Салат з оливками
Оливки смачні як самостійна закуска і як компонент безлічі складних страв, серед яких вагому частку займають салати. Кілька варіацій кулінарних композицій за участю оливок ми пропонуємо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
відварена куряча грудка – 160 г;
сир плавлений – 90-100 г;
помідори свіжі – 160 г;
середнього розміру оливки – 12 шт.;
огірки свіжі – 160 г;
сіль кухонна кам'яна і спеції (прянощі) – за смаком;
кріп, петрушка (зелень) – за смаком;
пір'я зеленої цибулі – за смаком;
майонез легкий – за смаком.
Приготування
Курячу грудку (м'якоть) необхідно відварити до готовності в підсоленій за смаком воді з додаванням спецій.
Після охолодження в бульйоні нарізаємо курятину кубиками. Тим же манером шаткуємо вимиті і обсушені огірки, помідори, а також плавлений сир.
Тепер з'єднуємо підготовлені становить салату в миску, додаємо оливки без кісточок, посічену свіжу зелень і пір'я цибулі, заправляємо все майонезом, додаємо за смаком сіль і перемішуємо.
Інгредієнти:
крабові палички – 160 г;
сир твердий – 120 г;
помідори свіжі – 160 г;
середнього розміру оливки – 12 шт.;
відварене круто куряче яйце – 1 шт.;
сіль кухонна кам'яна – за смаком;
перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком;
майонез легкий – за смаком.
Приготування
Для приготування салату відварюємо, очищаємо і нарізаємо соломкою яйце куряче, а також шаткуємо довгастими смужками крабові палички.
Твердий сир перетираємо на крупній тертці, помідори шаткуємо часточками, а оливки без кісточок кільцями.
З'єднуємо складові салату в миску, додаємо за смаком майонез, сіль і суміш перців і перемішуємо.
Інгредієнти:
болгарські перці – 280 м;
бринза – 280 м;
помідори свіжі – 280 м;
середнього розміру оливки – 12-15 шт.;
огірки свіжі – 280 м;
салатний червоний лук – 130 г;
сіль кухонна кам'яна – за смаком;
перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком;
олія оливкова – 70 мл;
яблучний оцет – 35 мл
Приготування
Всі овочі перед приготуванням салату необхідно помити і обов'язково обсушити.
Болгарські перці очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Скибочками аналогічного розміру шаткуємо огірки, помідори і бринзу, а очищені салатні цибулини подрібнюємо півкільцями або чвертькільцями.
У мисці з'єднуємо оцет яблучний і олія оливкова, додаємо суміш перчиком і сіль і перемішуємо. Заправляємо отриманої заправкою компоненти салату і перемішуємо.
Інгредієнти:
оливки – 245 г;
сир ковбасний – 245 г;
яйця курячі, відварені круто – 3 шт.;
хліб бородинський – 210 г;
зубки часникові – 3-4 шт.;
майонез салатний (легкий) – 120 г;
сіль кухонна кам'яна – за смаком;
перець мелений (суміш декількох видів) – за смаком;
олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 40 мл
Приготування
Спочатку ставимо варитися курячі яйця і беремося за приготування грінок. Бородінський хліб нарізаємо акуратними тоненькими брусочками і обсмажуємо їх в розпеченому соняшниковій або оливковій без аромату олії до рум'яності і характерного хрускоту.
По готовності яєць перекладаємо їх у крижану воду на хвилину, після чого очищаємо і шаткуємо кубиками. Такими ж скибочками нарізаємо і ковбасний сир, а оливки без кісточок подрібнюємо кільцями. Підготовлені компоненти, крім сухариків, в мисці з'єднуємо, додаємо очищені і подрібнені ножем якомога дрібніше часникові зубці, заправляємо все майонезом, присмачую за смаком сіллю і перемішуємо.
Перед подачею викладаємо салат в салатник, посипаємо приготованими домашніми сухариками з бородінського хліба і при бажанні прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Салат з куркою, оливками, сиром і помідорами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Салат з оливками, крабовими паличками і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Салат з бринзою, оливками і болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Простий салат з оливками, ковбасним сиром і сухариками
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з сиром і часником
Будь нехитрий салат заграє зовсім новими смаковими нотками, якщо доповнити його часничком і відповідним сиром. Далі підкажемо, як створити дивовижні
Салат з картопляної стружки
Навіть самий простенький салатик зміниться, якщо доповнити його чудний хрусткою картопляної стружкою. Розповімо, як зробити цю дивовижно смачну
Салат з бринзою
Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,
Салат з копченим кальмаром
Салат з копченим кальмаром - пікантне і ситне блюдо, яке можна подавати як до повсякденного, так і святкового столу. Давайте розглянемо декілька