Вернуться назад Распечатать

Калачі на сметані

Калачі на сметані навіть без дріжджів виходять пишними, ніжними та смачними. Пропонуємо варіант приготування виробів в духовці, а також розповімо, як зробити калачі смажені на сковороді в маслі.

Як спекти калачі на сметані – рецепт в духовці


Калачі на сметані

Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне – 320 г;

  • масло селянське вершкове – 1 стандартна пачка;

  • сметана середньої жирності – 195 г;

  • цукор-пісок – 120 г;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;

  • сода харчова, погашена оцтом – 5 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка.


  • Приготування

  • Тісто для калачів на сметані в духовці готується надзвичайно просто і швидко.

  • Змішуємо в мисці розтоплене і остигле масло, сметану і трохи збиті з цукром яйця. Можна при бажанні додати в тісто пакетик ванільного цукру.

  • Всипаємо після цього змішану з сіллю і погашеної содою просіяне борошно і виробляємо заміс досить густого, трохи липкого тіста.

  • Тепер поділяємо борошняний ком на рівні порції і скачуємо кожну кульку.

  • Кульки трохи притискаємо на столі руками і оформляємо корж.

  • Прорізаємо кожну заготовку зверху у вигляді півмісяця і відгинаємо край донизу. Отримуємо в результаті свого роду козуб.

  • Маємо присипані борошном або цукровим піском заготовки на промасленому деко і відправляємо в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять.


  • Смажені калачі на сметані – рецепт на сковороді

    Калачі на сметані

    Інгредієнти:

  • борошно просеянная пшеничне – 380-480 г;

  • сметана середньої жирності – 195 г;

  • цукор-пісок – 70-120 г;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;

  • сода харчова, погашена оцтом – 5 г;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • олія соняшникова без запаху для смаження;

  • цукрова пудра .


  • Приготування

  • Для смажених калачів спочатку розтираємо сметану з цукром, після чого змішуємо її зі збитими трохи яйцями.

  • Борошно просіваємо, додаємо до неї погашену оцтом соду і дрібку солі і перемішуємо.

  • Тепер підсипаємо потроху сухі компоненти в сметанную суміш і вимішуємо.

  • Тісто не повинно бути крутим, але і надмірна липкість не кращий варіант для його консистенції.

  • Обертаємо борошняний ком плівкою і розташовуємо на полиці холодильного відділення на пару годин.

  • По закінченні часу скачуємо з розділеного на порції тіста джгутики, стуляємо їх краю. Отримуючи в результаті заготовки калачів у вигляді бубличков.

  • Смажимо вироби в прогрітому на сковороді соняшниковій олії до рум'яності з двох сторін, після чого викладаємо на кілька хвилин на паперовий рушник.

  • Перед подачею притрушиваем калачі цукровою пудрою.