Вернуться назад Распечатать

Печена картопля

Печена картопля
Погодьтесь, що інколи так хочеться поласувати простий і смачною їжею! Наприклад, такий, як печена картопля! Давайте розглянемо з вами кілька способів її приготування.
Печена картопля на вугіллі
Інгредієнти:

  • молодий дрібний картопля - 1 кг;

  • сало - 100 г;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • гостра гірчиця - 1 ст. ложка;

  • часник - 5 зубчиків;

  • зелень петрушки;

  • спеції.


  • Приготування
    Молода картопля добре промиваємо і розрізаємо ножем на половинки, але чи не дорізати докінця. Сало шаткуємо тонкими смужками і вкладаємо у кожен розріз. Гірчицю змішуємо з домашнім майонезом у мисочці, приправляємо спеціями, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо. Потім викладаємо картоплю на лист фольги, поллємо приготованим соусом, зверху накриваємо таким же листом фольги і щільно закріплюємо краю.
    Після цього викладаємо отриманий «конверт» у вугілля і готуємо протягом 40 хвилин. Перевіряємо картоплю на готовність, проткнувши його крізь фольгу дерев'яною шпажкою і перекладаємо на блюдо. Посипаємо подрібненою зеленню, поливаємо маслом і подаємо на стіл.
    Печена картопля в мікрохвильовці
    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • сметана - 50 мл;

  • масло рослинне - 30 мл;

  • кріп - 20 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Картоплю миємо, розрізаємо бульби навпіл, змащуємо рослинним маслом, підсолюємо за смаком і запікаємо в вогнетривкому посуді протягом 8 хвилин при 100 % потужності. Готову картоплю сметанкою і змащуємо посипаємо подрібненою зеленню.
    Рецепт печеної картоплі в духовці
    Інгредієнти:

  • картопля - 10 шт.;

  • свіжий розмарин - 10 гілочок;

  • масло рослинне - 50 мл


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами, як приготувати печену картоплю. Отже, духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Бульби картоплі ретельно миємо, поливаємо маслом і загортаємо в кожну шматочок фольги, додавши всередину гілочку розмарину. Випікаємо близько 1 години прямо на решітці в духовці. Готову картоплю трохи охолоджуємо, розгортаємо і подаємо до столу, посипавши зеленню. Ось і все, запечена у фользі картопля готова!
    Рецепт печеної картоплі у фользі
    Інгредієнти:

  • молода картопля - 7 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • майоран, спеції;

  • олія оливкова.


  • Приготування
    Оливкова масло наливаємо в миску, додаємо сухі трави, солимо і перчимо за смаком. Потім ретельно вимитий картоплю обсушуємо і вмочаємо в приготовленої заправці. Далі загортаємо кожен бульба у фольгу і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин. Цим часом натираємо на крупній терочке твердий сир, а свіжу зелень дрібно рубаємо.
    Готову картоплю акуратно розгортаємо, робимо хрестоподібний надріз, але чи не дорізати докінця. Кладемо шматочок вершкового масла, присипаємо сиром і відправляємо ще на 5 хвилин в духовку до появи рум'яної скоринки. Далі обережно дістаємо готову картоплю, посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо до столу.
    Рецепт печеної картоплі в мультиварці
    Інгредієнти:

  • картопля - 10 шт.;

  • Печена картопля

  • часник - 2 зубчики;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • свіжий кріп.


  • Приготування
    Картопля добре промиваємо, використовуючи щіточку, очищаємо при необхідності від шкірки, змащуємо маслом, посипаємо спеціями і викладаємо в чашу мультиварки. Включаємо прилад, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» і готуємо протягом години. Через 30 хвилин акуратно перевертаємо картоплю і чекаємо ще півгодини, поки не почуємо звуковий сигнал. Готову картоплю перекладаємо на тарілку і посипаємо подрібненим кропом і видавленим часником.