Калачі на сметані навіть без дріжджів виходять пишними, ніжними та смачними. Пропонуємо варіант приготування виробів в духовці, а також розповімо, як зробити калачі смажені на сковороді в маслі.
Як спекти калачі на сметані – рецепт в духовці
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 320 г; масло селянське вершкове – 1 стандартна пачка; сметана середньої жирності – 195 г; цукор-пісок – 120 г; яйця добірні курячі – 2 шт.; сода харчова, погашена оцтом – 5 г; кухонна сіль – 1 щіпка. Приготування Тісто для калачів на сметані в духовці готується надзвичайно просто і швидко. Змішуємо в мисці розтоплене і остигле масло, сметану і трохи збиті з цукром яйця. Можна при бажанні додати в тісто пакетик ванільного цукру. Всипаємо після цього змішану з сіллю і погашеної содою просіяне борошно і виробляємо заміс досить густого, трохи липкого тіста. Тепер поділяємо борошняний ком на рівні порції і скачуємо кожну кульку. Кульки трохи притискаємо на столі руками і оформляємо корж. Прорізаємо кожну заготовку зверху у вигляді півмісяця і відгинаємо край донизу. Отримуємо в результаті свого роду козуб. Маємо присипані борошном або цукровим піском заготовки на промасленому деко і відправляємо в розігріту до 205 градусів духовку хвилин на двадцять. Смажені калачі на сметані – рецепт на сковороді
Інгредієнти: борошно просеянная пшеничне – 380-480 г; сметана середньої жирності – 195 г; цукор-пісок – 70-120 г; яйця добірні курячі – 2 шт.; сода харчова, погашена оцтом – 5 г; кухонна сіль – 1 щіпка; олія соняшникова без запаху для смаження; цукрова пудра . Приготування Для смажених калачів спочатку розтираємо сметану з цукром, після чого змішуємо її зі збитими трохи яйцями. Борошно просіваємо, додаємо до неї погашену оцтом соду і дрібку солі і перемішуємо. Тепер підсипаємо потроху сухі компоненти в сметанную суміш і вимішуємо. Тісто не повинно бути крутим, але і надмірна липкість не кращий варіант для його консистенції. Обертаємо борошняний ком плівкою і розташовуємо на полиці холодильного відділення на пару годин. По закінченні часу скачуємо з розділеного на порції тіста джгутики, стуляємо їх краю. Отримуючи в результаті заготовки калачів у вигляді бубличков. Смажимо вироби в прогрітому на сковороді соняшниковій олії до рум'яності з двох сторін, після чого викладаємо на кілька хвилин на паперовий рушник. Перед подачею притрушиваем калачі цукровою пудрою.