Мафіни з кабачків
Мафіни - це іншими словами, порційні маленькі кексики, які умовно можна розділити на два види: солодкі і несолодкі. Ми з вами розглянемо сьогодні рецепти приготування кабачкового мафінів. Цей овоч дуже корисний, так як має загальнозміцнюючі властивості, завдяки вмісту в ньому великої кількості вітаміну С. В шинку містяться також пектинові речовини, які сприяють овочу легко засвоюватися в організмі. Плоди цукіні виводять з організму надлишки води і солі натрію, мають сечогінну дію, тому їх рекомендують їсти при хворобах обміну речовини, сечокам'яної хвороби, подагрі, нефриті та хронічному пієлонефриті. Також корисні страви з цього овочу при гіпертонії, холециститі, гепатиті, атеросклерозі і жовчнокам'яної хвороби. Так що, давайте, не втрачаючи часу дарма, дізнаємося, як приготувати смачні і корисні кекси з кабачків.
Інгредієнти:
цукор - 150 г;
борошно - 170 г;
кабачок - 1 шт.;
розпушувач - 2 ч. ложки;
мелена кориця - 05 ч. ложки;
сіль - щіпка;
волоські горіхи - 05 склянки;
рослинна олія - 05 склянки;
яйце - 2 шт.;
ваніль - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів і заздалегідь готуємо форми для кексів, застеливши дно кожної папером для випічки. Потім, у невеликій мисці, змішуємо пшеничне борошно, розпушувач, цукор, корицю і сіль. Волоські горіхи нарізаємо великими шматочками, додаємо в миску і перемішуємо.
В іншій чаші змішуємо натерті кабачки, злегка збиті яйця, масло і ваніль. Все ретельно перемішуємо і з'єднуємо вміст двох мисок. Тепер викладаємо тісто у форми для кексів рівномірним шаром і випікаємо в духовці приблизно 45 хвилин. Перевіряємо готовність мафінів зубочисткою. Готові кекси охолоджуємо протягом 10 хвилин на решітці, потім виймаємо з духовки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.;
яйце -2 шт;
борошно - 2 ст. ложки;
манка - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
твердий сир - 100 г;
зелень - за бажанням;
розпушувач - 1 ч. ложка;
молоко - 3 ст. ложки.
Приготування
Кабачок миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці разом з сиром. В отриману масу додаємо яйця, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і манку. Обережно, тонкою цівкою, вливаємо тепле молоко і ретельно все перемішуємо. Зелень миємо, стряхиваем, дрібно нарізаємо і змішуємо з дрібкою тертого сиру. Розкладаємо тісто по формах і зверху присипаємо зеленню з сиром. Відправляємо мафіни в духовку, виставляємо температуру 180 градусів і засікаємо приблизно 40 хвилин.
Інгредієнти:
сир - 250 г;
кабачок - 1 шт.;
яйце - 3 шт.;
вершкове масло - 100 г;
борошно - 220 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
зелень кропу - за смаком;
сіль, перець.
Приготування
Давайте розглянемо ще один варіант, як приготувати мафіни з кабачків Перед початком готування, включаємо духовку і виставляємо температуру близько 200 градусів. Тепер гарненько змішуємо в чаші яйця з сиром. Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні і залишаємо остигати. В іншу миску просіваємо пшеничне борошно з розпушувачем. Кабачок миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці, віджимаючи м'якоть від зайвого соку. Зелень кропу дрібненько шаткуємо, змішуємо з тертим кабачком і перекладаємо в чашку з сирною масою . Додаємо розтоплене масло, кладемо сіль. Перець за смаком, поступово всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Заповнюємо приготованою масою формочки для кексів і ставимо їх на 40 хвилин в розігріту духовку. Після закінчення часу, пишні та рум'яні сирні маффіни з кабачків готові!
Рецепт солодких мафінів з кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів і заздалегідь готуємо форми для кексів, застеливши дно кожної папером для випічки. Потім, у невеликій мисці, змішуємо пшеничне борошно, розпушувач, цукор, корицю і сіль. Волоські горіхи нарізаємо великими шматочками, додаємо в миску і перемішуємо.
В іншій чаші змішуємо натерті кабачки, злегка збиті яйця, масло і ваніль. Все ретельно перемішуємо і з'єднуємо вміст двох мисок. Тепер викладаємо тісто у форми для кексів рівномірним шаром і випікаємо в духовці приблизно 45 хвилин. Перевіряємо готовність мафінів зубочисткою. Готові кекси охолоджуємо протягом 10 хвилин на решітці, потім виймаємо з духовки і подаємо до столу.
Мафіни з кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці разом з сиром. В отриману масу додаємо яйця, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і манку. Обережно, тонкою цівкою, вливаємо тепле молоко і ретельно все перемішуємо. Зелень миємо, стряхиваем, дрібно нарізаємо і змішуємо з дрібкою тертого сиру. Розкладаємо тісто по формах і зверху присипаємо зеленню з сиром. Відправляємо мафіни в духовку, виставляємо температуру 180 градусів і засікаємо приблизно 40 хвилин.
Сирно-кабачкові мафіни
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо ще один варіант, як приготувати мафіни з кабачків Перед початком готування, включаємо духовку і виставляємо температуру близько 200 градусів. Тепер гарненько змішуємо в чаші яйця з сиром. Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні і залишаємо остигати. В іншу миску просіваємо пшеничне борошно з розпушувачем. Кабачок миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці, віджимаючи м'якоть від зайвого соку. Зелень кропу дрібненько шаткуємо, змішуємо з тертим кабачком і перекладаємо в чашку з сирною масою . Додаємо розтоплене масло, кладемо сіль. Перець за смаком, поступово всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Заповнюємо приготованою масою формочки для кексів і ставимо їх на 40 хвилин в розігріту духовку. Після закінчення часу, пишні та рум'яні сирні маффіни з кабачків готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Мафіни з сиром і шинкою
Мафіни - це повітряні і легкі кексики, які чудово підійдуть для сніданку або просто перекусу на роботі. Варіантів їх створення з різними солодкими
Мафіни з яблуками
Любите маленькі кекси, капкейки і маффіни? Радійте - це стаття якраз про них. Мафіни з яблуками - ніжний десерт, наповнений смачними фруктами. Хочете
Сирні маффіни
Мафіни - це популярна в нашій країні випічка, яку ми любимо з дитинства. Її роблять з ягодами, овочами, м'ясом. Сьогодні ми з вами поговоримо про
Мафіни з малиною
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і швидкої випічкою, то зробіть мафіни - маленькі кексики з начинкою. Варіацій їх приготування
Мафіни з родзинками
Якщо ви любите домашню випічку, тоді пропонуємо вам кілька цікавих рецептів створення мафінів з родзинками. Вони стануть прекрасним доповненням до
Кекс з кабачків
Кабачок - універсальний овоч, який використовують у приготуванні супів, рагу, оладок, а також печуть із ним пироги й кекси. Ось про останній його