Вернуться назад Распечатать

Як приготувати свіжоморожену скумбрію?

Як приготувати свіжоморожену скумбрію?
Свіжоморожену тушку скумбрії можна не тільки запікати цілком на грилі або обсмажувати в паніровці, але і використовувати для пирогів, запіканок та салатів. Про всьому різноманітті рецептів та про те, як і що можна приготувати з свіжомороженої скумбрії, ми поговоримо в рецептах далі.

Суп з свіжомороженої скумбрії


Інгредієнти:

  • тушка скумбрії - 480 м;

  • картопля - 245 г;

  • томати - 320 г;

  • часник - 1 зубок;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • рибний бульйон - 530 мл;

  • жменю зеленого горошку;

  • зелень петрушки;

  • оливкова олія - 45 р.


  • Приготування
    Розморозивши рибу, зріжте з неї голову і хвіст, вспорите черевце і звільніть порожнину від нутрощів. Сполоснувши рибу, розріжте її на 3-4 шматка. У сотейнику розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте на ньому нарізаний пластинами часник близько хвилини. Додайте в часникове масло нарізану кубиками картоплю, приправити все і доповніть зеленню і рибним бульйоном. Через 15 хвилин на сусідній сковороді почніть обсмажувати паприку і борошно, додайте до суміші шматочки томатів і дайте надлишків рідини з плодів випаруватися. Додайте соус до картоплі, залити все бульйоном і залиште ще на пару хвилин. Покладіть в суп шматочки риби і варіть їх у бульйоні ще 5 хвилин. Готовий суп прийнято подавати з соусом айолі.
    Рибний салат
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • філе скумбрії - 180 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • авокадо - 1 шт.;

  • стручкова квасоля - 2 ст.;

  • листовий салат - 125 г;

  • вершкове масло - 10 р.


  • Для заправки:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • лимонний сік - 30 мл


  • Приготування
    Першим ділом поставте яйця зваритися круто. Перед тим, як приготувати свіжоморожену скумбрію на сковороді, розморозьте філе і перевірте на наявність кісток. Обсмажуйте рибну м'якоть на вершковому маслі до зарум'янювання шкірки. Бланшируйте стручкову квасолю до напівготовності. У салатнику змішати шматочки яєць і авокадо з розібраної на скибочки рибою, стручками квасолі і нарванными салатними листям. Приготуйте просту салатну заправку, збивши оливкове масло з гірчицею і соком лимона. Заправте страву перед самою подачею.

    Пиріг з свіжомороженої скумбрії


    Інгредієнти:

  • капуста кале - 55 г;

  • вершкове масло - 120 г;

  • борошно - 230 г;

  • вода - 15 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • філе скумбрії - 75 г;

  • тертий пармезан - 75 г;

  • молоко - 50 мл


  • Приготування
    Приготуйте базове пісочне тісто, порубавши крижане масло з борошном і пучкою солі блендером або вручну, а потім з'єднавши з крижаною водою. Сформоване тісто охолодіть з півгодини, потім розкачайте і покрийте ним дно і стінки обраної форми.
    На краплі оливкової олії припустіть нашатковану капусту кале, розкладіть її поверх піщаної основи разом з нарізаним рибним філе. Збийте яйця з молоком і натертим сиром, залийте сумішшю вміст форм і поставте пиріг в розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.

    Як приготувати свіжоморожену скумбрію в духовці?


    Інгредієнти:

  • картопля - 480 м;

  • ріпчаста цибуля - 270 г;

  • часник - 2 зубки;
  • Як приготувати свіжоморожену скумбрію?

  • оливкова олія - 25 мл;

  • томатний соус - 185 мл;

  • жирні вершки - 155 мл;

  • філе скумбрії - 2 шт.;

  • тертий чеддер - 65 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Розігрів духовку до 220 градусів, беріться за підготовку овочів. Відваріть нарізану картоплю з цибулею і часником протягом 7-8 хвилин або до м'якості. Відкиньте овочі на друшляк і розкладіть половину у формі для випікання.
    З'єднайте томати з вершками в однорідний соус і залийте їм вміст форми, зверху розкладіть шматочки рибного філе, а потім знову викладіть овочі, що залишилися. Полийте блюдо залишками соусу і посипте сиром. Готуйте запіканку близько 20-25 хвилин.