Свіжоморожену тушку скумбрії можна не тільки запікати цілком на грилі або обсмажувати в паніровці, але і використовувати для пирогів, запіканок та салатів. Про всьому різноманітті рецептів та про те, як і що можна приготувати з свіжомороженої скумбрії, ми поговоримо в рецептах далі.
Суп з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти: тушка скумбрії - 480 м; картопля - 245 г; томати - 320 г; часник - 1 зубок; копчена паприка - 1 ч. ложка; борошно - 1 ч. ложка; рибний бульйон - 530 мл; жменю зеленого горошку; зелень петрушки; оливкова олія - 45 р. Приготування Розморозивши рибу, зріжте з неї голову і хвіст, вспорите черевце і звільніть порожнину від нутрощів. Сполоснувши рибу, розріжте її на 3-4 шматка. У сотейнику розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте на ньому нарізаний пластинами часник близько хвилини. Додайте в часникове масло нарізану кубиками картоплю, приправити все і доповніть зеленню і рибним бульйоном. Через 15 хвилин на сусідній сковороді почніть обсмажувати паприку і борошно, додайте до суміші шматочки томатів і дайте надлишків рідини з плодів випаруватися. Додайте соус до картоплі, залити все бульйоном і залиште ще на пару хвилин. Покладіть в суп шматочки риби і варіть їх у бульйоні ще 5 хвилин. Готовий суп прийнято подавати з соусом айолі.
Рибний салат Інгредієнти: Для салату:
філе скумбрії - 180 г; яйця - 2 шт.; авокадо - 1 шт.; стручкова квасоля - 2 ст.; листовий салат - 125 г; вершкове масло - 10 р. Для заправки:
оливкова олія - 35 мл; діжонська гірчиця - 10 г; лимонний сік - 30 мл Приготування Першим ділом поставте яйця зваритися круто. Перед тим, як приготувати свіжоморожену скумбрію на сковороді, розморозьте філе і перевірте на наявність кісток. Обсмажуйте рибну м'якоть на вершковому маслі до зарум'янювання шкірки. Бланшируйте стручкову квасолю до напівготовності. У салатнику змішати шматочки яєць і авокадо з розібраної на скибочки рибою, стручками квасолі і нарванными салатними листям. Приготуйте просту салатну заправку, збивши оливкове масло з гірчицею і соком лимона. Заправте страву перед самою подачею.
Пиріг з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти: капуста кале - 55 г; вершкове масло - 120 г; борошно - 230 г; вода - 15 мл; яйця - 3 шт.; філе скумбрії - 75 г; тертий пармезан - 75 г; молоко - 50 мл Приготування Приготуйте базове пісочне тісто, порубавши крижане масло з борошном і пучкою солі блендером або вручну, а потім з'єднавши з крижаною водою. Сформоване тісто охолодіть з півгодини, потім розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми.
На краплі оливкової олії припустіть нашатковану капусту кале, розкладіть її поверх піщаної основи разом з нарізаним рибним філе. Збийте яйця з молоком і натертим сиром, залийте сумішшю вміст форм і поставте пиріг в розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.
Як приготувати свіжоморожену скумбрію в духовці?
Інгредієнти: картопля - 480 м; ріпчаста цибуля - 270 г; часник - 2 зубки; оливкова олія - 25 мл; томатний соус - 185 мл; жирні вершки - 155 мл; філе скумбрії - 2 шт.; тертий чеддер - 65 г; зелень петрушки. Приготування Розігрів духовку до 220 градусів, беріться за підготовку овочів. Відваріть нарізану картоплю з цибулею і часником протягом 7-8 хвилин або до м'якості. Відкиньте овочі на друшляк і розкладіть половину у формі для випікання.
З'єднайте томати з вершками в однорідний соус і залийте їм вміст форми, зверху розкладіть шматочки рибного філе, а потім знову викладіть овочі, що залишилися. Полийте блюдо залишками соусу і посипте сиром. Готуйте запіканку близько 20-25 хвилин.