Погодьтесь, що інколи так хочеться поласувати простий і смачною їжею! Наприклад, такий, як печена картопля! Давайте розглянемо з вами кілька способів її приготування.
Печена картопля на вугіллі
Інгредієнти: молодий дрібний картопля - 1 кг; сало - 100 г; майонез - 2 ст. ложки; гостра гірчиця - 1 ст. ложка; часник - 5 зубчиків; зелень петрушки; спеції. Приготування Молода картопля добре промиваємо і розрізаємо ножем на половинки, але чи не дорізати докінця. Сало шаткуємо тонкими смужками і вкладаємо у кожен розріз. Гірчицю змішуємо з домашнім майонезом у мисочці, приправляємо спеціями, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо. Потім викладаємо картоплю на лист фольги, поллємо приготованим соусом, зверху накриваємо таким же листом фольги і щільно закріплюємо краю.
Після цього викладаємо отриманий «конверт» у вугілля і готуємо протягом 40 хвилин. Перевіряємо картоплю на готовність, проткнувши його крізь фольгу дерев'яною шпажкою і перекладаємо на блюдо. Посипаємо подрібненою зеленню, поливаємо маслом і подаємо на стіл.
Печена картопля в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; сметана - 50 мл; масло рослинне - 30 мл; кріп - 20 г; спеції. Приготування Картоплю миємо, розрізаємо бульби навпіл, змащуємо рослинним маслом, підсолюємо за смаком і запікаємо в вогнетривкому посуді протягом 8 хвилин при 100 % потужності. Готову картоплю сметанкою і змащуємо посипаємо подрібненою зеленню.
Рецепт печеної картоплі в духовці
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; свіжий розмарин - 10 гілочок; масло рослинне - 50 мл Приготування Давайте розглянемо з вами, як приготувати печену картоплю. Отже, духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Бульби картоплі ретельно миємо, поливаємо маслом і загортаємо в кожну шматочок фольги, додавши всередину гілочку розмарину. Випікаємо близько 1 години прямо на решітці в духовці. Готову картоплю трохи охолоджуємо, розгортаємо і подаємо до столу, посипавши зеленню. Ось і все, запечена у фользі картопля готова!
Рецепт печеної картоплі у фользі
Інгредієнти: молода картопля - 7 шт.; масло вершкове - 100 г; твердий сир - 100 г; майоран, спеції; олія оливкова. Приготування Оливкова масло наливаємо в миску, додаємо сухі трави, солимо і перчимо за смаком. Потім ретельно вимитий картоплю обсушуємо і вмочаємо в приготовленої заправці. Далі загортаємо кожен бульба у фольгу і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин. Цим часом натираємо на крупній терочке твердий сир, а свіжу зелень дрібно рубаємо.
Готову картоплю акуратно розгортаємо, робимо хрестоподібний надріз, але чи не дорізати докінця. Кладемо шматочок вершкового масла, присипаємо сиром і відправляємо ще на 5 хвилин в духовку до появи рум'яної скоринки. Далі обережно дістаємо готову картоплю, посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо до столу.
Рецепт печеної картоплі в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; часник - 2 зубчики; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції; свіжий кріп. Приготування Картопля добре промиваємо, використовуючи щіточку, очищаємо при необхідності від шкірки, змащуємо маслом, посипаємо спеціями і викладаємо в чашу мультиварки. Включаємо прилад, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» і готуємо протягом години. Через 30 хвилин акуратно перевертаємо картоплю і чекаємо ще півгодини, поки не почуємо звуковий сигнал. Готову картоплю перекладаємо на тарілку і посипаємо подрібненим кропом і видавленим часником.