Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
Варення з чорної смородини «П'ятихвилинка» зберігає максимум корисних властивостей ягід, виходить ароматним, з приємною желейної консистенцією. Пропонуємо кілька варіацій рецептів такої заготовки.
Інгредієнти:
чорна смородина – 22 кг;
пісок цукровий – 24 кг;
очищена вода – 220 мл
Приготування
Даний рецепт приготування варення передбачає отримання в результаті неймовірно апетитною желеподібної консистенції заготовки, з приголомшливим свіжим смаком. Для його реалізації смородину свіжу перебираємо, звільняємо при необхідності від хвостиків і домішки листя, і ретельно промиваємо під проточною водою. Поміщаємо після цього ягоди в підходящу для варіння варення посудину, вливаємо туди ж трохи водички і маємо ємність на конфорки плити з помірним жаром. З моменту перших ознак кипіння заготовки проварюємо її рівно п'ять хвилин, після чого додаємо необхідну рецептурою кількість цукрового піску і розмішуємо до повного розпускання солодких кристалів.
Тепер розливаємо желейное варення з чорної смородини «П'ятихвилинка» за завчасно простерилизованным сухим ємкостей, укупориваем стерильними кришечками і визначаємо у відповідне місце для зберігання.
Інгредієнти:
смородина чорна – 17 кг;
пісок цукровий – 17 кг
Приготування
Спочатку промиємо ягоди прохолодною проточною водою, дамо стекти і додатково обсушим їх на рушник. Далі пропускаємо підготовлену чорну смородину через м'ясорубку або пробиваємо за допомогою блендера до пюреподібного стану. Поміщаємо ягідне пюре в підходящу для варіння ласощі посудину, додаємо цукровий пісок, розмішуємо і ставимо варитися на конфорки плити. Безперервно розмішуємо вміст каструлі до повного розчинення цукрових кристалів, даємо закипіти і проварюємо при ледь помітних ознак кипіння протягом п'яти хвилин.
Заздалегідь подбаємо про тару для варення. Скляні баночки промиємо і простерилизуем будь-яким зручним способом, а також прокип'ятимо протягом п'яти хвилин кришки. Розливаємо готове смородинове варення «П'ятихвилинка» за підготовленим ємкостей, укупориваем і маємо під теплим пальто або ковдрою до повного охолодження.
Інгредієнти:
чорна смородина – 750 г;
червона смородина – 750 г;
пісок цукровий – 15 кг;
очищена вода – 110 мл
Приготування
Смородину чорну, червону перебираємо, позбавляє від хвостиків, ретельно промиваємо і складаємо в каструлю. Вливаємо туди ж трохи води і ставимо ємність на плиту на середній вогонь. Після повного закипання проварюємо ягідну масу пару хвилин і перетираємо її потім через ситечко. Отримане смородинове пюре кладемо в каструлю, додаємо цукровий пісок, даємо повторно закипіти, безперервно помішуючи, щоб уникнути пригорання, і проварюємо п'ять хвилин.
Готове варення «П'ятихвилинка» розливаємо по сухим стерильним скляним баночках, укупориваем їх герметично провареними кришками і даємо охолонути до кімнатної температури під теплою ковдрою.
Інгредієнти:
чорна смородина – 21 кг;
малина – 700 г;
пісок цукровий – 3 кг;
очищена вода – 550 мл
Приготування
З води і двох кілограм цукрового піску варимо цукровий сироп, змішавши компоненти в каструлі і підігрів, розмішуючи, до кипіння і розпускання всіх цукрових кристалів. Малину і смородину споліскуємо прохолодною водою і даємо стекти. Покласти ягоди в посудину для варіння варення і заливаємо гарячим сиропом. Ставимо ємність з заготівлею на конфорки плити, даємо їй закипіти, знімаємо піну і проварюємо протягом п'яти хвилин. Тут же вимикаємо вогонь, всипаємо цукор, що залишився, розмішуємо варення до його повного розчинення і розливаємо ласощі з сухим стерильним баночках. Укупориваем їх герметично і ставимо для охолодження і самостерилизации під теплу ковдру.
Як зварити варення-желе «П'ятихвилинка» з чорної смородини - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт приготування варення передбачає отримання в результаті неймовірно апетитною желеподібної консистенції заготовки, з приголомшливим свіжим смаком. Для його реалізації смородину свіжу перебираємо, звільняємо при необхідності від хвостиків і домішки листя, і ретельно промиваємо під проточною водою. Поміщаємо після цього ягоди в підходящу для варіння варення посудину, вливаємо туди ж трохи водички і маємо ємність на конфорки плити з помірним жаром. З моменту перших ознак кипіння заготовки проварюємо її рівно п'ять хвилин, після чого додаємо необхідну рецептурою кількість цукрового піску і розмішуємо до повного розпускання солодких кристалів.
Тепер розливаємо желейное варення з чорної смородини «П'ятихвилинка» за завчасно простерилизованным сухим ємкостей, укупориваем стерильними кришечками і визначаємо у відповідне місце для зберігання.
Рецепт смачного густого варення з чорної смородини «П'ятихвилинка» через м'ясорубку
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку промиємо ягоди прохолодною проточною водою, дамо стекти і додатково обсушим їх на рушник. Далі пропускаємо підготовлену чорну смородину через м'ясорубку або пробиваємо за допомогою блендера до пюреподібного стану. Поміщаємо ягідне пюре в підходящу для варіння ласощі посудину, додаємо цукровий пісок, розмішуємо і ставимо варитися на конфорки плити. Безперервно розмішуємо вміст каструлі до повного розчинення цукрових кристалів, даємо закипіти і проварюємо при ледь помітних ознак кипіння протягом п'яти хвилин.
Заздалегідь подбаємо про тару для варення. Скляні баночки промиємо і простерилизуем будь-яким зручним способом, а також прокип'ятимо протягом п'яти хвилин кришки. Розливаємо готове смородинове варення «П'ятихвилинка» за підготовленим ємкостей, укупориваем і маємо під теплим пальто або ковдрою до повного охолодження.
Варення «П'ятихвилинка» з чорної і червоної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Смородину чорну, червону перебираємо, позбавляє від хвостиків, ретельно промиваємо і складаємо в каструлю. Вливаємо туди ж трохи води і ставимо ємність на плиту на середній вогонь. Після повного закипання проварюємо ягідну масу пару хвилин і перетираємо її потім через ситечко. Отримане смородинове пюре кладемо в каструлю, додаємо цукровий пісок, даємо повторно закипіти, безперервно помішуючи, щоб уникнути пригорання, і проварюємо п'ять хвилин.
Готове варення «П'ятихвилинка» розливаємо по сухим стерильним скляним баночках, укупориваем їх герметично провареними кришками і даємо охолонути до кімнатної температури під теплою ковдрою.
Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини і малини
Інгредієнти:
Приготування
З води і двох кілограм цукрового піску варимо цукровий сироп, змішавши компоненти в каструлі і підігрів, розмішуючи, до кипіння і розпускання всіх цукрових кристалів. Малину і смородину споліскуємо прохолодною водою і даємо стекти. Покласти ягоди в посудину для варіння варення і заливаємо гарячим сиропом. Ставимо ємність з заготівлею на конфорки плити, даємо їй закипіти, знімаємо піну і проварюємо протягом п'яти хвилин. Тут же вимикаємо вогонь, всипаємо цукор, що залишився, розмішуємо варення до його повного розчинення і розливаємо ласощі з сухим стерильним баночках. Укупориваем їх герметично і ставимо для охолодження і самостерилизации під теплу ковдру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чорна смородина на зиму – рецепти
Справжні вітамінні заготівки неодмінно потрібно поставити на полицю в коморі. Встигніть закрити яскраву, соковиту чорну смородину кількома способами.
Джем з червоної смородини на зиму - рецепт
Джем з червоної смородини - дивно яскраве, солодке з легкою кислинкою ласощі, яке, напевно, всі люблять. Звичайно, в його приготуванні є деякі досить
Желеподібне варення з смородини
Простим варенням сьогодні нікого не здивуєш, але, якщо наповнити його новим смаком або добитися особливої текстури, вийде щось зовсім нове.
Варення з чорної малини
З досить незвичайною для нас чорної малини можна готувати таке ж смачне, ароматне і безсумнівно корисне варення. Якщо у вас зібрався невеликий урожай
Варення зі смородини та малини
Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних