Мафіни на молоці
Якщо гості нагрянуть несподівано і вам нема чого подати до чаю – мафіни на молоці стануть найкращим варіантом. Така випічка неодмінно виручить вас і викличуть захоплення у всіх присутніх.
Інгредієнти:
борошно – 245 г;
молоко – 245 мл;
цукор – 155 г;
розпушувач для тіста – 10 г;
яйце відбірне – 105 г;
масло вершкове – 65 г;
ванілін – на смак;
цукрова дрібна пудра;
лайм – 1 шт.
Приготування
У мисці змішуємо спочатку борошно з цукром, додаємо розпушувач, ванілін і терту цедру лайма. В іншому посуді збиваємо яйця, поступово вливаємо молоко і розтоплене масло. Далі всипаємо суху суміш, перемішуємо і викладаємо тісто у спеціальні формочки. Випікаємо мафіни 15 хвилин і подаємо до столу, присипавши десерт цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 315 г;
какао – 85 м;
розпушувач – 10 г;
сода – щіпка;
цукор – 195 г;
масло вершкове – 105 г;
молоко – 245 мл;
яйце – 2 шт.;
гіркий шоколад – 215 г;
лимонний сік – 1 ст. ложка.
Приготування
В молоко виливаємо лимонний сік і гарненько розмішуємо. Шоколад розламуємо на шматочки і відкладаємо небагато для прикраси. У мисці збиваємо яйця з цукром і вводимо остигле розтоплене масло. Поступово вливаємо кисле молоко і всипаємо борошно, какао, соду і розпушувач. Додаємо нарізаний шоколад і розливаємо тісто по формочках. Зверху посипаємо відкладеним шоколадом і випікаємо мафіни на кислому молоці 20 хвилин, до готовності.
Інгредієнти:
вершковий маргарин – 205 г;
яйце – 2 шт.;
молоко згущене – 195 мл;
борошно – 305 м;
розпушувач – 5 г;
ягоди – за бажанням.
Приготування
Вершковий маргарин розтоплюємо, остуджуємо і змішуємо зі згущеним молоком. Потім розбиваємо яйця, додаємо пшеничне борошно, розпушувач і замішуємо однорідне тісто. Додаємо ягоди і розкладаємо масу у формочки для мафінів. Випікаємо ласощі при температурі 180 градусів 35 - 40 хвилин.
Інгредієнти:
борошно – 305 м;
цукор – 105 г;
яблука – 2 шт.;
кисле молоко – 235 мл;
масло рослинне – 65 мл;
яйце – 45 г;
розпушувач – 10 г;
ванілін – на смак;
волоський горіх очищений – 65 г;
цукор і кориця – для посипання;
ізюм темний – за смаком.
Приготування
Яблука промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками, горіхи крупно шаткуємо. Висипаємо В миску всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, ванілін і розпушувач. В іншому посуді збиваємо яйце, вливаємо кисле молоко і рослинне масло. З'єднуємо вміст двох ємностей і вимішуємо тісто до однорідного стану. Додаємо яблука, родзинки, горіхи і розкладаємо масу по формах, присипавши цукром і корицею. Випікаємо мафіни з родзинками на молоці 20 хвилин до рум'яності.
Рецепт мафінів на молоці
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішуємо спочатку борошно з цукром, додаємо розпушувач, ванілін і терту цедру лайма. В іншому посуді збиваємо яйця, поступово вливаємо молоко і розтоплене масло. Далі всипаємо суху суміш, перемішуємо і викладаємо тісто у спеціальні формочки. Випікаємо мафіни 15 хвилин і подаємо до столу, присипавши десерт цукровою пудрою.
Шоколадні мафіни на молоці
Інгредієнти:
Приготування
В молоко виливаємо лимонний сік і гарненько розмішуємо. Шоколад розламуємо на шматочки і відкладаємо небагато для прикраси. У мисці збиваємо яйця з цукром і вводимо остигле розтоплене масло. Поступово вливаємо кисле молоко і всипаємо борошно, какао, соду і розпушувач. Додаємо нарізаний шоколад і розливаємо тісто по формочках. Зверху посипаємо відкладеним шоколадом і випікаємо мафіни на кислому молоці 20 хвилин, до готовності.
Мафіни на згущеному молоці
Інгредієнти:
Приготування
Вершковий маргарин розтоплюємо, остуджуємо і змішуємо зі згущеним молоком. Потім розбиваємо яйця, додаємо пшеничне борошно, розпушувач і замішуємо однорідне тісто. Додаємо ягоди і розкладаємо масу у формочки для мафінів. Випікаємо ласощі при температурі 180 градусів 35 - 40 хвилин.
Мафіни на молоці з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Яблука промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками, горіхи крупно шаткуємо. Висипаємо В миску всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, ванілін і розпушувач. В іншому посуді збиваємо яйце, вливаємо кисле молоко і рослинне масло. З'єднуємо вміст двох ємностей і вимішуємо тісто до однорідного стану. Додаємо яблука, родзинки, горіхи і розкладаємо масу по формах, присипавши цукром і корицею. Випікаємо мафіни з родзинками на молоці 20 хвилин до рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни на сметані
Відмінний варіант швидкого перекусу - чудові маффіни, які зробити дуже просто. Навіть з підручних продуктів десерт завжди вийде вдалим. Далі опишемо
Бісквіт зі згущеним молоком
Чудовою основою для майбутнього торта стане бісквіт, якщо в основу тесту додати згущене молоко. Корж вийде таким же пишним, як традиційний, але трохи
Несолодкі мафіни
Незрівнянним варіантом нової закуски до обіду стануть дивовижні несолодкі мафіни. Далі опишемо, як зробити чудову випічку з курятини, ковбаси з сиром
Як приготувати мафіни?
У цій статті розповімо, як зробити незвичайні мафіни, причому страва буде не тільки солодким, але і ситним - з курячого м'яса. Також опишемо процес
Мафіни в мікрохвильовці
Мафіни - це легкі і повітряні порційні кексики. Сьогодні ми розберемося, як їх швидко і просто приготувати в мікрохвильовій печі, заощадивши час і
Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до