«Мімоза» - класичний рецепт
Дивно, але навіть класичних варіацій салату «Мімоза» існує декілька, а все тому, що рецепти такого роду відносяться до розряду народних: народ їх придумав, народ і готує, причому готує на свій розсуд, виходячи з особистих смакових уподобань і наявності інгредієнтів в холодильнику. Про те, як приготувати класичний салат «Мімоза» ми будемо говорити далі.
Шари класичної «Мімози» являють собою поєднання більшості найбільш доступних інгредієнтів, начебто моркви, картоплі, цибулі, рибних консервів, яєць і майонезу. Для прикраси салату використовують свіжу зелень і на ділі виходить самий типовий радянський салат: ситний, дешевий і дуже калорійний. За бажанням, рецепт класичної «Мімози» можна змінити, приготувавши страву без картоплі, моркви або будь-яких інших небажаних інгредієнтів.
Інгредієнти:
консервована риба в маслі - 280 м;
картопля - 160 г;
яйця курячі - 4-5 шт.;
морква - 100 г;
білий цибулю - 100 р;
домашній майонез.
Приготування
Починаємо з підготовки всі інгредієнти для салату. Моркву і картопляні бульби відварюємо в мундирах, повністю остуджуємо і натираємо на тертці. Звичайний білий цибулю очищаємо від зовнішніх плівок і також подрібнюємо. При бажанні свіжий спасерувати цибулю можна, але для створення текстурної різниці між шарами і економії часу, можна просто залити його окропом і залишити хвилин на 10-12. Яйця варимо круто і окремо подрібнюємо білки і жовтки.
З рибних шматочків зливаємо масло, видаляємо кістки, а м'якоть розминаємо з допомогою виделки. Приступаємо до укладання шарів салату. На дно салатника або будь-якої іншої обраної форми кладемо рибу і змащуємо її майонезом. Далі розподіляємо білки, за ними моркву, цибулю і картоплю, вінчають блюдо жовтки. При цьому, між кожним шаром салату неодмінно промазывайте майонез. «Мімоза» за класичним рецептом прикрашаємо зеленню і свіжими овочами.
Інгредієнти:
консервований тунець - 250 г;
рис - 120 г;
морква - 100 г;
білий цибулю - 90 г;
яйця курячі - 4-6 шт.;
майонез домашній .
Приготування
Рисові зерна промиваємо до чистої води і відварюємо до повної готовності, не забувши підсолити воду. Відварений рис не повинен бути слипшимся, тому, при необхідності, після варіння його можна промити ще раз, а потім залишити остигати. Одночасно з рисом варимо і моркву в мундирі. Очищену моркву натираємо на тертці. За аналогією чинимо і з цибулею, але після натирання обдаємо його окропом.
Зливаємо з тунця всю рідину, розминаємо м'якоть виделкою і змішуємо її з невеликою кількістю майонезу. Яйця відварюємо круто, ділимо на білки і жовтки, і натираємо їх окремо один від одного.
Починаємо викладати салат шарами в піалу: рис, яєчний білок, риба, цибуля, морква і жовтки, кожен шар промазуємо майонезом.
Інгредієнти:
картопля - 150 г;
сметана - 2 ст.;
майонез - 1 ст.;
м'якоть консервованої риби - 200 г;
яйця відварні - 4-6 шт.;
твердий сир - 110 р.
Приготування
Картоплю відварюємо прямо в шкірці, після чого остуджуємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Розминаємо рибну м'якоть з допомогою виделки. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків і також дрібно натираємо. За аналогією чинимо і з твердим сиром, готувати його, зрозуміло, ніяк не потрібно, а ось дрібно натерти просто необхідно. Змішуємо сметану з майонезом і використовуємо отриману суміш для заправки страви.
Приступаємо до викладання шарів. На дно салатника розподіляємо половину картоплі і поливаємо його частиною нашої суміші зі сметани і майонезу. Далі шарами кладемо рибу і яйця (білки), що залишилася картоплю і сир. Довершаем салат шаром залишився соусу, прикрашаємо гілочкою петрушки і посипаємо тертим жовтком.
Салат «Мімоза» класичний
Шари класичної «Мімози» являють собою поєднання більшості найбільш доступних інгредієнтів, начебто моркви, картоплі, цибулі, рибних консервів, яєць і майонезу. Для прикраси салату використовують свіжу зелень і на ділі виходить самий типовий радянський салат: ситний, дешевий і дуже калорійний. За бажанням, рецепт класичної «Мімози» можна змінити, приготувавши страву без картоплі, моркви або будь-яких інших небажаних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з підготовки всі інгредієнти для салату. Моркву і картопляні бульби відварюємо в мундирах, повністю остуджуємо і натираємо на тертці. Звичайний білий цибулю очищаємо від зовнішніх плівок і також подрібнюємо. При бажанні свіжий спасерувати цибулю можна, але для створення текстурної різниці між шарами і економії часу, можна просто залити його окропом і залишити хвилин на 10-12. Яйця варимо круто і окремо подрібнюємо білки і жовтки.
З рибних шматочків зливаємо масло, видаляємо кістки, а м'якоть розминаємо з допомогою виделки. Приступаємо до укладання шарів салату. На дно салатника або будь-якої іншої обраної форми кладемо рибу і змащуємо її майонезом. Далі розподіляємо білки, за ними моркву, цибулю і картоплю, вінчають блюдо жовтки. При цьому, між кожним шаром салату неодмінно промазывайте майонез. «Мімоза» за класичним рецептом прикрашаємо зеленню і свіжими овочами.
«Мімоза» з рисом - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рисові зерна промиваємо до чистої води і відварюємо до повної готовності, не забувши підсолити воду. Відварений рис не повинен бути слипшимся, тому, при необхідності, після варіння його можна промити ще раз, а потім залишити остигати. Одночасно з рисом варимо і моркву в мундирі. Очищену моркву натираємо на тертці. За аналогією чинимо і з цибулею, але після натирання обдаємо його окропом.
Зливаємо з тунця всю рідину, розминаємо м'якоть виделкою і змішуємо її з невеликою кількістю майонезу. Яйця відварюємо круто, ділимо на білки і жовтки, і натираємо їх окремо один від одного.
Починаємо викладати салат шарами в піалу: рис, яєчний білок, риба, цибуля, морква і жовтки, кожен шар промазуємо майонезом.
Салат «Мімоза» - класичний рецепт з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо прямо в шкірці, після чого остуджуємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Розминаємо рибну м'якоть з допомогою виделки. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків і також дрібно натираємо. За аналогією чинимо і з твердим сиром, готувати його, зрозуміло, ніяк не потрібно, а ось дрібно натерти просто необхідно. Змішуємо сметану з майонезом і використовуємо отриману суміш для заправки страви.
Приступаємо до викладання шарів. На дно салатника розподіляємо половину картоплі і поливаємо його частиною нашої суміші зі сметани і майонезу. Далі шарами кладемо рибу і яйця (білки), що залишилася картоплю і сир. Довершаем салат шаром залишився соусу, прикрашаємо гілочкою петрушки і посипаємо тертим жовтком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з скумбрії
Скумбрія - досить популярна і доступна риба, яка регулярно з'являється на наших столах у свіжому, консервованому або запеченому вигляді. І сьогодні
Салат «Мімоза» - рецепт з рисом
Салат «Мімоза» з рисом - ще один оригінальний варіант приготування усіма відомого страви, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо
Салат "Мімоза" з крабовими паличками
«Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
Салат «Мімоза» - рецепт з сиром
Салат «Мімоза» - популярне блюдо на будь-якому святковому столі на всьому пострадянському просторі. Варіантів її створення з різними інгредієнтами
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.