Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карпаччо з курки

Карпаччо з курки

4-01-2015, 20:13
927
Карпаччо з курки
Такої страви як карпаччо з курки в класичної італійської кухні не існує. Така закуска з курячого м'яса - це просто варіація на тему, за аналогією з карпаччо з сьомги, або, скажімо, з форелі. Автентичний рецепт карпаччо включає в себе м'ясо яловичини, нарізане тонкими скибочками і полите якісним оливковою олією. Для тих же, хто жадає експериментів ми розповідаємо про те, як приготувати карпаччо з курки.

Як зробити карпаччо з курки?


Перед приготуванням переконайтеся в тому, що птиця, м'ясо якої ви використовуєте для приготування закуски, була абсолютно здорова при житті, так як м'ясо її ніякої термічної обробки піддаватися не буде.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • сік 1 лимона;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль. перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати карпаччо з курки, філе слід ретельно промити, обрізати всі плівки і жили, а потім обсушити за допомогою паперового рушника. Підготовлене філе обертаємо харчовою плівкою і залишаємо в морозильній камері до повного замерзання. Варто зауважити, що не слід перетворювати курятину в брилу льоду, так як заморозка передусім потрібна для того, щоб м'ясо можна було легко нарізати тонкими скибочками.
    Сік лимона збиваємо за допомогою віночка з оливковою олією. Солимо і перчимо заправку за смаком.
    Заморожене куряче філе очищаємо від плівки і нарізаємо за допомогою гострого ножа, або спеціального слайсера для м'яса. Даємо курятині трохи відтанути, а вже після викладаємо її на красиве плоске блюдо і поллємо готовим соком.
    Прикрасити карпаччо з курятини можна класичним способом, виклавши в центр страви трохи рукколи, часточку лимона, а поверх посипавши м'ясо тонкими пелюстками пармезану.

    Рецепт карпаччо з курки


    Для тих хто боїться сирого м'яса рекомендуємо просто забути про страву карпаччо, або, на крайній випадок приготувати його інтерпретацію з в'яленим м'ясом.
    Інгредієнти:

  • суміш спецій для курки - 1 ч. ложка;

  • суміш прованських трав - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • куряче філе - 2 шт.


  • Приготування
    Змішуємо всі спеції із сіллю та перцем. Курятину промиваємо, обсушуємо з допомогою паперових рушників і обвалюємо в спеціях. Накриваємо м'ясо плівкою і кладемо під гніт на 2-3 години. Після закінчення часу з курятини вийде зайва рідина, і тепер філе можна буде нанизати з допомогою голки на мотузку, або по-простому - на шпажки. Залишаємо шматки курятини в підвішеному стані на добу, після закінчення часу пробуємо м'ясо і якщо його жорсткість вас влаштовує - знімаємо і нарізаємо за допомогою слайсера.

    Салат з карпаччо з курки


    По суті, карпаччо завжди подається з зеленню і свіжими травами, тому в даному випадку "салат" - термін відносний. У даному рецепті ви можете використовувати для приготування курятини як перший рецепт, з сирим м'ясом, так і рецепт другий - більш звичний нашому їдцю. Така легка закуска чудово збуджує апетит і підходить для початку трапези в компанії з келихом вина.
    Інгредієнти:

  • карпаччо з курки;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • мікс салатів - 1 жменя;

  • лимонний сік;

  • оливкова олія;

  • сир пармезан;

  • бальзамічна глазур.


  • Карпаччо з курки
    Приготування
    Карпаччо нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо на плоскому блюді.
    З допомогою слайсера, або дуже гострого ножа болгарський перець нарізаємо максимально тонкою соломкою. Мікс салатів з'єднуємо шматочками перцю, отриманий салат скроплюємо маслом і лимонним соком, додаємо трохи солі і перцю, а після ретельно перемішуємо салат. Викладаємо салат жменею в центр тарілки з карпаччо, а поверх закуски розкладаємо тонкі пелюстки пармезану. Поливаємо блюдо бальзамічної глазур'ю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карпаччо з яловичини
    Карпаччо з яловичини
    Карпаччо - дуже ніжна закуска, родом з Італії. Подається вона сирої, однак переживати немає за що, адже таке страву їсти дуже корисно. Ну а якщо сире
    Карпаччо з помідор
    Карпаччо з помідор
    Карпаччо - італійське блюдо, яке популярне у всьому світі. Способів його створення з різноманітними інгредієнтами досить багато. І сьогодні мова піде
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.