Божевільний пиріг «Crazy cake»
Цей пиріг був придуманий і виготовлений перший раз в США, в часи великої депресії, коли яйця були у великому дефіциті, та й взагалі продукти коштували дуже дорого. Але і в наші дні цей рецепт не втратив свою актуальність, тому як приготувати божевільний пиріг з мінімальними витратами ми зараз розповімо дуже докладно.
Цей варіант досить святковий, але при цьому абсолютно пісний. Вам буде важко повірити, що це диво готується так просто і недорого.
Інгредієнти:
какао – 90 г;
борошно – 385 г;
цукор – 210 г;
оцет яблучний – 15 мл;
сода – 25 г;
сіль – 10 г;
кава неміцна – 450 мл;
вишня заморожена – 1 пакет;
ваніль;
рослинне масло – 190 мл
крем
яблучне пюре – 450 мл;
желатин – 10 р.
Приготування
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, потім виливаємо туди оцет, кава і масло. Всі рідини повинні бути холодними, а каву можна використовувати як заварний, так і розчинна. Все добре вимішуємо, простіше всього це зробити, звичайно, міксером. Але якщо цей елемент щасливою кухні у вас відсутній не страшно, тісто дуже просте та його можна змішати ложкою. Тепер у форму помістимо пергамент і виллємо половину тіста. Викладаємо вишню і виливаємо решту масу. Готуємо 1 годину в духовці при 170 градусах. А поки залишимо желатин набухати в пюре на чверть години, а потім трохи підігріємо на плиті, щоб він повністю розчинився. Як тільки пюре стане теплим, починаємо активно його збивати. Через кілька хвилин пюре перетвориться в гладкий крем. Готовий пиріг розрізаємо на 2 коржа і промазуємо кремом серединку, а потім і верх пирога. І варто дати йому час просочитися.
На основі молока в цьому рецепті готується і тісто і крем.
Інгредієнти:
Тісто:
молоко – 05 л;
цукор – 270 г;
какао – 150 г;
борошно – 260 г;
розпушувач – 30 г;
Крем:
яйце – 1 шт.;
цукор – 180 г;
молоко – 05 л;
борошно – 90 г;
ваніль.
Приготування
Сценарій цього пирога, як завжди один: змішуємо всі сухі продукти між собою, заливаємо їх холодним молоком і гарненько вимішуємо, щоб вийшло досить рідке тісто. Приготуємо в духовці протягом 40 хвилин на 175 градусах. А тим часом збиваємо яйце з цукром і борошном. Молоко нагріваємо на плиті і поступово вливаємо, помішуючи в яєчну суміш. Потім всі разом повертаємо на плиту і заварюємо в крем. Готовий пиріг розрізаємо на кілька коржів (в залежності від того, наскільки добре піднялося тісто) і змащуємо ще теплим кремом. Зверху можна полити глазур'ю.
Тісто можна випікати по-різному, якщо скоротити час приготування, то всередині пиріг буде м'яким як пудинг. Якщо трохи збільшити – буде ближче до класичного бісквіту. Зберігається такий бісквіт дуже довго не черствіє.
Рецепт американського шоколадного божевільного пирога «Crazy cake»
Цей варіант досить святковий, але при цьому абсолютно пісний. Вам буде важко повірити, що це диво готується так просто і недорого.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, потім виливаємо туди оцет, кава і масло. Всі рідини повинні бути холодними, а каву можна використовувати як заварний, так і розчинна. Все добре вимішуємо, простіше всього це зробити, звичайно, міксером. Але якщо цей елемент щасливою кухні у вас відсутній не страшно, тісто дуже просте та його можна змішати ложкою. Тепер у форму помістимо пергамент і виллємо половину тіста. Викладаємо вишню і виливаємо решту масу. Готуємо 1 годину в духовці при 170 градусах. А поки залишимо желатин набухати в пюре на чверть години, а потім трохи підігріємо на плиті, щоб він повністю розчинився. Як тільки пюре стане теплим, починаємо активно його збивати. Через кілька хвилин пюре перетвориться в гладкий крем. Готовий пиріг розрізаємо на 2 коржа і промазуємо кремом серединку, а потім і верх пирога. І варто дати йому час просочитися.
Божевільний пиріг - рецепт з молоком
На основі молока в цьому рецепті готується і тісто і крем.
Інгредієнти:
Тісто:
Крем:
Приготування
Сценарій цього пирога, як завжди один: змішуємо всі сухі продукти між собою, заливаємо їх холодним молоком і гарненько вимішуємо, щоб вийшло досить рідке тісто. Приготуємо в духовці протягом 40 хвилин на 175 градусах. А тим часом збиваємо яйце з цукром і борошном. Молоко нагріваємо на плиті і поступово вливаємо, помішуючи в яєчну суміш. Потім всі разом повертаємо на плиту і заварюємо в крем. Готовий пиріг розрізаємо на кілька коржів (в залежності від того, наскільки добре піднялося тісто) і змащуємо ще теплим кремом. Зверху можна полити глазур'ю.
Тісто можна випікати по-різному, якщо скоротити час приготування, то всередині пиріг буде м'яким як пудинг. Якщо трохи збільшити – буде ближче до класичного бісквіту. Зберігається такий бісквіт дуже довго не черствіє.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг із заварним кремом
Складно вибрати гідний рецепт пирога серед неймовірного різноманіття варіантів. Тому пропонуємо звернутися до закордонної кухні і приготувати чудову
Віденський пиріг з вишнею
Ніжний ягідний пиріг, який готується дуже просто і з доступних продуктів. Тим більше влітку, коли можна частіше балувати своїх рідних цій чудовій
Супер вологий шоколадний пиріг без яєць
Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати спекти цей надзвичайно смачний, ароматний шоколадний пиріг. Він має вологу структуру, настільки ніжний, що
Пиріг з какао
Не знаєте такого цікавого приготувати до вечірнього чаю? Пропонуємо просте і цікаве рішення - пиріг з какао. Таке ласощі доведеться за смаком, як