Кримський янтик - рецепт
Рецепти янтыка ми запозичили з кримсько-татарської кухні. Неймовірно смачні вироби з тіста і фаршу готуються за типом звичних чебуреків , але смажаться на сухій сковороді без участі олії. Саме цей факт робить їх більш привабливими для вживання, так як знижує калорійність страви і повністю зводить нанівець негативні наслідки для здоров'я, пов'язані із вживанням смаженої в олії їжі.
Інгредієнти:
вода очищена – 365 мл;
просеянная борошно – 520 г;
фарш з м'яса – 520 г;
цибулина ріпчаста – 120 г;
кам'яна сіль, мелений чорний перець і спеції для фаршу – за смаком;
зелень свіжа – за смаком.
Приготування
Рецепт тіста для янтыка простіше не буває. Досить просіяти борошно, підсолити її дрібкою солі і, підливаючи очищену воду, зробити заміс. Текстура готового кома повинна бути повністю однорідною, пластичною і не липкою. Залишаємо основу виробів під рушником для расстойки хвилин на сорок, а в цей час займемося фаршем для начинки. Найчастіше для цього використовують свіжу якісну баранину, але можна взяти і яловичину, свинину, а також суміш декількох сортів м'яса. Продукт перемелюють на м'ясорубці і змішують з очищеної і дрібненько нашаткованої кубиками цибулиною. В якості спецій можна взяти класичний чорний перець (ідеально свіжозмелену) або доповнити його набором прянощів і ароматних трав на свій смак, а також свіжою зеленню. Незабутній фарш також підсолити за смаком і ретельно вимісити.
Після вистоювання тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну тонко, і на одній половині кожної розподіляємо невеликим шаром начинку з фаршу. Накриваємо наповнення другим краєм розкатаної коржі, запечатуємо краю і викладаємо заготовки на суху прогріту сковороду і смажимо на помірному вогні до підрум'янення тесту з обох сторін.
Інгредієнти:
вода очищена – 295 мл;
просеянная борошно – 520 г або скільки буде потрібно;
сир – 250 г або по смаку;
кам'яна сіль, мелений чорний перець і спеції для фаршу – за смаком;
зелень свіжа – за смаком.
Приготування
Практично точно також як і з м'ясом готуються кримські янтыки з сиром, замінюючи їм м'ясний фарш. Із просіяного борошна, солі та води спочатку замішується тісто. У нього можна додати при замісі столову ложку горілки, яка послужить свого роду розпушувачем і трохи пом'якшить смак виробів. Формуємо янтыки з розкатаних коржів і перетертого на тертці сиру, в який можна додати трохи нарубаної свіжої зелені. Обсмажені до готовності гарячі вироби промащують шматочком вершкового масла і відразу ж подають.
Янтик з м'ясом, рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт тіста для янтыка простіше не буває. Досить просіяти борошно, підсолити її дрібкою солі і, підливаючи очищену воду, зробити заміс. Текстура готового кома повинна бути повністю однорідною, пластичною і не липкою. Залишаємо основу виробів під рушником для расстойки хвилин на сорок, а в цей час займемося фаршем для начинки. Найчастіше для цього використовують свіжу якісну баранину, але можна взяти і яловичину, свинину, а також суміш декількох сортів м'яса. Продукт перемелюють на м'ясорубці і змішують з очищеної і дрібненько нашаткованої кубиками цибулиною. В якості спецій можна взяти класичний чорний перець (ідеально свіжозмелену) або доповнити його набором прянощів і ароматних трав на свій смак, а також свіжою зеленню. Незабутній фарш також підсолити за смаком і ретельно вимісити.
Після вистоювання тісто ділимо на порції, розкачуємо кожну тонко, і на одній половині кожної розподіляємо невеликим шаром начинку з фаршу. Накриваємо наповнення другим краєм розкатаної коржі, запечатуємо краю і викладаємо заготовки на суху прогріту сковороду і смажимо на помірному вогні до підрум'янення тесту з обох сторін.
Кримський янтик з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Практично точно також як і з м'ясом готуються кримські янтыки з сиром, замінюючи їм м'ясний фарш. Із просіяного борошна, солі та води спочатку замішується тісто. У нього можна додати при замісі столову ложку горілки, яка послужить свого роду розпушувачем і трохи пом'якшить смак виробів. Формуємо янтыки з розкатаних коржів і перетертого на тертці сиру, в який можна додати трохи нарубаної свіжої зелені. Обсмажені до готовності гарячі вироби промащують шматочком вершкового масла і відразу ж подають.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Страви з м'ясного фаршу - рецепти](/uploads/posts/2016-03/stravi-z-myasnogo-farshu-recepti_411.jpeg)
Страви з м'ясного фаршу - рецепти
Перше, що приходить на розум у приготуванні обіду з фаршу звичайного - це прості котлетки. Але ж блюдо можна зробити і оригінальним, і ситним, і
![Рецепт чебуреків з м'ясом в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-11/recept-cheburekv-z-myasom-v-domashnh-umovah_961.jpeg)
Рецепт чебуреків з м'ясом в домашніх умовах
Смачні, хрусткі, з неймовірно соковитим наповненням - такими мають бути справжні чебуреки. І щоб зробити їх самостійно, необхідно знати кілька
![Чебуреки на кефірі](/uploads/posts/2015-09/chebureki-na-kefr_291.jpeg)
Чебуреки на кефірі
Чебуреки - це, звичайно, не сама здорова їжа. Однак приготовані самостійно вони будуть не тільки смачніше покупних, але і набагато корисніше.
![Кримські чебуреки](/uploads/posts/2015-09/krimsk-chebureki_691.jpeg)
Кримські чебуреки
Легкі, повітряні, з тоненькою хрусткою оболонкою, яка не розмокає від соку. Соковитий і неймовірно ароматний фарш всередині цього неперевершеного
![Чебуреки з лаваша](/uploads/posts/2015-09/chebureki-z-lavasha_491.jpeg)
Чебуреки з лаваша
Головним достоїнством правильних чебуреків є найтонша хрустка основа і неймовірно соковите наповнення. Але, буває, що з тестом зовсім не хочеться
![Хичини - рецепт](/uploads/posts/2015-03/hychiny-recept_311.jpeg)
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати