Дивно, але навіть класичних варіацій салату «Мімоза» існує декілька, а все тому, що рецепти такого роду відносяться до розряду народних: народ їх придумав, народ і готує, причому готує на свій розсуд, виходячи з особистих смакових уподобань і наявності інгредієнтів в холодильнику. Про те, як приготувати класичний салат «Мімоза» ми будемо говорити далі.
Салат «Мімоза» класичний
Шари класичної «Мімози» являють собою поєднання більшості найбільш доступних інгредієнтів, начебто моркви, картоплі, цибулі, рибних консервів, яєць і майонезу. Для прикраси салату використовують свіжу зелень і на ділі виходить самий типовий радянський салат: ситний, дешевий і дуже калорійний. За бажанням, рецепт класичної «Мімози» можна змінити, приготувавши страву без картоплі, моркви або будь-яких інших небажаних інгредієнтів.
Інгредієнти: консервована риба в маслі - 280 м; картопля - 160 г; яйця курячі - 4-5 шт.; морква - 100 г; білий цибулю - 100 р; домашній майонез. Приготування Починаємо з підготовки всі інгредієнти для салату. Моркву і картопляні бульби відварюємо в мундирах, повністю остуджуємо і натираємо на тертці. Звичайний білий цибулю очищаємо від зовнішніх плівок і також подрібнюємо. При бажанні свіжий спасерувати цибулю можна, але для створення текстурної різниці між шарами і економії часу, можна просто залити його окропом і залишити хвилин на 10-12. Яйця варимо круто і окремо подрібнюємо білки і жовтки.
З рибних шматочків зливаємо масло, видаляємо кістки, а м'якоть розминаємо з допомогою виделки. Приступаємо до укладання шарів салату. На дно салатника або будь-якої іншої обраної форми кладемо рибу і змащуємо її майонезом. Далі розподіляємо білки, за ними моркву, цибулю і картоплю, вінчають блюдо жовтки. При цьому, між кожним шаром салату неодмінно промазывайте майонез. «Мімоза» за класичним рецептом прикрашаємо зеленню і свіжими овочами.
«Мімоза» з рисом - класичний рецепт
Інгредієнти: консервований тунець - 250 г; рис - 120 г; морква - 100 г; білий цибулю - 90 г; яйця курячі - 4-6 шт.; майонез домашній . Приготування Рисові зерна промиваємо до чистої води і відварюємо до повної готовності, не забувши підсолити воду. Відварений рис не повинен бути слипшимся, тому, при необхідності, після варіння його можна промити ще раз, а потім залишити остигати. Одночасно з рисом варимо і моркву в мундирі. Очищену моркву натираємо на тертці. За аналогією чинимо і з цибулею, але після натирання обдаємо його окропом.
Зливаємо з тунця всю рідину, розминаємо м'якоть виделкою і змішуємо її з невеликою кількістю майонезу. Яйця відварюємо круто, ділимо на білки і жовтки, і натираємо їх окремо один від одного.
Починаємо викладати салат шарами в піалу: рис, яєчний білок, риба, цибуля, морква і жовтки, кожен шар промазуємо майонезом.
Салат «Мімоза» - класичний рецепт з сиром
Інгредієнти: картопля - 150 г; сметана - 2 ст.; майонез - 1 ст.; м'якоть консервованої риби - 200 г; яйця відварні - 4-6 шт.; твердий сир - 110 р. Приготування Картоплю відварюємо прямо в шкірці, після чого остуджуємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Розминаємо рибну м'якоть з
допомогою виделки. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків і також дрібно натираємо. За аналогією чинимо і з твердим сиром, готувати його, зрозуміло, ніяк не потрібно, а ось дрібно натерти просто необхідно. Змішуємо сметану з майонезом і використовуємо отриману суміш для заправки страви.
Приступаємо до викладання шарів. На дно салатника розподіляємо половину картоплі і поливаємо його частиною нашої суміші зі сметани і майонезу. Далі шарами кладемо рибу і яйця (білки), що залишилася картоплю і сир. Довершаем салат шаром залишився соусу, прикрашаємо гілочкою петрушки і посипаємо тертим жовтком.