Якщо гості нагрянуть несподівано і вам нема чого подати до чаю – мафіни на молоці стануть найкращим варіантом. Така випічка неодмінно виручить вас і викличуть захоплення у всіх присутніх.
Рецепт мафінів на молоці
Інгредієнти: борошно – 245 г; молоко – 245 мл; цукор – 155 г; розпушувач для тіста – 10 г; яйце відбірне – 105 г; масло вершкове – 65 г; ванілін – на смак; цукрова дрібна пудра; лайм – 1 шт. Приготування У мисці змішуємо спочатку борошно з цукром, додаємо розпушувач, ванілін і терту цедру лайма. В іншому посуді збиваємо яйця, поступово вливаємо молоко і розтоплене масло. Далі всипаємо суху суміш, перемішуємо і викладаємо тісто у спеціальні формочки. Випікаємо мафіни 15 хвилин і подаємо до столу, присипавши десерт цукровою пудрою.
Шоколадні мафіни на молоці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 315 г; какао – 85 м; розпушувач – 10 г; сода – щіпка; цукор – 195 г; масло вершкове – 105 г; молоко – 245 мл; яйце – 2 шт.; гіркий шоколад – 215 г; лимонний сік – 1 ст. ложка. Приготування В молоко виливаємо лимонний сік і гарненько розмішуємо. Шоколад розламуємо на шматочки і відкладаємо небагато для прикраси. У мисці збиваємо яйця з цукром і вводимо остигле розтоплене масло. Поступово вливаємо кисле молоко і всипаємо борошно, какао, соду і розпушувач. Додаємо нарізаний шоколад і розливаємо тісто по формочках. Зверху посипаємо відкладеним шоколадом і випікаємо мафіни на кислому молоці 20 хвилин, до готовності.
Мафіни на згущеному молоці
Інгредієнти: вершковий маргарин – 205 г; яйце – 2 шт.; молоко згущене – 195 мл; борошно – 305 м; розпушувач – 5 г; ягоди – за бажанням. Приготування Вершковий маргарин розтоплюємо, остуджуємо і змішуємо зі згущеним молоком. Потім розбиваємо яйця, додаємо пшеничне борошно, розпушувач і замішуємо однорідне тісто. Додаємо ягоди і розкладаємо масу у формочки для мафінів. Випікаємо ласощі при температурі 180 градусів 35 - 40 хвилин.
Мафіни на молоці з яблуками
Інгредієнти: борошно – 305 м; цукор – 105 г; яблука – 2 шт.; кисле молоко – 235 мл; масло рослинне – 65 мл; яйце – 45 г; розпушувач – 10 г; ванілін – на смак; волоський горіх очищений – 65 г; цукор і кориця – для посипання; ізюм темний – за смаком. Приготування Яблука промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками, горіхи крупно шаткуємо. Висипаємо В миску всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, ванілін і розпушувач. В іншому посуді збиваємо яйце, вливаємо кисле молоко і рослинне масло. З'єднуємо вміст двох ємностей і вимішуємо тісто до однорідного стану. Додаємо яблука, родзинки, горіхи і розкладаємо масу по формах, присипавши цукром і корицею. Випікаємо мафіни з родзинками на молоці 20 хвилин до рум'яності.