Як зробити фрикадельки?
Фрикадельки – дуже універсальне блюдо, яке можна заготовити про запас. Маленькі кульки з фаршу прекрасно переносять заморожування, і при необхідності можуть стати чудовим доповненням рагу, густого соусу або супу .
Рецепт цієї страви досить простий, але залишає місце для експериментів.
Такі фрикадельки чудово підійдуть тим, хто рахує калорії або просто не любить важку їжу.
Інгредієнти:
фарш з курячого філе – 950 г;
яйце куряче (добірне)– 2 шт.;
перець чорний, свіжозмелену – 1 щіпка;
сіль велика – 2 щіпки;
багет або батон – 150 г;
олія рослинна (без запаху) – 30 мл;
сметана 20% жирності – 200 г;
бульйон курячий – 150 мл.
Приготування
Розмочений багет подрібнюємо у блендері змішуємо з курячим фаршем і яйцями. Солимо і перчимо. Скачуємо маленькі, круглі фрикадельки і смажимо їх по 4 хвилини з кожного боку в прогрітому олії. Перекладаємо кульки у форму для запікання і заливаємо сметанкою, яку попередньо розвели бульйоном. Визначаємо в прогріту духовку приблизно на 25 хвилин. Не зіпсує блюдо сир, посипаний в кінці приготування.
Ці рибні фрикадельки в сметанному соусі виходять особливо ніжними і стануть прекрасним компаньйоном для будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
філе риби - 420 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
невеликий пучок петрушки;
сметана 15% - 125 мл;
борошно пшеничне в/с - 10 г;
рибний бульйон - 65 мл
Приготування
З'єднайте рибний фарш з пюрированным часником і петрушкою, приправте все, додайте яйце скачайте в маленькі кульки. Підрум'яньте рибні фрикадельки на сковороді, посипте їх борошном і залийте сметаною з бульйоном. Дочекайтеся поки соус загусне і можете пробувати.
Дуже швидко і дуже просто готується страва з завдяки домашньої помічниці – мультиварці.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 540 г;
рис - 95 г;
гілочки кінзи - 8 шт.;
ріпчаста цибуля - 55 г;
борошно пшеничне - 1 ч. ложка;
стебло селери;
щіпка меленого куміна;
морква - 75 г;
овочевий бульйон – 05 л.
Приготування
Відваріть рис і змішайте з м'ясним фаршем. Додайте до яловичині подрібнену зелень кінзи, мелений кумін і сіль. Сформуйте маленькі фрикадельки.
Далі приступимо до підливці. Нашаткуйте і обсмажте моркву, селеру і цибулю в розігрітій олії на «Випікання» і залийте все бульйоном. Перейдіть на «Гасіння», а коли підлива закипить, покладіть фрикадельки і варіть страву до готовності. Як тільки будуть готові фрикадельки, можна подавати, додавши улюблений гарнір і посипавши свіжою зеленню.
Фрикадельки з томатом
Інгредієнти:
свиняча шия середньої жирності – 06 кг;
цибуля ріпчаста – 4 шт.;
хліб черствий – 220 г;
телятина – 03 кг;
морква не велика – 2 шт.;
рослинне масло – 55 мл;
томатна паста – 4 ст. ложки;
яйце – 2 шт.;
сіль – 1/2 ч. ложки;
свіжозмелену чорний перець – щіпка.
Приготування
Хліб замочуємо в молоці. Далі його акуратно віджимаємо і перемелюємо разом зі свининою, 1 цибулиною, телятиною на м'ясорубці. Приправляємо фарш, додаємо яйця. За допомогою чайної ложечки відміряємо однакові порції і скачуємо м'ясні кульки. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо наші фрикадельки до золотистого кольору. Викладаємо їх на тарілку і приступаємо до підливці. Залишився цибулю дрібно шаткуємо, а морквину подрібнюємо на середній тертці. Злегка обсмажуємо (до прозорості), додаємо моркву і водичку – близько 300 мл. Тушкуємо все разом на слабкому вогні близько 8 хвилин, потім опускаємо в соус фрикадельки і продовжуємо готувати ще стільки ж.
Рецепт цієї страви досить простий, але залишає місце для експериментів.
Як зробити фрикадельки з курячого фаршу з підливкою?
Такі фрикадельки чудово підійдуть тим, хто рахує калорії або просто не любить важку їжу.
Інгредієнти:
Приготування
Розмочений багет подрібнюємо у блендері змішуємо з курячим фаршем і яйцями. Солимо і перчимо. Скачуємо маленькі, круглі фрикадельки і смажимо їх по 4 хвилини з кожного боку в прогрітому олії. Перекладаємо кульки у форму для запікання і заливаємо сметанкою, яку попередньо розвели бульйоном. Визначаємо в прогріту духовку приблизно на 25 хвилин. Не зіпсує блюдо сир, посипаний в кінці приготування.
Як зробити рибні фрикадельки зі сметанною підливою?
Ці рибні фрикадельки в сметанному соусі виходять особливо ніжними і стануть прекрасним компаньйоном для будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте рибний фарш з пюрированным часником і петрушкою, приправте все, додайте яйце скачайте в маленькі кульки. Підрум'яньте рибні фрикадельки на сковороді, посипте їх борошном і залийте сметаною з бульйоном. Дочекайтеся поки соус загусне і можете пробувати.
Як приготувати фрикадельки з рисом в мультиварці?
Дуже швидко і дуже просто готується страва з завдяки домашньої помічниці – мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть рис і змішайте з м'ясним фаршем. Додайте до яловичині подрібнену зелень кінзи, мелений кумін і сіль. Сформуйте маленькі фрикадельки.
Далі приступимо до підливці. Нашаткуйте і обсмажте моркву, селеру і цибулю в розігрітій олії на «Випікання» і залийте все бульйоном. Перейдіть на «Гасіння», а коли підлива закипить, покладіть фрикадельки і варіть страву до готовності. Як тільки будуть готові фрикадельки, можна подавати, додавши улюблений гарнір і посипавши свіжою зеленню.
Фрикадельки з томатом
Інгредієнти:
Приготування
Хліб замочуємо в молоці. Далі його акуратно віджимаємо і перемелюємо разом зі свининою, 1 цибулиною, телятиною на м'ясорубці. Приправляємо фарш, додаємо яйця. За допомогою чайної ложечки відміряємо однакові порції і скачуємо м'ясні кульки. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо наші фрикадельки до золотистого кольору. Викладаємо їх на тарілку і приступаємо до підливці. Залишився цибулю дрібно шаткуємо, а морквину подрібнюємо на середній тертці. Злегка обсмажуємо (до прозорості), додаємо моркву і водичку – близько 300 мл. Тушкуємо все разом на слабкому вогні близько 8 хвилин, потім опускаємо в соус фрикадельки і продовжуємо готувати ще стільки ж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фрикадельки з підливою на сковороді?
Приготувати фрикадельки - зовсім не хитре заняття. Це нехитре блюдо сподобається всій родині, особливо діткам. Пропонуємо урізноманітнити його і
Як приготувати суп з фрикадельками?
Суп з фрикадельками в традиційному його варіанті, напевно, вміє готувати кожен. Пропонуємо урізноманітнити це неабияке перше блюдо, додавши в
Як приготувати фрикадельки з підливкою?
Фрикадельки – це найпростіший спосіб нагодувати велику родину досить ситним та смачним обідом. Пропонуємо тушкувати ці чудові м'ясні кульки у великій
Фрикадельки в духовці
Багато звикли додавати м'ясні фрикадельки в суп або просто гасити їх в сметані або з томатом. Однак, можна зробити страву більш оригінальним, а
Фрикадельки в сметанному соусі
Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже