Закрита піца
Наші сьогоднішні рецепти про те, як приготувати в домашніх умовах закриту піцу. Перевага такої закуски в тому, що, незважаючи на особливості вашої духовки, начинка залишиться соковитою і смачною, а сир не підгорить.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная борошно – 255 г;
олія без запаху оливкова – 55 мл;
швидкі сухі дріжджі – 10 г;
молоко незбиране – 195 мл;
цукор – 10 г;
кам'яна сіль – 10 г;
Для начинки:
філе курячої грудки – 295 г;
листочки свіжого базиліка – за смаком;
моцарелла – 245 г;
гриби свіжі – 220 г;
свіжі помідори – 240 г;
соус томатний – 60 г;
олія оливкова – 15-20 мл;
чорний перець і кам'яна сіль – по щіпці;
орегано – 3 щіпки;
яєчний жовток для змащування поверхні піци.
Приготування
Тісто для закритої піци «Кальцоне» готується також як і для класичної. Спочатку, щоб активувати сухі дріжджі розчиняємо їх в тепленькому молочку разом з цукром і залишаємо під рушником хвилин на п'ятнадцять.
Додаємо тепер в дріжджову суміш олія оливкова, кам'яну сіль, вводимо просіяне борошно і ретельно вимішуємо масу до отримання не липкого, м'якого та гнучкого борошняного кома. Прикриваємо його рушником і даємо підійти протягом години в теплі.
За той час, поки підходить тісто, готуємо начинку для піци. Нарізаємо невеликими скибочками куряче філе і обсмажуємо його на сковороді з оливковою олією. Хвилин через сім додаємо до курки нашатковані попередньо промиті гриби і смажимо їх разом з м'ясом птиці протягом п'ятнадцяти хвилин, не забуваючи в процесі посолити і поперчити. По завершенні смаження додаємо до вмісту сковорідки сушений орегано, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тепер тісто розділяємо на дві порції і розкачуємо кожну до отримання плоскої коржі. Поділяємо візуально заготовки на дві половини і одну з них промазуємо томатним соусом, відступаючи від країв. На нього викладаємо гриби з куркою, зверху нарізані помідори, а потім нарізаний базилік. Завершуємо композицію нарізаною моцарелою. Тепер прикриваємо начинку вільним краєм тесту, защипуємо краю і маємо вироби на деко, який можна промазати маслом, так і просто застелити пергаментом. Залишаємо закриту піцу при кімнатних умовах хвилин на двадцять, а потім промазуємо її поверхню жовтком і відправляємо на середній рівень розігрітій до 185 градусів духовки хвилин на тридцять-тридцять п'ять.
Інгредієнти:
дріжджове тісто;
копчена курка (філе) – 265 г;
картопля – 495 г;
майонез – 95 г;
сметана – 95 г;
часникові зубки – 3-4 шт.;
сир твердих сортів – 220 г;
кам'яна сіль;
нарубана зелень (за бажанням).
Приготування
Тісто для сільської піци можна приготувати за рецептом вище або взяти будь-яку іншу дріжджове. Поділяємо борошняний ком на дві рівні частки і одну з них викладаємо на деко або у форму для запікання. Сметану змішуємо з майонезом, додаємо продавлені через прес попередньо очищені часникові зубці, трохи солі, розмішуємо і покриваємо отриманою сумішшю тісто (половиною порції). Поверх соусу розкладаємо очищені і нарізані кубиками як можна дрібніше картоплини, а потім подрібнену копчену курячу м'якоть. Перетираємо сир, половину змішуємо з рештою соусу і викладаємо зверху на курку з картоплею, притрушиваем другою половиною сиру і накриваємо розкатаним пластом з другої частки тесту.
Тепер залишилося дочекатися запікання сільської піца в духовці до рум'яності і м'якості картоплі і можна пробувати.
Закрита піца «Кальцоне» - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Тісто для закритої піци «Кальцоне» готується також як і для класичної. Спочатку, щоб активувати сухі дріжджі розчиняємо їх в тепленькому молочку разом з цукром і залишаємо під рушником хвилин на п'ятнадцять.
Додаємо тепер в дріжджову суміш олія оливкова, кам'яну сіль, вводимо просіяне борошно і ретельно вимішуємо масу до отримання не липкого, м'якого та гнучкого борошняного кома. Прикриваємо його рушником і даємо підійти протягом години в теплі.
За той час, поки підходить тісто, готуємо начинку для піци. Нарізаємо невеликими скибочками куряче філе і обсмажуємо його на сковороді з оливковою олією. Хвилин через сім додаємо до курки нашатковані попередньо промиті гриби і смажимо їх разом з м'ясом птиці протягом п'ятнадцяти хвилин, не забуваючи в процесі посолити і поперчити. По завершенні смаження додаємо до вмісту сковорідки сушений орегано, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тепер тісто розділяємо на дві порції і розкачуємо кожну до отримання плоскої коржі. Поділяємо візуально заготовки на дві половини і одну з них промазуємо томатним соусом, відступаючи від країв. На нього викладаємо гриби з куркою, зверху нарізані помідори, а потім нарізаний базилік. Завершуємо композицію нарізаною моцарелою. Тепер прикриваємо начинку вільним краєм тесту, защипуємо краю і маємо вироби на деко, який можна промазати маслом, так і просто застелити пергаментом. Залишаємо закриту піцу при кімнатних умовах хвилин на двадцять, а потім промазуємо її поверхню жовтком і відправляємо на середній рівень розігрітій до 185 градусів духовки хвилин на тридцять-тридцять п'ять.
Закрита сільська піца з куркою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для сільської піци можна приготувати за рецептом вище або взяти будь-яку іншу дріжджове. Поділяємо борошняний ком на дві рівні частки і одну з них викладаємо на деко або у форму для запікання. Сметану змішуємо з майонезом, додаємо продавлені через прес попередньо очищені часникові зубці, трохи солі, розмішуємо і покриваємо отриманою сумішшю тісто (половиною порції). Поверх соусу розкладаємо очищені і нарізані кубиками як можна дрібніше картоплини, а потім подрібнену копчену курячу м'якоть. Перетираємо сир, половину змішуємо з рештою соусу і викладаємо зверху на курку з картоплею, притрушиваем другою половиною сиру і накриваємо розкатаним пластом з другої частки тесту.
Тепер залишилося дочекатися запікання сільської піца в духовці до рум'яності і м'якості картоплі і можна пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца з лаваша
Коли не хочеться морочитися з приготуванням тіста або для різноманітності звичного меню спробуйте зробити піцу з лаваша. Таке частування вийде
Начинка для піци в домашніх умовах
Всі рецепти піци об'єднує лише зовнішній вигляд виробу, але смаки завжди різняться. Справа все в безлічі варіантів начинки, якою можна наповнювати
Смачна піца
У створенні по-справжньому смачною домашньою піци немає нічого клопітного. У процесі її виготовлення одні лише плюси: начинку ви можете змінювати,
Піца асорті
Піца асорті - це чудове рішення для начинки, якщо складно визначитися, що нового покласти на основу. Далі запропонуємо три таких оригінальних
Піца без тіста
Пропонуємо поповнити ваші домашні рецепти цікавим екземпляром. Версія для лінивих господинь, які не проти смачно поїсти. За зовнішнім виглядом піцу
Дріжджове тісто для піци - рецепт
Всі ми любимо піцу - прекрасний італійське блюдо. І часто для її створення ми купуємо готове тісто в магазині. Але адже його можна приготувати