Яблучний самбук
Ми пропонуємо один з варіантів десертів з невисоким вмістом цукру – яблучний самбук, який втамовує апетит будь-ласуни, не загрожуючи при цьому набором зайвих кіло.
Самбук – десерт з яблучним пюре в основі. Готове пюре збивають з яєчними білками, а повітряну масу потім з'єднують з желатиновим розчином і залишають ласощі до застигання в холоді.
Інгредієнти:
яблука – 6 шт.;
цукор – 40 г;
яєчні білки – 2 шт.;
желатин – 5 р.
Приготування
Починаємо з основи у вигляді яблучного пюре. Для пюре яблука запікають у духовці до м'якості. Щоб плоди не пригоріли і пропікалися рівномірно, хлюпніть на деко трохи води. Желатин розведіть у воді, слідуючи вказівкам інструкції.
Запечені яблука охолодіть і пюрируйте, протерши м'якоть через сито і відокремлюючи від шкірки і кісточок. Окремо збийте пару яєчних білків і цукор в стійку піну. Змішайте білкову піну з яблучним пюре і продовжуйте збивання до тих пір, поки обсяг маси не збільшиться в три рази від початкового. Під час збивання періодично підливайте желатиновий розчин.
Розподіліть повітряний яблучний десерт за формами і залиште в холоді до повного застигання.
Інгредієнти:
яблука – 11 кг;
желатин – 15 г;
цукор – 115 г;
ванільна есенція – 1/2 ч. ложки;
яєчні білки – 4 шт.
Приготування
Яблука очистіть і виріжте з них серцевину. Половинки фруктів розкладіть на деку і залиште запікати під фольгою приблизно на 40 хвилин. Желатин залийте половиною склянки води і дайте набрякнути, після чого підігрійте розчин, щоб розчинити залишилися кристали (кип'ятити не потрібно).
Розм'якшені ягоди пюрируйте з допомогою блендера. Яєчні білки збийте разом з порцією цукру до стійких піків, після чого змішайте густу білкову піну з яблучним пюре, ванільною есенцією і желатиновим розчином. Для текстурного і смакового різноманітності в формочки з яблучним самбуком можна покласти шматочки свіжих яблук, інших фруктів і ягід, або посипати все горішками.
Приготування яблучного самбука можна вважати практично завершеним, залишається лише розподілити його по формах, і залишити до повного застигання желатину (не менш ніж на 3 години).
Яблучний самбук – рецепт
Самбук – десерт з яблучним пюре в основі. Готове пюре збивають з яєчними білками, а повітряну масу потім з'єднують з желатиновим розчином і залишають ласощі до застигання в холоді.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з основи у вигляді яблучного пюре. Для пюре яблука запікають у духовці до м'якості. Щоб плоди не пригоріли і пропікалися рівномірно, хлюпніть на деко трохи води. Желатин розведіть у воді, слідуючи вказівкам інструкції.
Запечені яблука охолодіть і пюрируйте, протерши м'якоть через сито і відокремлюючи від шкірки і кісточок. Окремо збийте пару яєчних білків і цукор в стійку піну. Змішайте білкову піну з яблучним пюре і продовжуйте збивання до тих пір, поки обсяг маси не збільшиться в три рази від початкового. Під час збивання періодично підливайте желатиновий розчин.
Розподіліть повітряний яблучний десерт за формами і залиште в холоді до повного застигання.
Крем-десерт «Яблучний самбук»
Інгредієнти:
Приготування
Яблука очистіть і виріжте з них серцевину. Половинки фруктів розкладіть на деку і залиште запікати під фольгою приблизно на 40 хвилин. Желатин залийте половиною склянки води і дайте набрякнути, після чого підігрійте розчин, щоб розчинити залишилися кристали (кип'ятити не потрібно).
Розм'якшені ягоди пюрируйте з допомогою блендера. Яєчні білки збийте разом з порцією цукру до стійких піків, після чого змішайте густу білкову піну з яблучним пюре, ванільною есенцією і желатиновим розчином. Для текстурного і смакового різноманітності в формочки з яблучним самбуком можна покласти шматочки свіжих яблук, інших фруктів і ягід, або посипати все горішками.
Приготування яблучного самбука можна вважати практично завершеним, залишається лише розподілити його по формах, і залишити до повного застигання желатину (не менш ніж на 3 години).
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити мармелад в домашніх умовах?
Зробіть самостійно домашній мармелад і ваші домашні будуть неодмінно задоволені і раді новому ласощів. Такі цукерки дещо відрізняються від покупних,
Яблучний мармелад в домашніх умовах
З усіх домашніх солодощів найбільш простим в приготуванні є мармелад саме з яблук. Далі розповімо кілька цікавих рецептів цього нехитрого частування,
Желейний торт з фруктами і сметаною
Торти готуються без випічки – порятунок будь-якої господині, в розпорядженні якої немає духової шафи. Желейний торт по представленим рецептами –
Яблучний десерт
Яблука - найпопулярніший фрукт в нашій країні, завдяки своїй доступності в будь-який час року. Не дивно, що існує безліч кулінарних рецептів з
Яблучний мус
Любите пробувати ніжні і легкі десерти? Тоді яблучний мус точно потрапить в категорію ваших найулюбленіших ласощів. Рецепт приготування цієї приємної
Легкі десерти
Легкі десерти - це смачні і корисні страви, які сподобається як дорослим, так і дітям. В них міститься мінімум калорій, і вони володіють освіжаючим