки натуральні молочні густі;

  • текіла або мескаль (або ром) - 35 мл;

  • цукор-пісок тростинний або пудра - за вашим смаком;

  • паприка солодка або гостра мелена;

  • темний шоколад - маленька плитка;

  • сік лайма - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Полуницю і м'якоть банана пробиваємо блендером до стану пюре. Додаємо вершки, цукор, текілу або мескаль і сік лайма. Також додаємо за смаком мелену паприку і тертий темний шоколад (він
    Полуничний сорбет
    добре доповнить смак паприки в загальному ансамблі, автентичному для мексиканських страв).
    Перелити масу в миску, накриваємо і ставимо в морозильне відділення години на 3-5. За цей час 4-5 раз збиваємо сорбет віночком.
    Якщо ви включите фантазію, то зможете самостійно придумувати нові рецепти сорбетов на основі полуниці. До речі, полуниця прекрасно гармонує з смаковими відтінками джина, м'яти й шампанського, можна додавати ці компоненти в сорбети або подати коктейль з цих інгредієнтів до полуничній сорбету.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лимонний сорбет
    Лимонний сорбет
    Лимонний сорбет - чудовий літній десерт, нагадує морозиво, але набагато освіжаючий, смачніше і легше в приготуванні. Пропонуємо вам приготувати
    Ягідний сорбет
    Ягідний сорбет
    Сорбет - це фруктове морозиво, яке не містить в собі зазвичай молочних продуктів або яєць. Таке оригінальне ласощі робиться на основі ягід і фруктів
    Сорбет з ківі
    Сорбет з ківі
    Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре з додаванням сиропу. Це відмінний варіант десерту для тих, хто дотримується дієти і стежить за
    Малиновий сорбет
    Малиновий сорбет
    Сорбет - це холодний десерт, який готують з фруктових соків, сиропів або пюре. Іноді у якості доповнення до нього додають різні вина. І зараз ми
    Апельсиновий сорбет - рецепт
    Апельсиновий сорбет - рецепт
    Сорбет - це заморожене фруктове пюре або сік. Готується досить просто за допомогою блендера і морозивниці. І зараз ми поділимося з вами смачні
    Сорбет: рецепт
    Сорбет: рецепт
    Сорбет - це одночасно і десерт на кшталт морозива, і прохолодний напій. Готувати його дуже просто, а до столу він завжди доводиться дуже до речі,