Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
Булочки з варенням – улюблений варіант домашньої випічки багатьох господинь. Застосовуючи різні варіанти основи можна творити ласощі на будь-який смак, гаманець і навіть тим, хто постує можна догодити незвичайними солодощами з пишного тіста і насиченою фруктово-ягідної начинки.
Перше, з чим потрібно визначитися при виготовленні ласощі - це тісто для булочок з варенням, його можна зробити здобним, кефірним або застосувати готову листкову заготовку. Здивувати гостей допоможуть деякі вміння у формуванні виробів, можна проявити фантазію або просто помістити начинку всередину коржі і спекти домашні булочки з варенням звичним способом.
Здобні булочки краще робити з якісних і жирних продуктів: масло 82% і молоко не менш 32%.
Листкове дріжджове тісто підійде, смачні булочки з варенням вийдуть більш пишними, розсипчастими і ароматними.
Кисле тісто замішують на кефірі, кисляку або прокисшем молоці. Якщо додати рецепт сиру випічка вийде пишніше і на довго збереже свіжість і м'якість.
Варення краще застосовувати густе: джем або повидло, таку начинку будь тісто втримає. Можливий варіант використання фруктової заготовки з часточками, рідкий сироп краще не застосовувати, його можна злити або загустити крохмалем або горіховою крихтою.
Піч здобні булочки з варенням краще з пишного пасочного тіста на опарі зі свіжими дріжджами і потрійний розстойкою. Варення часто застосовують густе яблучне, грушеве або абрикосове, але на ділі можна брати будь-улюблені ласощі. Можна оформити у вигляді розтягаїв або іншим підручним способом.
Інгредієнти:
варення густе – 1 ст.;
жовток – 1 шт.
Опара:
молоко – 1 ст.;
дріжджі свіжі – 25 г;
цукор – 1 ст. л.
Тісто:
молоко – 2 ст.;
цукор – 1 ст.;
борошно – 500-700 г;
яйця – 3 шт.;
масло м'яке – 150 г;
рослинне масло для змазування рук.
Приготування
З'єднати тепле молоко з дріжджами і цукром, залишити на 10 хвилин до появи пінної шапки.
З'єднати всі продукти для тіста, крім борошна.
Влити опару, перемішати.
Всипаючи борошно, замісити не туге липке тісто, накрити, прибрати в тепло на расстойку.
Місіть тісто тричі, змащуючи маслом руки.
Сформувати булочки з варенням, викласти на промаслений деко на відстані 2 см один від одного.
Залишити на 15 хвилин, змастити жовтком.
Випікати 25 хвилин при 190 градусах.
Булочки з листкового дріжджового тіста з варенням – самий простий і швидкий спосіб порадувати домочадців свіжої ароматною випічкою. У цьому рецепті немає ніяких премудростей, для різноманітності в начинку додається кориця і подрібнені горіхи. Щоб начинка не просочила і не размягчила основу, її потрібно посипати панірувальними сухарями.
Інгредієнти:
тісто – 1 кг;
яблучне варення шматочками – 1 ст.;
м'яке масло – 100 г;
панірувальні сухарі – 4 ст. л.;
кориця – 1 ч. л.;
подрібнені горіхи – 1/2 ст.;
жовток.
Приготування
Тісто розморозити, злегка розкачати, розділити на порції.
Змастити заготовки м'яким маслом, зверху посипати сухарями.
Викласти варення, посипати корицею і притрусити горіхами.
Сформувати булочки з тіста з варенням, змастити жовтком.
Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
Дуже смачні булочки з варенням без дріжджів вийдуть незвичайно пишними, ароматними і сподобаються кулінару своєю простотою приготування. Ідеальною формою для такого рецепта стануть рогалики. Важливо дати готовому тісту постояти хвилин 20 а кефір та інші продукти застосовувати теплими, навіть борошно не повинна бути холодною.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
кефір – 1 склянка;
цукор – 150 г;
масло – 100 г;
розпушувач – 15 ч. л.;
ванілін;
лимонна цедра – 1 ч. л.;
борошно – 2-3 ст.;
варення;
жовток – 1 шт.;
молоко – 2 ст. л.;
тростинний цукор – 2 ст. л.
Приготування
Яйця збити з цукром, додати м'яке масло.
Влити кефір, потім ванілін, розпушувач і цедру.
Всипаючи просіяне борошно, замісити м'яке, не липке тісто, залишити під плівкою на 30 хвилин.
Розділити на кілька порцій, розкачати круглий пласт, розрізати на 4 трикутних сегмента.
На широку частину викласти по ложці варення, згорнути рулетом.
Змішати жовток з молоком, змастити булочки з варенням, посипати тростинним цукром.
Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
Відкритими можна назвати булочки-ватрушки або розтягаї. Перший варіант зробити простіше, не потрібно морочитися з ліпленням. В якості начинки підійде будь-яке варення, джем або повидло, важливо щоб воно було однорідним або з дрібними шматочками. Тісто можна зробити дріжджове опарне, його готують самостійно, але, якщо часу немає згодиться і купівельна здоба.
Інгредієнти:
здобне тісто – 700 г;
яблучне варення – 1 ст.;
масло рослинне – 2-3 ст. л.;
жовток;
крохмаль – 2 ч. л.
Приготування
Розділити тісто на невеликі коржі, розкачати в коржі.
Змастити дно звичайного склянки маслом і в центрі кожної заготовки зробити виїмки.
Варення змішати з крохмалем, наповнити кругляш з тіста.
Змастити краю жовтком, залишити на 15 хвилин на расстойку.
Випікають булочки з яблучним варенням 30 хвилин при 180 градусах.
Б вулички з сиром і варенням мають особливість не черствіти швидко, навіть через 2 дні вироби залишаються свіжими і м'якими. Важливо, щоб сир був не надто кислим, в такому середовищі дріжджі аквируются неохоче. Не можна застосовувати багато борошна, щоб не забити основу, місіть тісто краще змазаними маслом руками.
Інгредієнти:
сухі дріжджі – 10 г;
сир – 500 г;
тепле молоко – 100 мл;
яйця – 3 шт.;
масло м'яке – 100 г;
борошно – 3-4 ст.;
розпушувач – 1 ч. л.;
цукор – 1 ст.;
пудра для посипання.
Приготування
З'єднати тепле молоко, дріжджі і ложку цукру, залишити для реакції на 20 хвилин.
Окремо змішати сир, цукор, яйця, масло, розпушувач.
Влити в тісто опару.
Всипаючи борошно, замісити м'яке, податливе тісто, прибрати в тепло на 40-50 хвилин.
Сформувати булочки, наповнені варенням. Залишити для вистоювання на 10 хвилин.
Випікати 40 хвилин при 180.
Спекти булочки з варенням в духовці за запропонованим далі рецептом не складно, форму можна зробити звичайну круглу. Щоб тісто не вийшло жорстким, молоко застосовують жирне, ідеально домашнє. Варення використовують густе з великим вмістом пектину: яблучне або грушеве, якщо такого не виявилося, рідкуватий джем згущують крохмалем.
Інгредієнти:
молоко домашнє – 05 л.;
сухі дріжджі – 10 г;
цукор – 1 ст.;
борошно – 4-6 ст.;
масло – 100 г;
яйця – 3 шт.;
варення;
жовток.
Приготування
З дріжджів, 1 ст. молока, 1 ст. л. цукру і 1/2 ст. борошна зробити опару. Залишити до збільшення в об'ємі вдвічі, приблизно 20 хвилин.
Окремо з'єднати яйця з маслом, цукром, ввести опару.
Підсипаючи борошно, замісити м'яке тісто, накрити, залишити до збільшення удвічі.
Сформовать коржики, викласти начинку, зібрати в кулю.
Викласти на промаслений лист, змастити жовтком, залишити на 15 хвилин.
Випікати 30 хвилин при 180 градусах.
Готуються пісні булочки з варенням на воді, без додавання вершкового масла та яєць, у результаті вийдуть пишні вироби з одним істотним недоліком – вони черствіють швидко, тому немає сенсу готувати велику кількість випічки. Щоб скоринка добре зарум'янилася, жовток можна замінити цукровим сиропом і змастити верх заготовок.
Інгредієнти:
вода – 2 ст.;
дріжджі – 25 г;
борошно – 4-6 ст.;
масло рослинне – 150 мл;
цукор – 150 г;
цукровий сироп – 50 мл;
варення;
будь-яка посипання;
ванілін.
Приготування
З'єднати 1 ст. теплої води з дріжджами і 1 ст. л. цукру. Залишити до появи пінної шапки.
Змішати цукор з маслом і ваніліном, водою, ввести опару, перемішати.
Додаючи борошно, замісити м'яке тісто, накрити, прибрати в тепло для збільшення в два рази.
Обім'яти тісто, розділити на порції, наповнити варенням, сформувати булочки.
Викласти на промаслений лист, змастити цукровим сиропом, посипати декором.
Після 15 хвилинної розстойки, випікати 30 хвилин при 190 градусах.
Солодкі булочки з варенням можна і в мультиварці спекти, в приладі вони вийдуть такими пишними, як і приготовані традиційним способом. За 20 хвилин до сигналу потрібно перевернути вироби, щоб вони вийшли рум'яними з усіх боків. Клапан для виходу пари потрібно зняти для вільної конвекції, щоб випічка не вийшла «вареної».
Інгредієнти:
молоко – 1 ст.;
борошно – 350 г;
м'яке масло – 50 г;
цукор – 2/3 ст.;
сухі дріжджі – 15 ч. л.;
ванілін;
варення.
Приготування
У теплому молоці розчинити дріжджі.
Ввести цукор, ванілін, розтоплене (остигле) масло, цукор.
Підсипаючи борошно, замісити м'яке тісто, прибрати в тепло на 1-15 години.
Тісто обім'яти, розділити на 8 частин, розкачати в коржі, викласти варення, згорнути в кулю.
Помістити заготовки в промаслений чашу, залишити в «Підігріві» на 10 хвилин.
Включити режим «Випічка», готувати 1 годину 20 хвилин.
За 20 хвилин до сигналу перевернути булочки і допікати залишився.
Як зробити булочки з варенням?
Перше, з чим потрібно визначитися при виготовленні ласощі - це тісто для булочок з варенням, його можна зробити здобним, кефірним або застосувати готову листкову заготовку. Здивувати гостей допоможуть деякі вміння у формуванні виробів, можна проявити фантазію або просто помістити начинку всередину коржі і спекти домашні булочки з варенням звичним способом.
Булочки з варенням з дріжджового тіста
Піч здобні булочки з варенням краще з пишного пасочного тіста на опарі зі свіжими дріжджами і потрійний розстойкою. Варення часто застосовують густе яблучне, грушеве або абрикосове, але на ділі можна брати будь-улюблені ласощі. Можна оформити у вигляді розтягаїв або іншим підручним способом.
Інгредієнти:
Опара:
Тісто:
Приготування
Булочки з листкового тіста з варенням
Булочки з листкового дріжджового тіста з варенням – самий простий і швидкий спосіб порадувати домочадців свіжої ароматною випічкою. У цьому рецепті немає ніяких премудростей, для різноманітності в начинку додається кориця і подрібнені горіхи. Щоб начинка не просочила і не размягчила основу, її потрібно посипати панірувальними сухарями.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з варенням на кефірі
Дуже смачні булочки з варенням без дріжджів вийдуть незвичайно пишними, ароматними і сподобаються кулінару своєю простотою приготування. Ідеальною формою для такого рецепта стануть рогалики. Важливо дати готовому тісту постояти хвилин 20 а кефір та інші продукти застосовувати теплими, навіть борошно не повинна бути холодною.
Інгредієнти:
Приготування
Відкриті булочки з варенням
Відкритими можна назвати булочки-ватрушки або розтягаї. Перший варіант зробити простіше, не потрібно морочитися з ліпленням. В якості начинки підійде будь-яке варення, джем або повидло, важливо щоб воно було однорідним або з дрібними шматочками. Тісто можна зробити дріжджове опарне, його готують самостійно, але, якщо часу немає згодиться і купівельна здоба.
Інгредієнти:
Приготування
Сирні булочки з варенням
Б вулички з сиром і варенням мають особливість не черствіти швидко, навіть через 2 дні вироби залишаються свіжими і м'якими. Важливо, щоб сир був не надто кислим, в такому середовищі дріжджі аквируются неохоче. Не можна застосовувати багато борошна, щоб не забити основу, місіть тісто краще змазаними маслом руками.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки на молоці з варенням
Спекти булочки з варенням в духовці за запропонованим далі рецептом не складно, форму можна зробити звичайну круглу. Щоб тісто не вийшло жорстким, молоко застосовують жирне, ідеально домашнє. Варення використовують густе з великим вмістом пектину: яблучне або грушеве, якщо такого не виявилося, рідкуватий джем згущують крохмалем.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні булочки на дріжджах з варенням
Готуються пісні булочки з варенням на воді, без додавання вершкового масла та яєць, у результаті вийдуть пишні вироби з одним істотним недоліком – вони черствіють швидко, тому немає сенсу готувати велику кількість випічки. Щоб скоринка добре зарум'янилася, жовток можна замінити цукровим сиропом і змастити верх заготовок.
Інгредієнти:
Приготування
Булочки з варенням в мультиварці
Солодкі булочки з варенням можна і в мультиварці спекти, в приладі вони вийдуть такими пишними, як і приготовані традиційним способом. За 20 хвилин до сигналу потрібно перевернути вироби, щоб вони вийшли рум'яними з усіх боків. Клапан для виходу пари потрібно зняти для вільної конвекції, щоб випічка не вийшла «вареної».
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна випічка до чаю - швидко і смачно приготовані пиріжки, печиво, кекси та інші солодощі
Пісна випічка до чаю швидко і смачно урізноманітнює нудні домашні посиденьки в період обмеження харчування. Завдяки хорошим і перевіреними рецептами,
Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді
Спекти печиво на кефірі – хороший спосіб подати для великої компанії оригінальне частування до чаю. Ласощі готується просто, швидко, без клопоту і
Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста
Печиво з варенням – ідеальний варіант для різноманітності солодкого столу з чаєм. Смачним і оригінальним зроблять ласощі цікаві рецепти тіста і
Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці
Відмінний варіант домашньої випічки – пиріг з варенням, який можна приготувати, застосувавши будь-який рецепт тіста і наповнивши різними видами джему
Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста
Пиріг з чорницею - смачне частування, яке можна готувати страви на швидку руку до домашнього чаювання або застосувати більш складний рецепт і подати
Круасани з листкового тіста - рецепти з шоколадом, згущеним молоком, варенням та іншими начинками
Круасани з листкового тіста – ідеальне рішення швидкого частування до чаю. Всього за півгодини можна створити солодке ласощі з джемом, шоколадом,