Торт «Прага» по ГОСТу
![Торт «Прага» по ГОСТу Торт «Прага» по ГОСТу](/uploads/posts/2015-01/tort-praga-po-gostu_271.jpeg)
Рецепт торта «Прага» по ГОСТу
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для глазурі:
Приготування
Як спекти торт «Прага»? Для початку приготуємо основу - шоколадний бісквіт. Беремо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Цукор поділяємо на дві рівні частини. Борошно змішуємо з какао порошком і просіваємо кілька разів через сито. Потім збиваємо жовтки з однією частиною цукру до утворення пишної білої маси. Далі збиваємо яєчні білки до цупкої густої піни. Тепер вводимо в білки залишився цукор і продовжуємо збивати до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
Потім обидві яєчні маси дуже акуратно змішуємо, кладемо розтоплене вершкове масло і борошно з какао. Далі беремо круглу форму для випічки, застеляємо папером так, щоб краї паперу звисали. Виливаємо тісто рівномірним шаром, повністю закриваємо пергаментом і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 45 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо прямо у формі, а потім виймаємо і залишаємо вистоюватися на 8 годин. Тільки по закінченні цього часу обережно розгортаємо корж з пергаментного паперу.
Тепер займемося приготуванням крему для торта «Прага». Жовток змішуємо в рівних кількостях з водою, додаємо згущене молоко і ставимо все на водяну баню. Уварюємо крем до консистенції густої сметани, а потім гарненько охолоджуємо. Далі трохи збиваємо вершкове масло і поступово вводимо в нього остиглу масу і какао. Все ретельно перемішуємо міксером на маленькій швидкості.
Тепер переходимо до найскладнішого етапу - приготування глазурі для торта «Прага». Отже, цукор змішуємо з водою і нагріваємо сироп до температури 180°C. В окремій мисці підігріваємо патоку, вливаємо її до сиропу. Далі на повільному вогні отриману суміш уварюють до 150°C і додаємо до неї фруктову есенцію. Після охолоджуємо сироп до 40°C і збиваємо міксером протягом 20 хвилин. Потім додаємо крохмальну патоку і какао-порошок.
![Торт «Прага» по ГОСТу Торт «Прага» по ГОСТу](/uploads/posts/2015-01/tort-praga-po-gostu_362.jpeg)
ГОСТовский рецепт приготування торта «Прага» дуже складний для домашньої випічки. Але якщо у вас все вийшло, то залишається тільки правильно зібрати і прикрасити шоколадний торт «Прага».
Отже, бісквіт розрізаємо на 3 рівних коржа. Нижній і другий (середній) рясно змащуємо шоколадним кремом. На прошарок повинен піти майже весь приготовлений крем, залиште тільки пару столових ложок для прикраси. Верхній корж і боки гарненько обмазуємо густим абрикосовим джемом і поливаємо підігрітою до 50 градусів шоколадною глазур'ю. Зверху прикрашаємо готовий торт залишилися кремом і посипаємо шоколадною стружкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Торт «Прага» в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/tort-praga-v-multivarc_211.jpeg)
Торт «Прага» в мультиварці
Якщо ви хочете спекти торт «Прага», але не знаєте, з якого боку до нього підійти - не поспішайте. У даній статті ми розповімо більш простий, але не
![Торти в мультиварці - рецепти](/uploads/posts/2015-01/torti-v-multivarc-recepti_481.jpeg)
Торти в мультиварці - рецепти
Мультиварка - така універсальна помічниця, в якій можна приготувати практично все, починаючи від супів, і закінчуючи пирогами і тортами. Ось про
![Торт "Прага" - рецепт](/uploads/posts/2015-01/tort-praga-recept_181.jpeg)
Торт "Прага" - рецепт
Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних
![Як спекти «Сметанник»?](/uploads/posts/2015-01/yak-spekti-smetannik_181.jpeg)
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
![Ленінградський торт - рецепт](/uploads/posts/2015-01/lenngradskiy-tort-recept_861.jpeg)
Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
![Торт «Добош»](/uploads/posts/2015-01/tort-dobosh_861.jpeg)
Торт «Добош»
Любите солодке? Тоді вам сподобається торт Добош, що належить угорської кухні. Він дуже смачний і ніжний, з улюбленим всіма бісквітом і карамельним