Мафіни - це іншими словами, порційні маленькі кексики, які умовно можна розділити на два види: солодкі і несолодкі. Ми з вами розглянемо сьогодні рецепти приготування кабачкового мафінів. Цей овоч дуже корисний, так як має загальнозміцнюючі властивості, завдяки вмісту в ньому великої кількості вітаміну С. В шинку містяться також пектинові речовини, які сприяють овочу легко засвоюватися в організмі. Плоди цукіні виводять з організму надлишки води і солі натрію, мають сечогінну дію, тому їх рекомендують їсти при хворобах обміну речовини, сечокам'яної хвороби, подагрі, нефриті та хронічному пієлонефриті. Також корисні страви з цього овочу при гіпертонії, холециститі, гепатиті, атеросклерозі і жовчнокам'яної хвороби. Так що, давайте, не втрачаючи часу дарма, дізнаємося, як приготувати смачні і корисні кекси з кабачків.
Рецепт солодких мафінів з кабачків
Інгредієнти: цукор - 150 г; борошно - 170 г; кабачок - 1 шт.; розпушувач - 2 ч. ложки; мелена кориця - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; волоські горіхи - 05 склянки; рослинна олія - 05 склянки; яйце - 2 шт.; ваніль - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів і заздалегідь готуємо форми для кексів, застеливши дно кожної папером для випічки. Потім, у невеликій мисці, змішуємо пшеничне борошно, розпушувач, цукор, корицю і сіль. Волоські горіхи нарізаємо великими шматочками, додаємо в миску і перемішуємо.
В іншій чаші змішуємо натерті кабачки, злегка збиті яйця, масло і ваніль. Все ретельно перемішуємо і з'єднуємо вміст двох мисок. Тепер викладаємо тісто у форми для кексів рівномірним шаром і випікаємо в духовці приблизно 45 хвилин. Перевіряємо готовність мафінів зубочисткою. Готові кекси охолоджуємо протягом 10 хвилин на решітці, потім виймаємо з духовки і подаємо до столу.
Мафіни з кабачків
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; яйце -2 шт; борошно - 2 ст. ложки; манка - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; твердий сир - 100 г; зелень - за бажанням; розпушувач - 1 ч. ложка; молоко - 3 ст. ложки. Приготування Кабачок миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці разом з сиром. В отриману масу додаємо яйця, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і манку. Обережно, тонкою цівкою, вливаємо тепле молоко і ретельно все перемішуємо. Зелень миємо, стряхиваем, дрібно нарізаємо і змішуємо з дрібкою тертого сиру. Розкладаємо тісто по формах і зверху присипаємо зеленню з сиром. Відправляємо мафіни в духовку, виставляємо температуру 180 градусів і засікаємо приблизно 40 хвилин.
Сирно-кабачкові мафіни
Інгредієнти: сир - 250 г; кабачок - 1 шт.; яйце - 3 шт.; вершкове масло - 100 г; борошно - 220 г; розпушувач - 1 ч. ложка; зелень кропу - за смаком; сіль, перець. Приготування Давайте розглянемо ще один варіант, як приготувати мафіни з кабачків Перед початком готування, включаємо духовку і виставляємо температуру близько 200 градусів. Тепер гарненько змішуємо в чаші яйця з сиром. Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні і залишаємо остигати. В іншу миску просіваємо пшеничне борошно з розпушувачем. Кабачок миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці, віджимаючи м'якоть від зайвого соку. Зелень кропу дрібненько шаткуємо, змішуємо з тертим кабачком і перекладаємо в чашку з сирною масою . Додаємо розтоплене масло, кладемо сіль. Перець за смаком, поступово всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Заповнюємо приготованою масою формочки для кексів і ставимо їх на 40 хвилин в розігріту духовку. Після закінчення часу, пишні та рум'яні сирні маффіни з кабачків готові!