Печена картопля
Погодьтесь, що інколи так хочеться поласувати простий і смачною їжею! Наприклад, такий, як печена картопля! Давайте розглянемо з вами кілька способів її приготування.
Печена картопля на вугіллі
Інгредієнти:
молодий дрібний картопля - 1 кг;
сало - 100 г;
майонез - 2 ст. ложки;
гостра гірчиця - 1 ст. ложка;
часник - 5 зубчиків;
зелень петрушки;
спеції.
Приготування
Молода картопля добре промиваємо і розрізаємо ножем на половинки, але чи не дорізати докінця. Сало шаткуємо тонкими смужками і вкладаємо у кожен розріз. Гірчицю змішуємо з домашнім майонезом у мисочці, приправляємо спеціями, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо. Потім викладаємо картоплю на лист фольги, поллємо приготованим соусом, зверху накриваємо таким же листом фольги і щільно закріплюємо краю.
Після цього викладаємо отриманий «конверт» у вугілля і готуємо протягом 40 хвилин. Перевіряємо картоплю на готовність, проткнувши його крізь фольгу дерев'яною шпажкою і перекладаємо на блюдо. Посипаємо подрібненою зеленню, поливаємо маслом і подаємо на стіл.
Печена картопля в мікрохвильовці
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
сметана - 50 мл;
масло рослинне - 30 мл;
кріп - 20 г;
спеції.
Приготування
Картоплю миємо, розрізаємо бульби навпіл, змащуємо рослинним маслом, підсолюємо за смаком і запікаємо в вогнетривкому посуді протягом 8 хвилин при 100 % потужності. Готову картоплю сметанкою і змащуємо посипаємо подрібненою зеленню.
Рецепт печеної картоплі в духовці
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
свіжий розмарин - 10 гілочок;
масло рослинне - 50 мл
Приготування
Давайте розглянемо з вами, як приготувати печену картоплю. Отже, духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Бульби картоплі ретельно миємо, поливаємо маслом і загортаємо в кожну шматочок фольги, додавши всередину гілочку розмарину. Випікаємо близько 1 години прямо на решітці в духовці. Готову картоплю трохи охолоджуємо, розгортаємо і подаємо до столу, посипавши зеленню. Ось і все, запечена у фользі картопля готова!
Рецепт печеної картоплі у фользі
Інгредієнти:
молода картопля - 7 шт.;
масло вершкове - 100 г;
твердий сир - 100 г;
майоран, спеції;
олія оливкова.
Приготування
Оливкова масло наливаємо в миску, додаємо сухі трави, солимо і перчимо за смаком. Потім ретельно вимитий картоплю обсушуємо і вмочаємо в приготовленої заправці. Далі загортаємо кожен бульба у фольгу і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин. Цим часом натираємо на крупній терочке твердий сир, а свіжу зелень дрібно рубаємо.
Готову картоплю акуратно розгортаємо, робимо хрестоподібний надріз, але чи не дорізати докінця. Кладемо шматочок вершкового масла, присипаємо сиром і відправляємо ще на 5 хвилин в духовку до появи рум'яної скоринки. Далі обережно дістаємо готову картоплю, посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо до столу.
Рецепт печеної картоплі в мультиварці
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
часник - 2 зубчики;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
спеції;
свіжий кріп.
Приготування
Картопля добре промиваємо, використовуючи щіточку, очищаємо при необхідності від шкірки, змащуємо маслом, посипаємо спеціями і викладаємо в чашу мультиварки. Включаємо прилад, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» і готуємо протягом години. Через 30 хвилин акуратно перевертаємо картоплю і чекаємо ще півгодини, поки не почуємо звуковий сигнал. Готову картоплю перекладаємо на тарілку і посипаємо подрібненим кропом і видавленим часником.
Печена картопля на вугіллі
Інгредієнти:
Приготування
Молода картопля добре промиваємо і розрізаємо ножем на половинки, але чи не дорізати докінця. Сало шаткуємо тонкими смужками і вкладаємо у кожен розріз. Гірчицю змішуємо з домашнім майонезом у мисочці, приправляємо спеціями, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо. Потім викладаємо картоплю на лист фольги, поллємо приготованим соусом, зверху накриваємо таким же листом фольги і щільно закріплюємо краю.
Після цього викладаємо отриманий «конверт» у вугілля і готуємо протягом 40 хвилин. Перевіряємо картоплю на готовність, проткнувши його крізь фольгу дерев'яною шпажкою і перекладаємо на блюдо. Посипаємо подрібненою зеленню, поливаємо маслом і подаємо на стіл.
Печена картопля в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, розрізаємо бульби навпіл, змащуємо рослинним маслом, підсолюємо за смаком і запікаємо в вогнетривкому посуді протягом 8 хвилин при 100 % потужності. Готову картоплю сметанкою і змащуємо посипаємо подрібненою зеленню.
Рецепт печеної картоплі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо з вами, як приготувати печену картоплю. Отже, духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Бульби картоплі ретельно миємо, поливаємо маслом і загортаємо в кожну шматочок фольги, додавши всередину гілочку розмарину. Випікаємо близько 1 години прямо на решітці в духовці. Готову картоплю трохи охолоджуємо, розгортаємо і подаємо до столу, посипавши зеленню. Ось і все, запечена у фользі картопля готова!
Рецепт печеної картоплі у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Оливкова масло наливаємо в миску, додаємо сухі трави, солимо і перчимо за смаком. Потім ретельно вимитий картоплю обсушуємо і вмочаємо в приготовленої заправці. Далі загортаємо кожен бульба у фольгу і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин. Цим часом натираємо на крупній терочке твердий сир, а свіжу зелень дрібно рубаємо.
Готову картоплю акуратно розгортаємо, робимо хрестоподібний надріз, але чи не дорізати докінця. Кладемо шматочок вершкового масла, присипаємо сиром і відправляємо ще на 5 хвилин в духовку до появи рум'яної скоринки. Далі обережно дістаємо готову картоплю, посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо до столу.
Рецепт печеної картоплі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Картопля добре промиваємо, використовуючи щіточку, очищаємо при необхідності від шкірки, змащуємо маслом, посипаємо спеціями і викладаємо в чашу мультиварки. Включаємо прилад, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» і готуємо протягом години. Через 30 хвилин акуратно перевертаємо картоплю і чекаємо ще півгодини, поки не почуємо звуковий сигнал. Готову картоплю перекладаємо на тарілку і посипаємо подрібненим кропом і видавленим часником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Картопля у фользі
Картоплю можна приготувати різними способами, один з них - запікання в фользі. Взагалі, запекти картоплю у фользі можна з шматочком масла, з овочами,
Картопля з часником в духовці
Картопля з часником, запечений в духовці - смачне і розсипчасте блюдо з характерним смаком часнику. Його можна подати як до святкового, так і
Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
Страви з картоплі в духовці
Картопля - смачний і універсальний овоч, з якого можна зробити безліч цікавих страв: перше і друге. Давайте детально розберемося, які страви з нього
Картопля в аерогрилі
Картопля - відмінний гарнір до будь-якої страви. Якщо ви хочете зберегти всі цінні властивості цього овоча, то варто готувати його в аерогрилі. Це не