Вернуться назад Распечатать

Мафіни на молоці

Мафіни на молоці
Якщо гості нагрянуть несподівано і вам нема чого подати до чаю – мафіни на молоці стануть найкращим варіантом. Така випічка неодмінно виручить вас і викличуть захоплення у всіх присутніх.

Рецепт мафінів на молоці


Інгредієнти:

  • борошно – 245 г;

  • молоко – 245 мл;

  • цукор – 155 г;

  • розпушувач для тіста – 10 г;

  • яйце відбірне – 105 г;

  • масло вершкове – 65 г;

  • ванілін – на смак;

  • цукрова дрібна пудра;

  • лайм – 1 шт.


  • Приготування
    У мисці змішуємо спочатку борошно з цукром, додаємо розпушувач, ванілін і терту цедру лайма. В іншому посуді збиваємо яйця, поступово вливаємо молоко і розтоплене масло. Далі всипаємо суху суміш, перемішуємо і викладаємо тісто у спеціальні формочки. Випікаємо мафіни 15 хвилин і подаємо до столу, присипавши десерт цукровою пудрою.

    Шоколадні мафіни на молоці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 315 г;

  • какао – 85 м;

  • розпушувач – 10 г;

  • сода – щіпка;

  • цукор – 195 г;

  • масло вершкове – 105 г;

  • молоко – 245 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • гіркий шоколад – 215 г;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    В молоко виливаємо лимонний сік і гарненько розмішуємо. Шоколад розламуємо на шматочки і відкладаємо небагато для прикраси. У мисці збиваємо яйця з цукром і вводимо остигле розтоплене масло. Поступово вливаємо кисле молоко і всипаємо борошно, какао, соду і розпушувач. Додаємо нарізаний шоколад і розливаємо тісто по формочках. Зверху посипаємо відкладеним шоколадом і випікаємо мафіни на кислому молоці 20 хвилин, до готовності.

    Мафіни на згущеному молоці


    Інгредієнти:

  • вершковий маргарин – 205 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • молоко згущене – 195 мл;

  • борошно – 305 м;

  • розпушувач – 5 г;

  • ягоди – за бажанням.


  • Приготування
    Вершковий маргарин розтоплюємо, остуджуємо і змішуємо зі згущеним молоком. Потім розбиваємо яйця, додаємо пшеничне борошно, розпушувач і замішуємо однорідне тісто. Додаємо ягоди і розкладаємо масу у формочки для мафінів. Випікаємо ласощі при температурі 180 градусів 35 - 40 хвилин.

    Мафіни на молоці з яблуками


    Інгредієнти:

  • борошно – 305 м;

  • цукор – 105 г;

  • яблука – 2 шт.;

  • кисле молоко – 235 мл;

  • масло рослинне – 65 мл;

  • яйце – 45 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • ванілін – на смак;

  • волоський горіх очищений – 65 г;

  • цукор і кориця – для посипання;
  • Мафіни на молоці

  • ізюм темний – за смаком.


  • Приготування
    Яблука промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками, горіхи крупно шаткуємо. Висипаємо В миску всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, ванілін і розпушувач. В іншому посуді збиваємо яйце, вливаємо кисле молоко і рослинне масло. З'єднуємо вміст двох ємностей і вимішуємо тісто до однорідного стану. Додаємо яблука, родзинки, горіхи і розкладаємо масу по формах, присипавши цукром і корицею. Випікаємо мафіни з родзинками на молоці 20 хвилин до рум'яності.