Малина, перетерта з цукром на зиму
![Малина, перетерта з цукром на зиму Малина, перетерта з цукром на зиму](/uploads/posts/2015-07/malina-pereterta-z-cukrom-na-zimu_131.jpeg)
Як перетерти малину з цукром на зиму?
Подібні заготовки готують у багатьох сім'ях. Однак і тут, як це часто трапляється, є свої тонкощі. Насамперед, важливо якість цукру. Не варто думати, що коричневий цукор набагато корисніше білого і малина, перетерта з ним, вийде краще. Така заготівля зберігатися не буде, якщо вже хочете змішати ягоди з коричневим цукром, то доведеться відразу їх з'їсти або використовувати в приготуванні десертів. Практика показує, що цукор, вироблений в Польщі, для консервів не годиться, так що купуємо російський, український чи молдавський продукт – так буде надійніше.
Власне, процедура перетирання проста: ягоди малини опускаємо на 10 хвилин або на чверть години в холодну воду, потім акуратно виловлюємо шумівкою і залишаємо в друшляку стекти. Якщо мити ягоди під струменем води, можна їх пошкодити. Здається, невелика біда – все одно будемо м'яти їх, однак у цьому випадку ми втрачаємо частину соку, а це неправильно. Вимиту і стекшую малину перекладаємо в емальовану миску.
Малинове варення «П'ятихвилинка»
Це найпопулярніший рецепт заготовок з малини . Розповімо, як консервувати малину, перетерту з цукром, простіше всього.
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені ягоди порціями укладаємо в миску, пересипаючи цукром. Залишаємо на ніч або на 5-6 годин, щоб з'явився сік, потім за допомогою товкачика або будь-якого іншого пристосування перетираємо малину з цукром, щоб спочити масу, яку потім прогріваємо на повільному вогні до закипання, проварюємо 3 хвилини, додаємо віджатий з лимона сік і варимо ще 2 хвилини. Головне – не перетримати. Отриману масу розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо герметично і зберігати в холодному місці.
Рецепт малини, перетертої з цукром, без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту ягоду в емальованому мисці засипаємо цукром і даємо постояти пару годин. Після цього за допомогою будь-якого пристосування перетираємо все в пюре. Деякі господині навіщо-то перетирають масу через сито, однак цього робити
![Малина, перетерта з цукром на зиму Малина, перетерта з цукром на зиму](/uploads/posts/2015-07/malina-pereterta-z-cukrom-na-zimu_112.jpeg)
Непоганий варіант і малина, перетерта з цукром, яка зберігається в морозилці. У цьому випадку масу, приготовану, як у попередньому рецепті, розкладаємо в невеликі ємності і заморожуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Заготовки з малини на зиму](/uploads/posts/2015-07/zagotovki-z-malini-na-zimu_391.jpeg)
Заготовки з малини на зиму
Малина – смачна лікувальна ягода, але зберігається вона не довго, швидко пускає сік і починає псуватися. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як
![Малинове варення «П'ятихвилинка» - рецепт](/uploads/posts/2015-07/malinove-varennya-pyatihvilinka-recept_201.jpeg)
Малинове варення «П'ятихвилинка» - рецепт
Щоб смачне малинове варення вийшло дійсно лікувальним, приготуйте його за тими рецептами, які ми пропонуємо далі в статті. Вариться воно дуже швидко,
![Малина з цукром на зиму без варіння](/uploads/posts/2015-07/malina-z-cukrom-na-zimu-bez-varnnya_161.jpeg)
Малина з цукром на зиму без варіння
Заготовити малину на зиму можна різними способами: заморозити або зварити варення. Однак ми пропонуємо вам найпростіший варіант заготовки - перетерти
![Малина на зиму - рецепти](/uploads/posts/2015-03/malina-na-zimu-recepti_131.jpeg)
Малина на зиму - рецепти
Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми
![Малинове варення](/uploads/posts/2015-03/malinove-varennya_821.jpeg)
Малинове варення
Ні для кого не секрет, що використовуючи малину в лікуванні ряду хвороб, можна повністю замінити нею прийом лікарських препаратів. А самим популярним
![Рецепт перетертої малини з цукром](/uploads/posts/2015-03/recept-peretertoyi-malini-z-cukrom_231.jpeg)
Рецепт перетертої малини з цукром
Малина - смачна ягода, багата вітаміном С. З неї готують компоти, джем, варення, пастилу. А сьогодні ми підкажемо вам кілька корисних рецептів