Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Піца «Хвилинка»

Піца «Хвилинка»

21-06-2015, 12:01
3 911
Піца «Хвилинка»
Піца – це завжди смачно. Але не всі беруться за її приготування будинку, так як бояться, що робити тісто довго і складно. Ми розвіємо ваші страхи і побоювання і розповімо, як приготувати піцу «Хвилинка». Вона цілком виправдовує свою назву, і хоч готується, звичайно, не 1 хвилинку, а трохи більше, виходить ніжною і смачною.

Піца «5-хвилинка» на сковороді


Інгредієнти:
Для тіста:

  • майонез – 4 ст. ложки;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 9 ст. ложок.


  • Для начинки:

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • кетчуп – 2 ст. ложки;

  • шинка – 200 г;

  • помідори – 1 шт.;

  • сир – 100 р.


  • Приготування
    Змішуємо сметану, майонез і яйця. Потихеньку додаємо борошно, постійно помішуючи. Вийшло рідке тісто виливаємо на сковороду, промазану маслом. Шинку нарізаємо соломкою, додаємо в неї кетчуп, майонез і перемішуємо. Рівним шаром викладаємо начинку на тісто, зверху кладемо гуртки помідорів і посипаємо тертим сиром. На середньому вогні під закритою кришкою готуємо нашу піцу хвилин 5-7. Як тільки сир розплавиться, піца готова!

    Піца «Хвилинка» в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • сметана – 40 мл;

  • борошно – 10 ст. ложок;

  • майонез – 40 мл;

  • яйця -1 шт;

  • томатний соус – 3 ст. ложки;

  • твердий сир – 120 г;

  • ковбаса – 150 г;

  • сіль, приправи – за смаком.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо, додаємо сметану, майонез і все це злегка збиваємо. Всипаємо борошно, знову перемішуємо до однорідності. Тісто виходить досить рідким. Це нормально, воно повинно бути таким. Деко промазуємо рослинним маслом, виливаємо тісто, намагаючись розподілити його рівномірно. Акуратно промазуємо томатним соусом, притрушиваем спеціями. Ковбасу ріжемо кубиками або соломкою і кладемо на тісто. Відправляємо в духовку при 180°С запікаємо хвилин 8 потім виймаємо деко, піцу посипаємо тертим сиром і знову ставимо в духовку ще хвилинки 2. Ось і все, піца «Хвилинка» в духовці готова!

    Піца «Хвилинка» в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • сметана 20% жирності – 70 г;

  • майонез 67%-ної жирності – 70 г;

  • борошно – 120 г;

  • печериці – 200 г;

  • помідори – 1 шт.;

  • кетчуп – 100 г;

  • сир твердий – 100 р.


  • Приготування
    Змішуємо сметану, яйця, майонез і борошно. У каструлю мультиварки, змащену рослинним маслом, виливаємо тісто. На нього наносимо кетчуп і викладаємо начинку: спочатку злегка обсмажені шампіньйони, потім гуртки помідорів і зверху тертий сир. В режимі «Випічка» готуємо 40 хвилин. Після того, як звуковий сигнал сповістить про закінчення програми, кришку мультиварки відкриваємо, а піцу не виймаємо ще хвилин 15.

    Піца «5 хвилинка» в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 200 г;

  • молоко – 120 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • томатний соус – 1 ст. ложка;

  • твердий сир – 100 г;

  • відварна курка – 150 г;

  • помідори – 1 шт.;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    У миску всипаємо просіяне борошно, робимо в центрі поглиблення, в яке розбиваємо яйце і вливаємо молоко. З даного набору продуктів вимішуємо м'яке тісто. Стіл притрушиваем борошном, на нього викладаємо тісто розкачуємо його в круглий тоненький пласт. Акуратно переносимо заготовку на плоске блюдо для мікрохвильової печі, зверху тісто промазуємо томатною пастою і притрушиваем улюбленими спеціями. Куряче м'ясо ріжемо невеликими шматочками, помідори – кружальцями. Кладемо начинку на тісто, злегка додаємо сіль і рясно посипаємо тертим сиром. При максимальній потужності готуємо 8-9 хвилин.

    Рецепт піци «Хвилинка» на кефірі


    Інгредієнти:

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • харчова сода – 1/4 ч. ложки;

  • сіль – щіпка;

  • кефір – 05 склянки;

  • пшеничне борошно – 200 г;
  • Піца «Хвилинка»

  • тертий твердий сир – 100 г;

  • нарізана кубиками ковбаса салямі – 100 г;

  • подрібнена зелень - 2 ст. ложки;

  • кетчуп – 80 р.


  • Приготування
    Змішуємо кефір із содою, сіллю і яйцем. Додаємо борошно і знову добре перемішуємо. Отримане рідке тісто виливаємо на змащену маслом сковороду, зверху наносимо кетчуп, потім викладаємо ковбасу і засипаємо все це сиром. На середньому вогні під закритою кришкою готуємо близько 10 хвилин. Потім притрушиваем піцу подрібненою зеленню і готуємо ще 5 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лінива піца на сковороді
    Лінива піца на сковороді
    Незважаючи на те, що піцу прийнято вважати простою стравою, її приготування займає чимало часу. Але хитрі кулінари завжди мають запасні варіанти. Це
    Міні-піца - рецепт
    Міні-піца - рецепт
    Міні-піца - це те, що завжди прийде на допомогу, коли в будинок несподівано нагрянуть гості. Та й приготувати її без причини теж можна, адже радувати
    Як приготувати піцу в мультиварці?
    Як приготувати піцу в мультиварці?
    Для того, щоб приготувати справжню піцу не обов'язково мати дров'яну піч. Смак Італії у себе вдома можна створити і завдяки універсальної кухонної
    Піца з ковбасою і помідорами
    Піца з ковбасою і помідорами
    Якщо ви любите піцу посочнее, то рекомендуємо приготувати піцу з ковбасою і помідорами. Це просте блюдо не складе великих витрат, але байдужими ви
    Швидка піца на сковороді - рецепт
    Швидка піца на сковороді - рецепт
    Багато хто з нас люблять таке смачненьке страву, як італійська піца. У класичному варіанті її готують із дріжджового тіста в духовці. Але якщо у вас
    Піца на кефірі - рецепт
    Піца на кефірі - рецепт
    Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.