Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці
Курка, запечена в духовці до золотистої хрусткою скоринкою, та ще ароматний і соковитий - що може бути краще для святкового вечері або будь-якого торжества? Запропонований нижче рецепт допоможе вам приготувати таке ласощі власноруч у себе на кухні.
Інгредієнти:
куряча тушка – 15-2 кг;
соняшникова без аромату масло – 45 мл;
зубці часникові – 4-5 шт.;
базилік сушений – 5 г;
мелений чорний перець – 10 г;
червона мелена солодка паприка – 20 г;
сіль велика – 30 р.
Приготування
Щоб запекти курку в духовці з золотистою скоринкою, а також зробити її ароматною, м'якою і соковитою, птицю необхідно попередньо замаринувати. Для цього промиваємо курячу тушку і обсушуємо, промокнувши паперовим рушником або серветками. Тепер в окрему миску наливаємо соняшникова або оливкова без аромату масло і додаємо до нього сушену траву базиліка, мелений чорний перчик і солодку паприку, сіль і видавлені через прес зубці часникові. Натираємо отриманої пряною сумішшю курочку зовні і всередині, поміщаємо в пакет або відповідну невелику посудину з кришкою. Маємо заготовку на полиці холодильника на кілька годин або краще на добу, час від часу перевертаючи на інший бік.
Промаринованную курячу тушку можна запекти в духовці на класичному деку, в ємності, підходить для запікання, а також у фользі або рукаві. Який би спосіб ви не вибрали, в будь-якому випадку вийде неймовірно смачно і апетитно, але кожен з них має свої нюанси.
При запіканні птахи в рукаві або фользі м'ясо виходить більш соковитим, але скоринка буде тонше і менш вираженою. А для її освіти слід за п'ятнадцять хвилин до завершення приготування відвернути фольгу або розрізаний рукав в сторони.
Якщо ж ваша курочка буде запікатися в формі, скоринка буде більш хрусткою, але вона утворюється тільки з одного боку. Максимальної рум'яності і хрусткого ефекту можна домогтися, приготувавши птицю на рожні або решітці, але в такому випадку потрібно бути готовим до того, що загубиться деяка частка соковитості м'яса всередині.
В середньому для тушки зазначеного в рецептурі ваги буде потрібно для приготування в духовці 60-90 хвилин при температурі 180 градусів. За кілька хвилин до кінця процесу запікання температуру можна підвищити до максимальної і переключити додатково пристрій в режим гриль (при наявності), що надасть скоринці ще більшого хрускоту.
Даний рецепт приготування курки цілком з скоринкою в духовці можна трохи урізноманітнити, внісши свої корективи в склад маринаду .
Як приготувати цілу курку в духовці з хрусткою скоринкою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб запекти курку в духовці з золотистою скоринкою, а також зробити її ароматною, м'якою і соковитою, птицю необхідно попередньо замаринувати. Для цього промиваємо курячу тушку і обсушуємо, промокнувши паперовим рушником або серветками. Тепер в окрему миску наливаємо соняшникова або оливкова без аромату масло і додаємо до нього сушену траву базиліка, мелений чорний перчик і солодку паприку, сіль і видавлені через прес зубці часникові. Натираємо отриманої пряною сумішшю курочку зовні і всередині, поміщаємо в пакет або відповідну невелику посудину з кришкою. Маємо заготовку на полиці холодильника на кілька годин або краще на добу, час від часу перевертаючи на інший бік.
Промаринованную курячу тушку можна запекти в духовці на класичному деку, в ємності, підходить для запікання, а також у фользі або рукаві. Який би спосіб ви не вибрали, в будь-якому випадку вийде неймовірно смачно і апетитно, але кожен з них має свої нюанси.
При запіканні птахи в рукаві або фользі м'ясо виходить більш соковитим, але скоринка буде тонше і менш вираженою. А для її освіти слід за п'ятнадцять хвилин до завершення приготування відвернути фольгу або розрізаний рукав в сторони.
Якщо ж ваша курочка буде запікатися в формі, скоринка буде більш хрусткою, але вона утворюється тільки з одного боку. Максимальної рум'яності і хрусткого ефекту можна домогтися, приготувавши птицю на рожні або решітці, але в такому випадку потрібно бути готовим до того, що загубиться деяка частка соковитості м'яса всередині.
В середньому для тушки зазначеного в рецептурі ваги буде потрібно для приготування в духовці 60-90 хвилин при температурі 180 градусів. За кілька хвилин до кінця процесу запікання температуру можна підвищити до максимальної і переключити додатково пристрій в режим гриль (при наявності), що надасть скоринці ще більшого хрускоту.
Даний рецепт приготування курки цілком з скоринкою в духовці можна трохи урізноманітнити, внісши свої корективи в склад маринаду .
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з скоринкою в духовці
Найбільш доступним стравою для обіднього меню можна впевнено назвати курятину, приготовлена різними способами. Далі опишемо, як запекти курку цілком
Курячі ніжки в духовці з хрусткою скоринкою
Деколи в запіканні птиці складно домогтися тієї самої рум'яної засмаженою скоринки. Проте в рецептах з статті детально описано кілька найпростіших
Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в
Соковита і м'яка яловичина в духовці
Не секрет, що в приготуванні яловичини потрібно враховувати деякі нюанси, щоб блюдо вийшло неодмінно соковитим і м'яким. Тому далі розповімо два
Як приготувати курку гриль?
Не поспішайте купувати некорисну курку гриль у торговій лавці. Приготуйте її власноруч, адже це неймовірно просто. Далі розповімо, як домогтися
Курка з хрусткою скоринкою цілком у духовці
Безсумнівно всі люблять запечену ароматну курочку з запаморочливо хрусткою скоринкою. Але у всіх вона виходить ідеальною? Не сумнівайтеся і