Нирки в сметані - рецепт
![Нирки в сметані - рецепт Нирки в сметані - рецепт](/uploads/posts/2015-03/nirki-v-smetan-recept_801.jpeg)
Перед приготуванням будь-якої страви з нирок їх спочатку необхідно правильно підготувати.
Підготовка нирок до приготування
Розрізаємо кожну нирку навпіл уздовж, ножем акуратно видаляємо плівки і сечоводи. Замочуємо нирки в холодній воді протягом декількох годин (від 2-х до 8-ми). Промиваємо, нарізаємо половинки нирок поперек (по діагоналі) скибочками, покласти в миску, щедро присипаємо харчовою содою, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. По проходженні цього часу заливаємо розчином натурального винного або яблучного оцту з водою (співвідношення 1:1).
Після проходження реакції ретельно промиваємо шматочки нирок холодною водою. Телячі або баранячі нирки після цього проварюємо у великій кількості води протягом 5 хвилин після закипання, після чого відкидаємо на друшляк. Телячі, свинячі і овечі нирки можна готувати без попереднього проварювання.
Свинячі нирки, тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Після того, як підготовлені нирки (див. в початок тексту), злегка замаринуем їх хвилин на 20. Склад маринаду: сік лимона, 2 зубчики часнику (подрібнити), сухі спеції, сіль. Після маринування шматочки нирок промиємо і відкинемо на друшляк або серветку.
Розігріваємо масло або жир на сковороді, очищену цибулю нарізаємо чверть кільцями. Обсмажуємо шматочки нирок і цибулю, перевертаючи лопаткою близько 3-5 хвилин, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи. При необхідності можна подбавить
![Нирки в сметані - рецепт Нирки в сметані - рецепт](/uploads/posts/2015-03/nirki-v-smetan-recept_842.jpeg)
Сметану заправляємо сумішшю карі і паприкою. Додаємо цю суміш в сковороду. Перемішуємо, трохи прогріваємо, але до кипіння не доводимо. Подавати нирки тушковані можна з будь-яким гарніром (картоплею, гречкою , горохом, квасолею та ін), безпосередньо перед подачею посипаємо рубаними зеленню і часником.
Яловичі нирки в сметані готуються практично так само, тільки їх спочатку треба проварити протягом 5 хвилин у великій кількості води, потім воду зливаємо і можна готувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Розсольник з нирками](/uploads/posts/2015-03/rozsolnik-z-nirkami_231.jpeg)
Розсольник з нирками
Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами
![Реберця з овочами](/uploads/posts/2015-03/rebercya-z-ovochami_351.jpeg)
Реберця з овочами
Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
![Котлети з нирок](/uploads/posts/2015-03/kotleti-z-nirok_551.jpeg)
Котлети з нирок
Страви із субпродуктів люблять не всі, але якщо як слід їх приготувати, то вони сподобаються і самим вибагливим їдцям. Зараз ми вам розповімо, як
![Як приготувати нутрію?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-nutryu_271.jpeg)
Як приготувати нутрію?
Відомо, що м'ясо нутрій дуже корисно. Однак, щоб блюдо, приготоване з цього тварини, було смачним, необхідний правильний рецепт. Ми готові поділитися
![Печінка в сметані](/uploads/posts/2015-03/pechnka-v-smetan_351.jpeg)
Печінка в сметані
Печінка - корисний дієтичний субпродукт, з якого можна зробити безліч ситних страв. І сьогодні мова піде про досить простому блюді - печінки в