Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Топлене молоко в мультиварці

Топлене молоко в мультиварці

26-03-2015, 19:46
486
Топлене молоко в мультиварці
Пряжене молоко - ласощі, що практично не відоме за межами слов'янської культури. Карамельне на смак і колір, жирне і дуже ароматне, молоко, яке прогрівалося рівномірно протягом кількох годин можна спокійно купити вже готовим і упакованим на прилавках будь-маркетів. Однак якщо ви шанувальник домашньої продукції і використовуєте в основі натуральне не пастеризоване молоко, те напевно вам не раз доводилося роздумувати про те, як можна приготувати топлене молоко в домашніх умовах. І якщо в стародавності «топити» молоко доводилося в печі, то тепер з цією метою використовуються сучасні технології, начебто мультиварки.

Топлене молоко в мультиварці - рецепт 1


Для приготування топленого молока нічого крім самого молока нам не знадобиться. Правда, щоб уберегти молоко від «втечі» під час варіння, на стінках чаші пристрою можна провести лінію по всій окружності з допомогою шматочка вершкового масла. Також, щоб приготування топленого молока в мультиварці доставило ще менше клопоту, можна встановити зверху контейнер для варіння на пару, завдяки йому шанси на те, що молоко «втече» зводяться до нуля.
Виливаємо в чашу пристрою жирне домашнє молоко, на пару сантиметрів вище лінії молока проводимо лінію вершковим маслом, встановлюємо кошик для варіння на пару і закриваємо кришку мультиварки. Виставляємо режим «Гасіння» на 6 годин і йдемо займатися своїми справами. Правда, перші хвилин 30 краще періодично приходити і перевіряти не «втекло» чи все-таки молоко під час закипання.
З часом ви побачите, що кількість молока зменшилося приблизно на 100-150 мл, а колір змінився з білосніжного на карамельний.

Топлене молоко в мультиварці - рецепт 2


Другий спосіб приготування топленого молока займає більше часу, так як проходить при більш низькій температурі, але і результат в кращу сторону відрізняється від того, що готується за більш швидкої методикою.
В рамках цього рецепта молоко слід налити в чашу і виставити режим «Молочна каша» або «Тушкування» на 15 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб молоко закипіло. По закінченні часу, мультиварка без вашого втручання повинна переключиться в режим «Підігрів». Як тільки це станеться, можете сміливо залишати роботу на сучасні технології, оскільки топитися молока доведеться довго, 12-14 годин, в залежності від того, наскільки густим і ароматним ви хочете його отримати.

Рецепт солодкого топленого молока в мультиварці


Після витоплювання, молоко і так стає солодше, але зробити смак і колір більш карамельним допоможе зайва порція цукру.
Наливаємо молоко в чашу мультиварки і всипаємо десертну ложку з гіркою цукрового піску (на 2 літри молока). Виставляємо режим «Молочна каша» на 15-20 хвилин, цього часу буде достатньо для того, щоб молоко закипіло. Далі, нам залишається лише протомитися молоко в самій чаші, скориставшись режимом «Тушкування» на протязі всього 4 годин. Готове молоко слід попередньо злегка остудити і можна подавати!
Топлене молоко в мультиварці

Топлене молоко в мультиварці-скороварці


Плюсом приготування топленого молока в мультиварці-скороварці є швидкість. За рахунок високого тиску пари всередині контейнера, молоко буде «топиться» в 4-12 разів швидше. Звучить заманливо, чи не так?
Процедура приготування мало чим відрізняється від описаної раніше. Молоко виливається в чашу пристрою, кришка закривається і починається технологічна магія. Виставляємо режим «Суп» і час - 51 хвилина, натискаємо «Пуск» і все! Менше ніж через годину даний пряжене молоко вже можна буде пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пряжене молоко
Пряжене молоко
Якщо вам вистачає часу і терпіння, то пряжене молоко можна приготувати самостійно в домашніх умовах, на основі свіжого коров'ячого молока. Процес цей
Кефір у домашніх умовах
Кефір у домашніх умовах
Домашній кефір - це джерело корисної молочнокислої флори і, до того ж, смачне і поживне блюдо відмінно підходить до сніданку. Рецепти домашнього
Йогурт з молока
Йогурт з молока
Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
Як зробити кисляк з молока?
Як зробити кисляк з молока?
Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати
Вівсянка в мультиварці
Вівсянка в мультиварці
Вівсяна каша дуже корисна, тому багато господинь готують її сім'ї на сніданок. Зварити вівсянку можна не тільки на плиті, але і в мультиварці. Кашка
Як зварити кашу в мультиварці?
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу