Салат з картопляної стружки
Пропонуємо рецепти приготування салатів з картопляної стружкою, в якості якої може бути як звичайний картопля фрі, так і готові чіпси в вигляді стружки або соломки. Картопляний компонент чудово поєднується з будь-яким м'ясом, особливо копченим або смаженим, а також ідеально освіжається скибочками свіжих овочів, створюючи в результаті ідеальну смакову композицію.
Інгредієнти:
копчена куряча грудка – 450 г;
картопляні бульби – 650 г;
свіжі огірки – 320 г;
морква корейська – 280 м;
салатний цибулю – 220 г;
оцет столовий – 20 мл;
майонез класичний – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
кухонна сіль – за смаком;
рафінована рослинна олія;
зелень свіжа на свій вибір.
Приготування
Цей салат ми будемо готувати з картопляної соломкою фрі. Для її приготування картопляні бульби очищаємо від шкірки, нарізаємо тоненькими смужечками, що нагадують соломку, викладаємо їх в прогріте на сковороді рослинне без аромату масло одним шаром і даємо підрум'янитися. Виловлюємо готову рум'яну картопляну соломку фрі за допомогою шумівки на серветки або паперовий рушник і відправляємо смажитися наступну порцію.
Поки смажиться картоплю, нарізаємо тонкими півкільцями салатний цибулька і заливаємо його склянкою холодної очищеної води, змішаної з оцтом і дрібкою меленого чорного перцю. Хвилин через двадцять відкидаємо промаринований цибулю на друшляк і даємо гарненько стекти. Нарізаємо також тоненькою соломкою свіжі огірочки і копчене куряче м'ясо і приступаємо до оформлення салату.
Першим шаром викладаємо на блюдо копчену курочку, а потім маринована цибулька і покриваємо шаром класичного майонезу. Далі слід корейська морквина, картопляна соломка фрі і знову майонез. На завершення розподіляємо зверху соломку з огірочків і прикрашаємо страву гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
свинина або індичка (філе) – 650 г;
зубці часникові – 3 шт.;
мелені кориандровые зерна – 5 г;
орегано – 5 г;
сушений чебрець – 5 г;
розмарин сушений – 5 г;
олія оливкова – 75 мл;
огірки свіжі – 250-320 г;
салатний цибуля – 80 г;
помідори свіжі – 450 г;
чіпси картопляні соломкою – 50 г;
майонез класичний – 320 г;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Головне в приготуванні цього салату підготувати заздалегідь м'ясо. Нарізаємо його тонкою соломкою і вкладаємо в підходящу миску. В оливкову олію додаємо три часникових зубця, попередньо очистивши їх і пропустивши через прес, кидаємо сушений чебрець, орегано, розмарин і мелені кориандровые зерна, сіль кухонну велику і перемішуємо. Заправляємо отриманої пряною сумішшю м'ясну соломку, перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника мінімум на вісім годин, а в ідеалі на ніч, затягнувши посудину харчовою плівкою або прикривши кришкою.
Після цього викладаємо промаринованное м'ясо на прогріту суху сковороду і обсмажуємо до придбання м'ясної соломкою красивого рум'янцю. Даємо м'яса повністю охолонути, і викладаємо його на широке блюдо рівним шаром. Зверху розподіляємо нарізаний тоненькими кільцями попередньо очищений салатний цибулю. Класичний майонез змішуємо з рештою видавленим через прес часником і присмачую їм шар м'яса і цибулі. Тепер викладаємо нарізані соломкою свіжі огірочки та помідори, попередньо позбавивши їх від м'якоті з насінням і нарізуючи дрібними кубиками. Присмачую також кожен овочевий шар щедро часниковим майонезом, посипаємо чіпсами у вигляді соломки і відразу ж подаємо до столу. Можна оформити салат гілочками свіжої зелені.
Салат з картопляної стружкою фрі і копченою куркою
Інгредієнти:
Приготування
Цей салат ми будемо готувати з картопляної соломкою фрі. Для її приготування картопляні бульби очищаємо від шкірки, нарізаємо тоненькими смужечками, що нагадують соломку, викладаємо їх в прогріте на сковороді рослинне без аромату масло одним шаром і даємо підрум'янитися. Виловлюємо готову рум'яну картопляну соломку фрі за допомогою шумівки на серветки або паперовий рушник і відправляємо смажитися наступну порцію.
Поки смажиться картоплю, нарізаємо тонкими півкільцями салатний цибулька і заливаємо його склянкою холодної очищеної води, змішаної з оцтом і дрібкою меленого чорного перцю. Хвилин через двадцять відкидаємо промаринований цибулю на друшляк і даємо гарненько стекти. Нарізаємо також тоненькою соломкою свіжі огірочки і копчене куряче м'ясо і приступаємо до оформлення салату.
Першим шаром викладаємо на блюдо копчену курочку, а потім маринована цибулька і покриваємо шаром класичного майонезу. Далі слід корейська морквина, картопляна соломка фрі і знову майонез. На завершення розподіляємо зверху соломку з огірочків і прикрашаємо страву гілочками свіжої зелені.
Салат з картопляними чіпсами соломкою і пряним м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Головне в приготуванні цього салату підготувати заздалегідь м'ясо. Нарізаємо його тонкою соломкою і вкладаємо в підходящу миску. В оливкову олію додаємо три часникових зубця, попередньо очистивши їх і пропустивши через прес, кидаємо сушений чебрець, орегано, розмарин і мелені кориандровые зерна, сіль кухонну велику і перемішуємо. Заправляємо отриманої пряною сумішшю м'ясну соломку, перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника мінімум на вісім годин, а в ідеалі на ніч, затягнувши посудину харчовою плівкою або прикривши кришкою.
Після цього викладаємо промаринованное м'ясо на прогріту суху сковороду і обсмажуємо до придбання м'ясної соломкою красивого рум'янцю. Даємо м'яса повністю охолонути, і викладаємо його на широке блюдо рівним шаром. Зверху розподіляємо нарізаний тоненькими кільцями попередньо очищений салатний цибулю. Класичний майонез змішуємо з рештою видавленим через прес часником і присмачую їм шар м'яса і цибулі. Тепер викладаємо нарізані соломкою свіжі огірочки та помідори, попередньо позбавивши їх від м'якоті з насінням і нарізуючи дрібними кубиками. Присмачую також кожен овочевий шар щедро часниковим майонезом, посипаємо чіпсами у вигляді соломки і відразу ж подаємо до столу. Можна оформити салат гілочками свіжої зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Простий і смачний салат - дешевий рецепт
Перетворити навіть самий скромний святковий стіл під силу салатів, рецепти яких детально описані далі. Пропонуємо кілька неймовірних варіантів
Салат із зелених помідор
Одним з прекрасних способів пустити в хід консервацію із зелених помідорів є приготування різноманітних холодних закусок для святкового застілля.
Салат «Ніжність» з куркою і чорносливом
Серед неймовірної кількості рецептів різноманітних закусок можна обійти стороною відомий салат «Ніжність» з куркою і пікантним чорносливом. Це чудове
Салат з чіпсами - рецепт
Прикрасою будь-якого столу, звичайно ж, є салати, які можна приготувати в найкоротший час. І в сьогоднішній нашій статті ми поговоримо з вами про
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Салат з чіпсами
Чіпси - це смачний, але, на жаль, не дуже корисний снек. Найчастіше в салатах чіпси служать прикрасою, але є рецепти, де чіпси є основною складовою.