Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинячий рулет - рецепт

Свинячий рулет - рецепт

19-03-2015, 14:49
2 359
Свинячий рулет - рецепт
М'ясні продукти на нашому столі присутні практично кожен день. Обідаємо або вечеряємо, робимо легкий перекус - шматочок м'яса часто доводиться до речі. А що говорити про чоловіків, яких треба годувати цим продуктом. Так чому б замість ковбаси або сардельок не приготувати рулет із свинячої грудки або свинячий пузанини? Соковитий, смачний, ароматний рулет прекрасно зберігається в холодильнику, його можна і з собою чоловіка загорнути, не кажучи вже про те, щоб подати гостям на святковий стіл.

Як приготувати свинячий рулет?


Бажано відразу купити шматок м'яса такої форми, що легко буде загорнути начинку. Тоді приготування свинячого рулету доставить зовсім трохи клопоту господиням.

Рулет зі свинячої вирізки


Як зробити свинячий рулет, щоб м'ясо вийшло соковитим і ніжним? Візьміть для приготування свинячу вирізку, яка по праву вважається найбільш ласою частиною у свині. Яку начинку ви використовуєте - справа ваших уподобань. Адже комусь подобається більш гострий та різкий смак, а комусь до душі солодко-кисла начинка. Пропонований вам свинячий рулет - рецепт якого більше підходить для чоловічої половини, але багатьом жінкам теж по душі.

Інгредієнти:


  • свиняча вирізка - 1 кг;

  • сало копчене - 300 г;

  • часник - 4-5 зубчики;

  • сир - 200-300 р;

  • хрін, майонез - за смаком;

  • гірчиця в зернах - за смаком;

  • сіль, спеції - за смаком.



  • Приготування

    М'якоть свинини нарізати таким чином, щоб вийшов прямокутник, трохи відбийте його, посоліть, поперчіть і промажте шаром хрону з гірчицею. Сало дрібно наріжте, натріть сир, а часник видавити через прес, змішати і розкладіть начинку рівномірно по всій поверхні свинини. Потім щільно скрутіть м'ясо в рулет і обв'яжіть ниткою, можете скріпити зубочистками, тільки не забудьте їх потім вийняти. Підготовлений рулет посипаємо спеціями, змащуємо майонезом і загортаємо у фольгу. Укладаєте на деко і відправляєте в духовку приблизно на 115-120. Хвилин за 15 до закінчення приготування зніміть фольгу, щоб утворилася скоринка. При подачі на стіл наріжте запечений свинячий рулет порційними шматочками.


    Свинячий рулет з грибами


    Інгредієнти:


  • свиняча вирізка - 1 кг;

  • сир - 200 г;

  • гриби сушені - 100 г;

  • сир - 200-300 р;

  • цибуля зелена - за смаком;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • гірчиця в зернах - 2 ч. ложки;

  • вино біле - 100 р;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • перець, сіль - за смаком.



  • Приготування

    М'якоть свинини нарізати, щоб вийшов прямокутник, відбийте, посоліть, поперчіть і намажте гірчицею.
    Для начинки: сушені гриби попередньо замочіть, потім наріжте. Перець і цибулю також нарізаємо, сир натираємо на тертці, всі інгредієнти змішуємо з грибами і викладаємо в один шар на свинині. Потім м'ясо скручуємо в рулет, обв'язуємо добре нитками або скріплюємо зубочистками.
    Ще раз солимо рулет, викладаємо у форму і поливаємо соусом. Для соусу змішуємо майонез, вино, масло рослинне і чорний перець. Випікаємо в духовці приблизно 15 години, періодично поливаючи соком, що виділяється.

    Рулет зі свинячого фаршу

    Свинячий рулет - рецепт

    Приготувати свинячий рулет можна, маючи в наявності тільки свинячий фарш. Ви запитаєте - як робити свинячий рулет з фаршу? Та дуже просто: на дно форми для запікання викладіть половину свинячого фаршу, потім начинку і накриваєте другою половиною. Формуєте рулет і відправляєте в духовку. Найчастіше свинячий рулет роблять з начинкою з варених яєць і зелені.

    До речі, ви можете приготувати свинячий рулет в мультиварці: в режимі «гасіння» рулет буде готуватися близько півтора годин, чашу мультиварки при цьому треба буде заповнити водою і помістити в неї свинячий рулет.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет із чорносливом
    Рулет із чорносливом
    Рулет із чорносливом - чудовий варіант обіду або вечері у вихідний день у колі родини. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно. Давайте розберемо
    М'ясний рулет з фаршу
    М'ясний рулет з фаршу
    М'ясні рулети вважаються класикою світової кулінарії, вони ситни, поживні і можуть поєднувати в своєму складі широке розмаїття начинок. М'ясні рулети
    Свиняча вирізка - рецепт
    Свиняча вирізка - рецепт
    Найніжніша частина свинячої тушки - це вирізка, яка в готовому вигляді має дуже ніжну текстуру і смак. Це пісне м'ясо потрібно вміти готувати і ми
    Рулет з пузанины
    Рулет з пузанины
    Пузаниной називають черевну частину свинини, в якій є прошарки з сала і м'яса. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний рулет з цієї частини
    М'ясний рулет в духовці
    М'ясний рулет в духовці
    М'ясний рулет, запечений в духовці - смачне і ситне блюдо, яке чудово прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл. А приготувати його досить
    Рулет з курагою
    Рулет з курагою
    Курага - корисний і смачний сухофрукт, який часто використовують в приготуванні різних страв і напоїв. І сьогодні ми розповімо, як зробити рулети з