Калачі на сметані
Калачі на сметані навіть без дріжджів виходять пишними, ніжними та смачними. Пропонуємо варіант приготування виробів в духовці, а також розповімо, як зробити калачі смажені на сковороді в маслі.
Інгредієнти:
борошно просеянная пшеничне – 320 г;
масло селянське вершкове – 1 стандартна пачка;
сметана середньої жирності – 195 г;
цукор-пісок – 120 г;
яйця добірні курячі – 2 шт.;
сода харчова, погашена оцтом – 5 г;
кухонна сіль – 1 щіпка.
Приготування
Тісто для калачів на сметані в духовці готується надзвичайно просто і швидко.
Змішуємо в мисці розтоплене і остигле масло, сметану і трохи збиті з цукром яйця. Можна при бажанні додати в тісто пакетик ванільного цукру.
Всипаємо після цього змішану з сіллю і погашеної содою просіяне борошно і виробляємо заміс досить густого, трохи липкого тіста.
Тепер поділяємо борошняний ком на рівні порції і скачуємо кожну кульку.
Кульки трохи притискаємо на столі руками і оформляємо корж.
Прорізаємо кожну заготовку зверху у вигляді півмісяця і відгинаємо край донизу. Отримуємо в результаті свого роду козуб.
Маємо присипані борошном або цукровим піском заготовки на промасленому деко і відправляємо в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять.
Інгредієнти:
борошно просеянная пшеничне – 380-480 г;
сметана середньої жирності – 195 г;
цукор-пісок – 70-120 г;
яйця добірні курячі – 2 шт.;
сода харчова, погашена оцтом – 5 г;
кухонна сіль – 1 щіпка;
олія соняшникова без запаху для смаження;
цукрова пудра .
Приготування
Для смажених калачів спочатку розтираємо сметану з цукром, після чого змішуємо її зі збитими трохи яйцями.
Борошно просіваємо, додаємо до неї погашену оцтом соду і дрібку солі і перемішуємо.
Тепер підсипаємо потроху сухі компоненти в сметанную суміш і вимішуємо.
Тісто не повинно бути крутим, але і надмірна липкість не кращий варіант для його консистенції.
Обертаємо борошняний ком плівкою і розташовуємо на полиці холодильного відділення на пару годин.
По закінченні часу скачуємо з розділеного на порції тіста джгутики, стуляємо їх краю. Отримуючи в результаті заготовки калачів у вигляді бубличков.
Смажимо вироби в прогрітому на сковороді соняшниковій олії до рум'яності з двох сторін, після чого викладаємо на кілька хвилин на паперовий рушник.
Перед подачею притрушиваем калачі цукровою пудрою.
Як спекти калачі на сметані – рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Смажені калачі на сметані – рецепт на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з кунжутом – смачний рецепт
Випічка, доповнена кунжутом, завжди виходить смачною і особливо ароматною. Далі підкажемо три абсолютно різних способу виготовлення цього дивовижного
Пончики в духовці
Відомо, що традиційні пончики готують у великій кількості олії. Ми ж пропонуємо більш здорову варіацію ласощі і підкажемо, як спекти цю запаморочливу
Мафіни на сметані
Відмінний варіант швидкого перекусу - чудові маффіни, які зробити дуже просто. Навіть з підручних продуктів десерт завжди вийде вдалим. Далі опишемо
Пісочне тісто без яєць
Не секрет, що в пісочне тісто яйця можна не додавати - випічка абсолютно не постраждає. Вироби з такої основи виходять ніжними, смачними і більш
Рогалики на сметані і маргарині
Якщо не знаєте чим смачним і оригінальним порадувати рідних, то рецепти представлені далі допоможуть вам визначитися. Пропонуємо найпростіші варіанти
Пампушки на сметані
Часом так хочеться смачненького, але в той же час максимально простого до чаю. У таких ситуаціях зазвичай виручають «бабусині» рецепти. Пропонуємо