Холодець - класичний рецепт

Класичний рецепт холодцю з яловичини
Раніше нам вже доводилося обговорювати особливості приготування холодцю і в цьому матеріалі ми розібралися з тим, що справжній холодець обов'язково готується з однією лише яловичини. Для страви береться м'ясо на кістці, саме завдяки вывариванию кісткового колагену бульйон застигне в підсумку.
Інгредієнти:
Приготування
Промийте і обсушіть яловичу гомілку, покладіть її в каструлю з водою і на сильному вогні доведіть рідину до кипіння. Проваріть м'ясо не більше 5 хвилин, потім злийте воду, промийте гомілку і каструлю, залийте все свіжою водою. Така нехитра процедура допоможе нам позбутися від зайвого сміття і забезпечить холодцю прозорість.
Затока м'ясо свіжою водою, залиште варитися приблизно на годину, періодично знімаючи будь-який шум з поверхні води. По закінченні часу покладіть в м'ясний бульйон листя лавра, перець і овочі, разом з часниковими зубками в оболонці. Зменшіть вогонь до мінімуму і залиште м'ясо вывариваться на 6 годин. По закінченні часу гомілку виймають з бульйону, овочі викидають, а саму рідину проціджують. Розділіть розпадається м'ясо на волокна і викладіть його в будь-який посуд, в якій плануєте сервірувати закуску. Яловичину залийте прозорим бульйоном і додайте все в холодильнику на ніч або до повного застигання.
Класичний російський холодець – рецепт
Незважаючи на те, що за технологіями світової кухні холодець готується з однією лише яловичини, у російській традиції рецепт містить у собі свинячі копитця і м'ясні субпродукти, начебто вух. По суті, додавання свинини є додатковою гарантією того, що бульйон добре загусне, оскільки і копита, і вуха містять багато колагену.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком варіння добре підготуйте м'ясо: промийте, обсушіть і зачистите його, якщо в цьому є необхідність. Помістіть всі м'ясні продукти в глибоку каструлю і залийте водою, щоб покрити. Дочекайтеся закипання і відразу ж зменшіть жар – активне кипіння бульйону може зробити холодець каламутним, тому стежте за тим, щоб він не клекотів. Проваріть м'ясо годину, а після закінчення часу додайте овочі, перець і роздавлений часник. Накрийте посуд з майбутнім холодцем кришкою і залиште варитися бульйон на 5 годин. Після закінчення часу, вийміть і викиньте всі овочі, м'ясо промийте і розберіть на волокна, а сам бульйон процідіть. Розподіліть м'ясо в сервірування посуд і залийте бульйоном. Залиште класичний холодець на холоді до повного застигання.

Класичний рецепт холодцю з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Залийте курятину водою, щоб покрити, покладіть овочі до м'яса і лавр, а потім поставте варитися на годину. По закінченні часу, заміряйте обсяг залишилася рідини і розрахуйте необхідну кількість желатину виходячи з нього. Розчинивши желатин, залийте їм шматочки курки в формочках і залиште до повного застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як варити холодець?
Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо

Холодець і холодець - в чому різниця?
Напевно не кожен здатний визначити різницю між холодцем, холодцем і заливних. А адже відмінності в них досить істотні: в технології приготування, так

Холодець зі свинячої рульки
Холодець не втрачає своєї актуальності вже дуже багато років. І не даремно! Така закуска завжди виграє на святковому столі. У нашій статті ми

Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним

Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.

Холодець з яловичини - рецепт
Холодець - дуже популярний у нашій країні страву, особливо в зиязикай час. Тому ми підібрали для вас рецепти холодцю з яловичини, а також рецепти