Вернуться назад Распечатать

Закрита піца

Закрита піца
Наші сьогоднішні рецепти про те, як приготувати в домашніх умовах закриту піцу. Перевага такої закуски в тому, що, незважаючи на особливості вашої духовки, начинка залишиться соковитою і смачною, а сир не підгорить.

Закрита піца «Кальцоне» - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • просеянная борошно – 255 г;

  • олія без запаху оливкова – 55 мл;

  • швидкі сухі дріжджі – 10 г;

  • молоко незбиране – 195 мл;

  • цукор – 10 г;

  • кам'яна сіль – 10 г;


  • Для начинки:

  • філе курячої грудки – 295 г;

  • листочки свіжого базиліка – за смаком;

  • моцарелла – 245 г;

  • гриби свіжі – 220 г;

  • свіжі помідори – 240 г;

  • соус томатний – 60 г;

  • олія оливкова – 15-20 мл;

  • чорний перець і кам'яна сіль – по щіпці;

  • орегано – 3 щіпки;

  • яєчний жовток для змащування поверхні піци.


  • Приготування
    Тісто для закритої піци «Кальцоне» готується також як і для класичної. Спочатку, щоб активувати сухі дріжджі розчиняємо їх в тепленькому молочку разом з цукром і залишаємо під рушником хвилин на п'ятнадцять.
    Додаємо тепер в дріжджову суміш олія оливкова, кам'яну сіль, вводимо просіяне борошно і ретельно вимішуємо масу до отримання не липкого, м'якого та гнучкого борошняного кома. Прикриваємо його рушником і даємо підійти протягом години в теплі.
    За той час, поки підходить тісто, готуємо начинку для піци. Нарізаємо невеликими скибочками куряче філе і обсмажуємо його на сковороді з оливковою олією. Хвилин через сім додаємо до курки нашатковані попередньо промиті гриби і смажимо їх разом з м'ясом птиці протягом п'ятнадцяти хвилин, не забуваючи в процесі посолити і поперчити. По завершенні смаження додаємо до вмісту сковорідки сушений орегано, перемішуємо і знімаємо з вогню.
    Тепер тісто розділяємо на дві порції і розкачуємо кожну до отримання плоскої коржі. Поділяємо візуально заготовки на дві половини і одну з них промазуємо томатним соусом, відступаючи від країв. На нього викладаємо гриби з куркою, зверху нарізані помідори, а потім нарізаний базилік. Завершуємо композицію нарізаною моцарелою. Тепер прикриваємо начинку вільним краєм тесту, защипуємо краю і маємо вироби на деко, який можна промазати маслом, так і просто застелити пергаментом. Залишаємо закриту піцу при кімнатних умовах хвилин на двадцять, а потім промазуємо її поверхню жовтком і відправляємо на середній рівень розігрітій до 185 градусів духовки хвилин на тридцять-тридцять п'ять.

    Закрита сільська піца з куркою - рецепт


    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто;

  • копчена курка (філе) – 265 г;

  • картопля – 495 г;

  • майонез – 95 г;

  • сметана – 95 г;

  • часникові зубки – 3-4 шт.;

  • сир твердих сортів – 220 г;

  • кам'яна сіль;

  • нарубана зелень (за бажанням).


  • Приготування
    Тісто для сільської піци можна приготувати за рецептом вище або взяти будь-яку іншу дріжджове. Поділяємо борошняний ком на дві рівні частки і одну з них викладаємо на деко або у форму для запікання. Сметану
    Закрита піца
    змішуємо з майонезом, додаємо продавлені через прес попередньо очищені часникові зубці, трохи солі, розмішуємо і покриваємо отриманою сумішшю тісто (половиною порції). Поверх соусу розкладаємо очищені і нарізані кубиками як можна дрібніше картоплини, а потім подрібнену копчену курячу м'якоть. Перетираємо сир, половину змішуємо з рештою соусу і викладаємо зверху на курку з картоплею, притрушиваем другою половиною сиру і накриваємо розкатаним пластом з другої частки тесту.
    Тепер залишилося дочекатися запікання сільської піца в духовці до рум'яності і м'якості картоплі і можна пробувати.