Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодець з яловичини - рецепт

Холодець з яловичини - рецепт

19-03-2015, 14:44
927
Холодець з яловичини - рецепт
Святковий стіл в нашій країні рідко обходиться без улюбленого всіма холодцю. Варто відзначити, що практично у кожної господині є свій рецепт цієї страви, але ми все ж розповімо про те, як зробити блюдо ще краще.

Як готувати холодець з яловичини?



Інгредієнти:

  • вода - 3 л;

  • яловича гомілку з кісткою - 15 кг;

  • яловичі ребра - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • часник - 8 зубчиків;

  • запашний перець - 10 шт.;

  • чорний перець (горошок) - 10 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка.



  • Приготування
    М'ясо добре промийте, покладіть в каструлю. Залийте холодною водою так, щоб воно було повністю покрите. Варіть м'ясо до кипіння на сильному вогні, після чого зменшіть до самого маленького. Бульйон повинен майже не вирувати. Постійно знімати пінку, поки вона зовсім не перестане з'являтися. М'ясо має варитися приблизно 6 годин без кришки. Приблизно за годину до кінця варіння додайте в бульйон очищені цибулю і моркву. Додайте перець, лавровий лист і посоліть. Готовність м'яса можна визначити по тому, коли воно почне вільно відділятися від кісток. Коли м'ясо зваритися, витягніть овочі і спеції. Морква відкладіть в сторону. М'ясо перекладіть на блюдо і відокремте від кісток. У ємність з високими бортиками викладіть м'ясо, розділена на дрібні шматочки, зверху викладіть роздавлений часник і залийте процідженим бульйоном. Прикрасьте холодець кругляшками моркви. Потім остудіть холодець і залиште на ніч в холодильнику. Перед тим як подавати на стіл, зніміть зверху жир. До холодцю подавайте хрін або гірчицю.

    Холодець з яловичини і свинини



    Інгредієнти:

  • свинячі ніжки - 700 г;

  • яловича гомілка - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль.



  • Приготування
    М'ясо добре промийте. Цибулю і моркву почистіть. Налийте води у велику каструлю, покладіть в неї м'ясо і овочі. Варіть до тих пір, поки м'ясо не повністю відокремитися від кісток. Потім посоліть бульйон і варіть ще 5 хвилин. М'ясо викладіть на блюдо і ретельно виберіть кісточки. Викладіть м'ясо в глибокі тарілки, зверху покладіть порізану на шматочки часник і гуртки моркви. Залийте м'ясо процідженим бульйоном і залиште в холодильнику на 11-12 годин.
    Якщо ви не любите свинину, то ви можете замінити м'ясо і приготувати холодець з яловичини і курки.

    Холодець з яловичини в мультиварці - рецепт



    Цей рецепт обраний для тих господинь, у яких вдома є мультиварка. Плюси приготування холодцю таким чином в тому, що ви витрачаєте набагато менше часу на приготування самого бульйону і вам не потрібно весь час слідкувати за процесом варіння.

    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 1 кг;

  • свинячі ніжки - 700 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • лавровий лист;

  • перець-горошок;

  • сіль.



  • Приготування
    Свинячі ніжки добре промийте і поскобліть. Яловичину так само промийте і наріжте середніми шматками. У чашу мультиварки викладіть м'ясо, очищені овочі, спеції. Залийте води до максимальної позначки і посоліть. У режимі «Дичину» готуйте страву трохи більше години. Яйця відваріть круто, почистіть і розріжте на дві часточки. Викладіть яйця жовтком вгору в глибокі тарілки. Часник так само почистіть, наріжте шматочками і викладіть в тарілку.
    Холодець з яловичини - рецепт
    Як тільки м'ясо буде готове, наріжте його дрібними шматочками і викладіть на тарілки разом з нарізаною кружальцями морквою. Бульйон процідіть і залийте їм м'ясо. Залиште в холодильнику до повного застигання.

    Холодець з яловичини з желатином



    Принцип приготування холодцю з желатином такий же, як і у простого холодцю. Желатин служить додатковим загусником. Для цього вам потрібно просто залити желатин водою і дати йому набрякнути. Потім поставити на водяну баню до повного розчинення. Коли бульйон буде готовий, додайте желатин в нього і ще раз прокип'ятити. Вже готовим бульйоном з желатином заливайте м'ясо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
    Тефтелі в духовці - рецепт
    Тефтелі в духовці - рецепт
    Тефтелі - ситне, ніжне і неймовірно смачна страва. Приготувати їх дуже просто - знадобиться звичайний набір продуктів і бажання погодувати сім'ю
    Заливне з яловичини
    Заливне з яловичини
    Заливна яловичина блюдо, безумовно, святковий. На швидку руку його не приготуєш, воно вимагає кулінарного натхнення і трішки терпіння. І сьогодні ми
    Холодець в мультиварці
    Холодець в мультиварці
    Варити холодець справа не стільки важкий, скільки стомлююче, тому залишивши вікові традиції приготування на плиті, ми радимо випробувати рецепт цього
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в