Вернуться назад Распечатать

Мафіни з кабачків

Мафіни з кабачків
Мафіни - це іншими словами, порційні маленькі кексики, які умовно можна розділити на два види: солодкі і несолодкі. Ми з вами розглянемо сьогодні рецепти приготування кабачкового мафінів. Цей овоч дуже корисний, так як має загальнозміцнюючі властивості, завдяки вмісту в ньому великої кількості вітаміну С. В шинку містяться також пектинові речовини, які сприяють овочу легко засвоюватися в організмі. Плоди цукіні виводять з організму надлишки води і солі натрію, мають сечогінну дію, тому їх рекомендують їсти при хворобах обміну речовини, сечокам'яної хвороби, подагрі, нефриті та хронічному пієлонефриті. Також корисні страви з цього овочу при гіпертонії, холециститі, гепатиті, атеросклерозі і жовчнокам'яної хвороби. Так що, давайте, не втрачаючи часу дарма, дізнаємося, як приготувати смачні і корисні кекси з кабачків.

Рецепт солодких мафінів з кабачків


Інгредієнти:

  • цукор - 150 г;

  • борошно - 170 г;

  • кабачок - 1 шт.;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • мелена кориця - 05 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • яйце - 2 шт.;

  • ваніль - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів і заздалегідь готуємо форми для кексів, застеливши дно кожної папером для випічки. Потім, у невеликій мисці, змішуємо пшеничне борошно, розпушувач, цукор, корицю і сіль. Волоські горіхи нарізаємо великими шматочками, додаємо в миску і перемішуємо.
    В іншій чаші змішуємо натерті кабачки, злегка збиті яйця, масло і ваніль. Все ретельно перемішуємо і з'єднуємо вміст двох мисок. Тепер викладаємо тісто у форми для кексів рівномірним шаром і випікаємо в духовці приблизно 45 хвилин. Перевіряємо готовність мафінів зубочисткою. Готові кекси охолоджуємо протягом 10 хвилин на решітці, потім виймаємо з духовки і подаємо до столу.

    Мафіни з кабачків


    Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • яйце -2 шт;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • манка - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • твердий сир - 100 г;

  • зелень - за бажанням;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • молоко - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Кабачок миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці разом з сиром. В отриману масу додаємо яйця, кладемо сіль і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і манку. Обережно, тонкою цівкою, вливаємо тепле молоко і ретельно все перемішуємо. Зелень миємо, стряхиваем, дрібно нарізаємо і змішуємо з дрібкою тертого сиру. Розкладаємо тісто по формах і зверху присипаємо зеленню з сиром. Відправляємо мафіни в духовку, виставляємо температуру 180 градусів і засікаємо приблизно 40 хвилин.

    Сирно-кабачкові мафіни


    Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • кабачок - 1 шт.;

  • яйце - 3 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • борошно - 220 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • зелень кропу - за смаком;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Мафіни з кабачків

    Давайте розглянемо ще один варіант, як приготувати мафіни з кабачків Перед початком готування, включаємо духовку і виставляємо температуру близько 200 градусів. Тепер гарненько змішуємо в чаші яйця з сиром. Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні і залишаємо остигати. В іншу миску просіваємо пшеничне борошно з розпушувачем. Кабачок миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці, віджимаючи м'якоть від зайвого соку. Зелень кропу дрібненько шаткуємо, змішуємо з тертим кабачком і перекладаємо в чашку з сирною масою . Додаємо розтоплене масло, кладемо сіль. Перець за смаком, поступово всипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Заповнюємо приготованою масою формочки для кексів і ставимо їх на 40 хвилин в розігріту духовку. Після закінчення часу, пишні та рум'яні сирні маффіни з кабачків готові!