Куліш: рецепт

Що потрібно, щоб приготувати куліш?
Для приготування кулешу, в принципі, підійде будь-яка крупа і будь-яке м'ясо, однак краще, якщо крупа добре розварюється. Можна використовувати солонину, картоплю і пшеницю, як яру, так навіть і борошно грубого помелу, кукурудзяну крупу, рис і горохове толокно. Як приготувати куліш? Діють так: спочатку шкварки злегка обсмажують в казані, потім туди додають нарізану цибулю і доводять його до золотистого кольору в виделяющемся жирі. Потім додають пшоно і воду, перемішують і варять до готовності, в кінці приправляють спеціями, подрібненою зеленню і часником.
Куліш з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування:
Як варити куліш з цих інгредієнтів? М'ясо наріжемо невеликими шматочками, заллємо водою і будемо варити в каструлі до готовності з лаврушкой, перцем-горошком і гвоздикою, періодично знімаючи жир і шум. Потім виймаємо м'ясо з бульйону і покласти в нього перебранное і промите пшоно кілька разів, трохи додаємо сіль і продовжуємо варити. Хвилин за 5-10 до закінчення процесу варіння повертаємо шматочки вареного м'яса і додаємо дрібно нарізаний і обсмажений на салі цибулю. Додавання 1-2 столових ложки томат-пасти теж не завадить. Приправляємо куліш сухими спеціями. Перемішуємо. Безпосередньо перед подачею приправляємо подрібненою зеленню і часником за смаком.
Млинці на куліші
Відомий популярний рецепт «млинці на куліші», в даному випадку, назва цілком умовний, однак у приготуванні таких млинців дійсно використовується пшоно.
Інгредієнти:
Приготування:
Заведемо опару: 1 склянку теплого молока + цукор + дріжджі + 1 столова ложка борошна. Перемішаємо, накриємо і поставимо в тепле місце на півгодини.

Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати куліш?
Куліш - дуже незвичайне перше блюдо. Цей суп дуже густий, наваристий. Його робили таким козаки, перебуваючи в походах. Ви можете приготувати його

Пшоняні млинці
Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих

Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в

Мочанка
Білоруську мочанку можна порівняти з гуляшем або підливою, але обидва порівняння будуть вірними лише частково. Мочанка являє собою різні види м'яса в