Картопля, запечена у фользі
Якщо варена картопля вам вже трохи набридла, а смажена – занадто калорійна, то пропонуємо вам запекти картоплю у фользі. Блюдо виходить неймовірно смачним, легким і корисним, переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
картопля молода – 10 шт.;
часник – 4 зубчики;
сметана – 1 ст.;
спеції;
олія рослинна;
свіжа зелень.
Приготування
Скільки запікати картоплю у фользі в духовці? Отже, коренеплід ретельно промиваємо щіткою від усіх забруднень, але не чистимо. Фольгу промазуємо маслом і загортаємо кожну картоплину щільно у кілька шарів. Потім укладаємо заготовки на деко і запікаємо 50 хвилин при температурі 200 градусів. Не гаючи часу, робимо заправку: чистимо часник пропускаємо через прес. Зелень обполіскуємо і дрібненько рубаємо ножем. Тепер змішуємо в мисці часник, зелень, кладемо сметану і перемішуємо, приправляючи спеціями за смаком. Картопля перевіряємо готовність, натиснувши на нього ложкою через фольгу. Якщо він м'який, значить готовий. Далі беремо гострий ніж, робимо акуратно хрестоподібний надріз і заповнюємо його приготованим соусом. Відправляємо страву ще хвилин на 5 в духову шафу, а потім подаємо до столу, розклавши по тарілках. Їдять таку картоплю прямо з фольги, чайною ложечкою.
Інгредієнти:
молода картопля – 5 шт.;
сало – 150 г;
часник – 2 зубчики;
масло рослинне – 2 ч. ложки;
спеції.
Приготування
Перед тим, як приготувати картоплю у фользі в духовці, готуємо всі інгредієнти. Сало нарізаємо тонкими невеликими пластинками, а картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо на лист фольги. Потім вкладаємо кожен скибочку сала між картоплею, підсолюємо за смаком і посипаємо подрібненим часником. Зверху поливаємо рослинним маслом, загортаємо фольгу і викладаємо заготовки на деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці 15 хвилин при 180 градусах, а потім зменшуємо температуру і засікаємо ще 20 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами і зеленню петрушки та кропу.
Інгредієнти:
картопля – 8 шт.;
сало – 100 г;
бекон – 200 г;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Картоплю чистимо і надрізаємо через кожен 1 сантиметр. Бекон і сало шаткуємо тонкими скибочками і акуратно розкладаємо у картопляні надрізи. Потім підсолюємо заготовки, щільно загортаємо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо 45 хвилин в гарячій духовці.
Інгредієнти:
картопля – 8 шт.;
спеції.
Для начинки:
сметана нежирна – 250 мл;
часник – 2 зубчики;
зелень кропу – 1 пучок;
сир – 400 г;
солоні огірки – 2 шт.;
спеції.
Приготування
Картопля ретельно промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику, натираємо сіллю і акуратно загортаємо кожен бульба у фольгу. Потім викладаємо на решітку і запікаємо 50 хвилин до готовності. Не гаючи часу, готуємо начинку: сир перетворюємо блендером в однорідну масу, додаємо подрібнену зелень і видавлюємо через прес очищений часник. Солоні огірки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх до сирної суміші, заправляємо сметаною і ретельно перемішуємо до однорідного стану, приправляючи спеціями за смаком. Готову картоплю акуратно виймаємо, викладаємо на порційні тарілки і розрізаємо не до кінця кожен бульба прямо з фольгою. Кладемо всередину сирну начинку, посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Печену картоплю в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Скільки запікати картоплю у фользі в духовці? Отже, коренеплід ретельно промиваємо щіткою від усіх забруднень, але не чистимо. Фольгу промазуємо маслом і загортаємо кожну картоплину щільно у кілька шарів. Потім укладаємо заготовки на деко і запікаємо 50 хвилин при температурі 200 градусів. Не гаючи часу, робимо заправку: чистимо часник пропускаємо через прес. Зелень обполіскуємо і дрібненько рубаємо ножем. Тепер змішуємо в мисці часник, зелень, кладемо сметану і перемішуємо, приправляючи спеціями за смаком. Картопля перевіряємо готовність, натиснувши на нього ложкою через фольгу. Якщо він м'який, значить готовий. Далі беремо гострий ніж, робимо акуратно хрестоподібний надріз і заповнюємо його приготованим соусом. Відправляємо страву ще хвилин на 5 в духову шафу, а потім подаємо до столу, розклавши по тарілках. Їдять таку картоплю прямо з фольги, чайною ложечкою.
Картопля з салом у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати картоплю у фользі в духовці, готуємо всі інгредієнти. Сало нарізаємо тонкими невеликими пластинками, а картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо на лист фольги. Потім вкладаємо кожен скибочку сала між картоплею, підсолюємо за смаком і посипаємо подрібненим часником. Зверху поливаємо рослинним маслом, загортаємо фольгу і викладаємо заготовки на деко. Запікаємо страву в розігрітій духовці 15 хвилин при 180 градусах, а потім зменшуємо температуру і засікаємо ще 20 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами і зеленню петрушки та кропу.
Картопля, запечена з беконом у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і надрізаємо через кожен 1 сантиметр. Бекон і сало шаткуємо тонкими скибочками і акуратно розкладаємо у картопляні надрізи. Потім підсолюємо заготовки, щільно загортаємо у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо 45 хвилин в гарячій духовці.
Картопля у фользі з начинкою
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Картопля ретельно промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику, натираємо сіллю і акуратно загортаємо кожен бульба у фольгу. Потім викладаємо на решітку і запікаємо 50 хвилин до готовності. Не гаючи часу, готуємо начинку: сир перетворюємо блендером в однорідну масу, додаємо подрібнену зелень і видавлюємо через прес очищений часник. Солоні огірки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо їх до сирної суміші, заправляємо сметаною і ретельно перемішуємо до однорідного стану, приправляючи спеціями за смаком. Готову картоплю акуратно виймаємо, викладаємо на порційні тарілки і розрізаємо не до кінця кожен бульба прямо з фольгою. Кладемо всередину сирну начинку, посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля на мангалі
Цей рецепт простий і в той же час оригінальний. Картопля виходить по-домашньому смачною, з м'яким дуже апетитним ароматом, спроможним пробудити
Свинина в фользі в духовці
Для того, щоб свинина, запечена в духовці зберегла свою соковитість і аромат, краще за все запікати її у фользі. Таке блюдо відмінно підійде і до
Запечена на вугіллі картопля
Представляємо варіанти запеченого картоплі на вугіллі. Це дуже простий спосіб приготування смачної страви, яке у вас займе мінімум часу.
Печена картопля в духовці у фользі
Мабуть, найпопулярнішим продуктом у нас є картопля, з якого готується велика кількість різноманітних страв. Її можна смажити, варити, додавати в супи
Картопля з часником в духовці
Картопля з часником, запечений в духовці - смачне і розсипчасте блюдо з характерним смаком часнику. Його можна подати як до святкового, так і
Печена картопля
Печена картопля - проста і смачна їжа, яка улюблена багатьма. Приготувати її можна декількома способами. У нашій статті ми розглянемо найбільш