Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Каша з коричневого рису

Каша з коричневого рису

18-03-2015, 09:38
802
Каша з коричневого рису
Каші з коричневого рису містять набагато менше крохмалю, більше клітковини і вітамінів, ніж страва з звичних нам білих зерен. Якщо ви хочете кардинально змінити свій раціон, зробивши його корисніше - не обходьте стороною рецепти з цієї статті.

Каша з коричневого рису з паприкою


Тушкований з овочами рис - ще одна варіація ситого гарніру для шанувальників легких вегетаріанських страв.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • цибуля біла - 1 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка - 4 ст. ложки;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • томати - 4 шт.;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • масло дхі - 20 г;

  • сіль, мелений перець - по щіпці;

  • коричневий рис - 400 р.


  • Приготування
    У воке або глибокій сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю на підігрітому маслі. Як тільки цибульні скибочки придбають приємний золотистий відтінок, переходимо до наступного етапу - додавання солодкого перцю , який слід готувати, помішуючи, до м'якості. Додаємо пару добре подрібнених зубчиків часнику, нарізану петрушку і листя лавра. Як тільки часник пустить аромат, можна додавати нарізані томати, паприку, сіль, перець і пару столових ложок вершкового масла. Через 5 хвилин томати слід розім'яти виделкою.
    Перекладаємо овочі в каструлю, додаємо рис і заливаємо все літром води (перед тим, як приготувати кашу з коричневого рису, самі зерна краще промити). Варимо рис близько 10 хвилин під кришкою, потім залишаємо в теплі ще на 10 хвилин, обережно перемішуємо виделкою, знову накриваємо і ставимо ще на 10-15 хвилин, щоб зерна ввібрали залишки вологи.

    Рецепт каші з коричневого рису і волоських горіхів


    Ця солодка рисова каша стане заміною звичного і порядком набридлою вівсянка на сніданок. Швидко, смачно і оригінально!
    Інгредієнти:

  • кокосове молоко - 375 мл;

  • вода - 250 мл;

  • коричневий рис - 1 ст.;

  • волоський горіх - 1 жменя;

  • банан - 1 шт.;

  • Каша з коричневого рису

  • інжир - 1 шт.;

  • гарбузове насіння - для подачі;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо воду з кокосовим молоком і заливаємо отриманою сумішшю промитий коричневий рис. Варимо рис до м'якості, але стежимо за тим, щоб рідина вбралася не повністю, при необхідності підливаючи воду і кокосове молоко. Готову рисову кашу змішуємо з очищеними і крупно подрібненими волоськими горіхами і натуральним медом (або будь-яким іншим підсолоджувачем за смаком) і залишаємо під кришкою хвилин на 5-7. Підійшла кашу розкладаємо по тарілках, прикрашаємо шматочками банана, інжиром і гарбузовим насінням. Чим не ідеальний сніданок?
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з коричневого рису
    Плов з коричневого рису
    Коричневий рис давно відомий своїми корисними властивостями. Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я і дотримуватися здорового харчування, коричневий
    Рисова каша на воді
    Рисова каша на воді
    Рисова каша - традиційний сніданок, який корисний як дорослим, так і дітям. Варіанти її приготування досить простий і не вимагає багато часу.
    Пшоняна каша в горщику
    Пшоняна каша в горщику
    Пшоняна каша - корисна їжа на сніданок як для дітей, так і дорослих. Але найбільш смачною і низькокалорійної вона виходить при томлінні в духовці. І
    Рисова каша з яблуками
    Рисова каша з яблуками
    Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та
    Каша в пароварці
    Каша в пароварці
    Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Як зварити кашу в мультиварці?
    Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу