Як приготувати свіжоморожену скумбрію?
Свіжоморожену тушку скумбрії можна не тільки запікати цілком на грилі або обсмажувати в паніровці, але і використовувати для пирогів, запіканок та салатів. Про всьому різноманітті рецептів та про те, як і що можна приготувати з свіжомороженої скумбрії, ми поговоримо в рецептах далі.
Інгредієнти:
тушка скумбрії - 480 м;
картопля - 245 г;
томати - 320 г;
часник - 1 зубок;
копчена паприка - 1 ч. ложка;
борошно - 1 ч. ложка;
рибний бульйон - 530 мл;
жменю зеленого горошку;
зелень петрушки;
оливкова олія - 45 р.
Приготування
Розморозивши рибу, зріжте з неї голову і хвіст, вспорите черевце і звільніть порожнину від нутрощів. Сполоснувши рибу, розріжте її на 3-4 шматка. У сотейнику розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте на ньому нарізаний пластинами часник близько хвилини. Додайте в часникове масло нарізану кубиками картоплю, приправити все і доповніть зеленню і рибним бульйоном. Через 15 хвилин на сусідній сковороді почніть обсмажувати паприку і борошно, додайте до суміші шматочки томатів і дайте надлишків рідини з плодів випаруватися. Додайте соус до картоплі, залити все бульйоном і залиште ще на пару хвилин. Покладіть в суп шматочки риби і варіть їх у бульйоні ще 5 хвилин. Готовий суп прийнято подавати з соусом айолі.
Рибний салат
Інгредієнти:
Для салату:
філе скумбрії - 180 г;
яйця - 2 шт.;
авокадо - 1 шт.;
стручкова квасоля - 2 ст.;
листовий салат - 125 г;
вершкове масло - 10 р.
Для заправки:
оливкова олія - 35 мл;
діжонська гірчиця - 10 г;
лимонний сік - 30 мл
Приготування
Першим ділом поставте яйця зваритися круто. Перед тим, як приготувати свіжоморожену скумбрію на сковороді, розморозьте філе і перевірте на наявність кісток. Обсмажуйте рибну м'якоть на вершковому маслі до зарум'янювання шкірки. Бланшируйте стручкову квасолю до напівготовності. У салатнику змішати шматочки яєць і авокадо з розібраної на скибочки рибою, стручками квасолі і нарванными салатними листям. Приготуйте просту салатну заправку, збивши оливкове масло з гірчицею і соком лимона. Заправте страву перед самою подачею.
Інгредієнти:
капуста кале - 55 г;
вершкове масло - 120 г;
борошно - 230 г;
вода - 15 мл;
яйця - 3 шт.;
філе скумбрії - 75 г;
тертий пармезан - 75 г;
молоко - 50 мл
Приготування
Приготуйте базове пісочне тісто, порубавши крижане масло з борошном і пучкою солі блендером або вручну, а потім з'єднавши з крижаною водою. Сформоване тісто охолодіть з півгодини, потім розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми.
На краплі оливкової олії припустіть нашатковану капусту кале, розкладіть її поверх піщаної основи разом з нарізаним рибним філе. Збийте яйця з молоком і натертим сиром, залийте сумішшю вміст форм і поставте пиріг в розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.
Інгредієнти:
картопля - 480 м;
ріпчаста цибуля - 270 г;
часник - 2 зубки;
оливкова олія - 25 мл;
томатний соус - 185 мл;
жирні вершки - 155 мл;
філе скумбрії - 2 шт.;
тертий чеддер - 65 г;
зелень петрушки.
Приготування
Розігрів духовку до 220 градусів, беріться за підготовку овочів. Відваріть нарізану картоплю з цибулею і часником протягом 7-8 хвилин або до м'якості. Відкиньте овочі на друшляк і розкладіть половину у формі для випікання.
З'єднайте томати з вершками в однорідний соус і залийте їм вміст форми, зверху розкладіть шматочки рибного філе, а потім знову викладіть овочі, що залишилися. Полийте блюдо залишками соусу і посипте сиром. Готуйте запіканку близько 20-25 хвилин.
Суп з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти:
Приготування
Розморозивши рибу, зріжте з неї голову і хвіст, вспорите черевце і звільніть порожнину від нутрощів. Сполоснувши рибу, розріжте її на 3-4 шматка. У сотейнику розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте на ньому нарізаний пластинами часник близько хвилини. Додайте в часникове масло нарізану кубиками картоплю, приправити все і доповніть зеленню і рибним бульйоном. Через 15 хвилин на сусідній сковороді почніть обсмажувати паприку і борошно, додайте до суміші шматочки томатів і дайте надлишків рідини з плодів випаруватися. Додайте соус до картоплі, залити все бульйоном і залиште ще на пару хвилин. Покладіть в суп шматочки риби і варіть їх у бульйоні ще 5 хвилин. Готовий суп прийнято подавати з соусом айолі.
Рибний салат
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Першим ділом поставте яйця зваритися круто. Перед тим, як приготувати свіжоморожену скумбрію на сковороді, розморозьте філе і перевірте на наявність кісток. Обсмажуйте рибну м'якоть на вершковому маслі до зарум'янювання шкірки. Бланшируйте стручкову квасолю до напівготовності. У салатнику змішати шматочки яєць і авокадо з розібраної на скибочки рибою, стручками квасолі і нарванными салатними листям. Приготуйте просту салатну заправку, збивши оливкове масло з гірчицею і соком лимона. Заправте страву перед самою подачею.
Пиріг з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте базове пісочне тісто, порубавши крижане масло з борошном і пучкою солі блендером або вручну, а потім з'єднавши з крижаною водою. Сформоване тісто охолодіть з півгодини, потім розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми.
На краплі оливкової олії припустіть нашатковану капусту кале, розкладіть її поверх піщаної основи разом з нарізаним рибним філе. Збийте яйця з молоком і натертим сиром, залийте сумішшю вміст форм і поставте пиріг в розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.
Як приготувати свіжоморожену скумбрію в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духовку до 220 градусів, беріться за підготовку овочів. Відваріть нарізану картоплю з цибулею і часником протягом 7-8 хвилин або до м'якості. Відкиньте овочі на друшляк і розкладіть половину у формі для випікання.
З'єднайте томати з вершками в однорідний соус і залийте їм вміст форми, зверху розкладіть шматочки рибного філе, а потім знову викладіть овочі, що залишилися. Полийте блюдо залишками соусу і посипте сиром. Готуйте запіканку близько 20-25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з свіжомороженої скумбрії
Зараз мало кому щастить придбати свіжу скумбрію. Добре, що в магазині її достатньо в мороженому вигляді. Адже можна створити багато цікавих і
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
Скумбрія, запечена в духовці
У цій статті ви знайдете кілька досить оригінальних варіантів запеченої скумбрії. Пропонуємо рецепт пікантною риби з прянощами: мускатом, імбиром і
Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
Салат з скумбрії
Скумбрія - досить популярна і доступна риба, яка регулярно з'являється на наших столах у свіжому, консервованому або запеченому вигляді. І сьогодні