Страви з кукурудзяного борошна
Кожен з нас частенько на прилавках магазинів зустрічає кукурудзяне борошно, але, на жаль, не всі знають, що з неї можна приготувати, адже існує величезна кількість рецептів випічки.
Інгредієнти:
борошно кукурудзяне – 300 г;
борошно пшеничне – 80 г;
тепла вода – 150 мл;
куряче яйце (велике) – 1 шт.;
кухонна сіль – 05 ч. ложки;
свіже сало – 50-70 р.
Приготування
У миску з кукурудзяним борошном наливаємо добре теплу питну воду, перемішуємо, накриваємо кришкою і відставляємо все в сторону десь на 35-40 хвилин. Тепер вводимо в цю миску куряче яйце, сюди ж просіваємо борошно з пшениці, присипаємо все сіллю і замішуємо щільне тісто. Робимо з нього ковбаску і нарізаємо її не сильно великими гуртками, які потім трохи приплющиваем і отримуємо акуратні коржі. Дно прогрітій тефлонової сковорідки рясно промазуємо шматком хорошого, свіжого сала. Поміщаємо сюди коржі і звівши вогонь до мінімуму випікаємо їх під закритою кришкою, не забувши перевернути при утворенні золотої скоринки.
Інгредієнти:
кукурудзяна мука (дрібний помел) – 220 г;
картопляний крохмаль – 3 ч. ложки;
пшеничне борошно – 70 г;
курячі яйця – 3 шт.;
цукровий пісок – 110 г;
маргарин – 50 г;
вершкове масло – 50 р.
Приготування
Масло разом з маргарином розтоплюємо в мікрохвильовій печі і вводимо його в ємність з яйцями, які ми попередньо розтираємо (до білого) з цукровим піском. Збиваємо все віночком і перелити в миску з з'єднаними разом двома видами борошна і картопляним крохмалем. Приступаємо до вымешиванию тіста і отримуємо на виході пружний, гладкий грудку. Тоненько розкачуємо його дерев'яною качалкою і з допомогою спеціальних формочок продавлюємо печеньки, які потім переміщаємо на покритий пергаментом пекарський лист. Випікаємо це чудове печиво в духовці, прогрітій до 200 градусної температури не більше 25 хвилин.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 130 г;
борошно кукурудзяне – 230 г;
кип'ячене молоко – 2/3 ст.;
куряче яйце – 1 шт.;
дрібний цукор – 100 г;
розпушувач – 2 ч. ложки;
масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування
Кукурудзяне борошно з'єднуємо в одній глибокій мисці з пшеничним борошном і при їх перемішуванні додаємо сюди розпушувач. У теплому кип'яченому молоці розмішуємо до повного розчинення потрібну кількість цукру. Потім вводимо сюди яйце, збовтуємо і вливаємо в миску з підготовленими сухими інгредієнтами. Швидко-швидко все перемішуємо і переміщаємо тісто в глибоку, промаслений маслом форму. Виставляємо її по центру прогрітій до 195 градусів духовки і через 30 хвилин виймаємо з неї ароматний пиріг.
Експериментуйте і готуйте з кукурудзяного борошна чудові страви, від яких будуть в захваті всі члени вашої родини!
Коржі з кукурудзяного борошна – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У миску з кукурудзяним борошном наливаємо добре теплу питну воду, перемішуємо, накриваємо кришкою і відставляємо все в сторону десь на 35-40 хвилин. Тепер вводимо в цю миску куряче яйце, сюди ж просіваємо борошно з пшениці, присипаємо все сіллю і замішуємо щільне тісто. Робимо з нього ковбаску і нарізаємо її не сильно великими гуртками, які потім трохи приплющиваем і отримуємо акуратні коржі. Дно прогрітій тефлонової сковорідки рясно промазуємо шматком хорошого, свіжого сала. Поміщаємо сюди коржі і звівши вогонь до мінімуму випікаємо їх під закритою кришкою, не забувши перевернути при утворенні золотої скоринки.
Печиво з кукурудзяного борошна – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Масло разом з маргарином розтоплюємо в мікрохвильовій печі і вводимо його в ємність з яйцями, які ми попередньо розтираємо (до білого) з цукровим піском. Збиваємо все віночком і перелити в миску з з'єднаними разом двома видами борошна і картопляним крохмалем. Приступаємо до вымешиванию тіста і отримуємо на виході пружний, гладкий грудку. Тоненько розкачуємо його дерев'яною качалкою і з допомогою спеціальних формочок продавлюємо печеньки, які потім переміщаємо на покритий пергаментом пекарський лист. Випікаємо це чудове печиво в духовці, прогрітій до 200 градусної температури не більше 25 хвилин.
Пиріг з кукурудзяного борошна – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзяне борошно з'єднуємо в одній глибокій мисці з пшеничним борошном і при їх перемішуванні додаємо сюди розпушувач. У теплому кип'яченому молоці розмішуємо до повного розчинення потрібну кількість цукру. Потім вводимо сюди яйце, збовтуємо і вливаємо в миску з підготовленими сухими інгредієнтами. Швидко-швидко все перемішуємо і переміщаємо тісто в глибоку, промаслений маслом форму. Виставляємо її по центру прогрітій до 195 градусів духовки і через 30 хвилин виймаємо з неї ароматний пиріг.
Експериментуйте і готуйте з кукурудзяного борошна чудові страви, від яких будуть в захваті всі члени вашої родини!
Рекомендуємо добрі рецепти
Випічка з кукурудзяного борошна
З кукурудзяного борошна готують безліч різноманітних страв, але найбільш вдалою все ж виходить випічка. Далі поділимося цікавими рецептами шалено
Коржі з кукурудзяного борошна
Спробуйте урізноманітнити обідню трапезу, подавши замість хліба шалено смачні, яскраві коржі з кукурудзяного борошна. Далі підкажемо, як зробити
Простий торт на швидку руку
Коли потрібно швиденько спорудити цікавий урочистий десерт для великої компанії на виручку приходять рецепти з розряду «на швидку руку». У цій статті
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
Сирники з кукурудзяним борошном
Сирники - смачне блюдо для завтра. Готувати його можна з різними інгредієнтами. Навіть необов'язково на пшеничному борошні. І сьогодні ми розповімо,