Лисички в сметані – рецепт
Одним з перших пунктів у списку улюблених страв з грибів може стати рецепт лисички в сметані – одного з самих популярних і поширені в наших краях частувань.
Якщо заводити мову про найбільш традиційному рецепті лисичок, то перелік його інгредієнтів включає в себе всього п'ятірку простих складових, які перетворюються в апетитну гарячу закуску за якихось 15 хвилин.
Інгредієнти:
лисички – 740 г;
цибуля ріпчаста – 320 г;
рослинне масло – 45 мл;
сіль – за смаком;
сметана – 95 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати лисички зі сметаною на сковороді, гриби обережно, за допомогою кисті, очищають від налиплого бруду, а потім обережно споліскують холодною водою. Після ретельного обсушування лисички слід нарізати на половинки або четвертинки, або ж залишити цілими, якщо гриби досить дрібні.
Обсмажте гриби на рослинній олії, підсолюємо в той час, коли вони почнуть випускати зайву рідину. Чекаючи, поки волога повністю випарується, ви встигнете нарізати цибулю. Півкільця цибулі кладуть до лисичкам лише коли сковорода буде суха, інакше страва перетвориться в малоапетитну сіру кашу. Залиште цибулю розм'якнути на 4-5 хвилин, а потім змішайте всі зі сметаною і дайте потомитися ще 2-3 хвилини.
Одночасно з тушкованими лисичками ви можете приготувати і гарнір до них. На виході вийде якусь подобу запіканки , яка здатна досита нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
картопля – 13 кг;
лисички – 490 г;
сметана – 160 г;
ріпчаста цибуля – 80 г;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
Розділіть картоплю на тонкі пластинки і обсмажте до м'якості разом з половиною цибулі.
Другу половину цибулі підрум'яньте на іншій сковороді разом з лисичками. Спочатку гриби обсмажують до повного випаровування вологи, а потім до них кладуть цибульні півкільця. Грибну засмажку змішують із сметаною і невеликою кількістю води (бульйону) до утворення соусу. Отриманий соус приправляють і з'єднують з картоплею, після чого присмачують страву зеленню і подають.
Повторити рецепт лисички в сметані можна і в мультиварці. Для цього спочатку обсмажують гриби і цибулю, потім кладуть на них тонкі пластики картоплі, дають їм підрум'янитися і заливають сметаною з невеликою кількістю рідини. Блюдо залишають на «Гасіння» до готовності картоплі.
Ця класична французька технологія приготування підходить не тільки для лисичок, але і для будь-яких інших грибів. В її рамках самі лисички пасерують з цибулею, а перед додаванням сметани і вершків вливають вино і залишають його випаруватися. Так смак готового блюда стане помітно багатший.
Інгредієнти:
вершкове масло – 75 г;
ріпчаста цибуля – 115 г;
часник – 3 зубки;
сухе біле вино – 55 мл;
щіпка мускатного горіха;
вершки – 85 мл;
сметана – 115 г;
лисички – 480 р.
Приготування
Перед тим, як смачно приготувати лисички зі сметаною, струсіть з них будь сміття, промийте і дайте повністю обсохнути.
На сковороді обсмажте півкільця цибулі у великій кількості вершкового масла. Коли цибуля розм'якшиться, додайте часник і мускат, покладіть підготовлені гриби і обсмажуйте, зрідка помішуючи, ще близько 5 хвилин. Приправте засмажку за смаком, влийте суміш вершків зі сметаною і залиште соус вирувати на слабкому вогні ще 5 хвилин.
Смажені лисички зі сметаною – рецепт
Якщо заводити мову про найбільш традиційному рецепті лисичок, то перелік його інгредієнтів включає в себе всього п'ятірку простих складових, які перетворюються в апетитну гарячу закуску за якихось 15 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати лисички зі сметаною на сковороді, гриби обережно, за допомогою кисті, очищають від налиплого бруду, а потім обережно споліскують холодною водою. Після ретельного обсушування лисички слід нарізати на половинки або четвертинки, або ж залишити цілими, якщо гриби досить дрібні.
Обсмажте гриби на рослинній олії, підсолюємо в той час, коли вони почнуть випускати зайву рідину. Чекаючи, поки волога повністю випарується, ви встигнете нарізати цибулю. Півкільця цибулі кладуть до лисичкам лише коли сковорода буде суха, інакше страва перетвориться в малоапетитну сіру кашу. Залиште цибулю розм'якнути на 4-5 хвилин, а потім змішайте всі зі сметаною і дайте потомитися ще 2-3 хвилини.
Як приготувати лисички, тушковані в сметані з картоплею?
Одночасно з тушкованими лисичками ви можете приготувати і гарнір до них. На виході вийде якусь подобу запіканки , яка здатна досита нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть картоплю на тонкі пластинки і обсмажте до м'якості разом з половиною цибулі.
Другу половину цибулі підрум'яньте на іншій сковороді разом з лисичками. Спочатку гриби обсмажують до повного випаровування вологи, а потім до них кладуть цибульні півкільця. Грибну засмажку змішують із сметаною і невеликою кількістю води (бульйону) до утворення соусу. Отриманий соус приправляють і з'єднують з картоплею, після чого присмачують страву зеленню і подають.
Повторити рецепт лисички в сметані можна і в мультиварці. Для цього спочатку обсмажують гриби і цибулю, потім кладуть на них тонкі пластики картоплі, дають їм підрум'янитися і заливають сметаною з невеликою кількістю рідини. Блюдо залишають на «Гасіння» до готовності картоплі.
Рецепт приготування лисички в сметані
Ця класична французька технологія приготування підходить не тільки для лисичок, але і для будь-яких інших грибів. В її рамках самі лисички пасерують з цибулею, а перед додаванням сметани і вершків вливають вино і залишають його випаруватися. Так смак готового блюда стане помітно багатший.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно приготувати лисички зі сметаною, струсіть з них будь сміття, промийте і дайте повністю обсохнути.
На сковороді обсмажте півкільця цибулі у великій кількості вершкового масла. Коли цибуля розм'якшиться, додайте часник і мускат, покладіть підготовлені гриби і обсмажуйте, зрідка помішуючи, ще близько 5 хвилин. Приправте засмажку за смаком, влийте суміш вершків зі сметаною і залиште соус вирувати на слабкому вогні ще 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати лисички?
Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
Лисички – рецепти приготування
Серед усіх лісових грибів, лисички вважаються найбільш доступними і поширеними. Крім іншого, нейтральний смак і простота в приготуванні роблять такі
Лисички в сметані з картоплею
В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
Лисички, тушковані в сметані
Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
Смажені лисички з картоплею
Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів